Spring naar bijdragen

Hagar

Leden
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Sportrack Pro
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    01-03-2003
  1. Sinds mijn laatste discussie met Geopatra de 'major upgrade' van het forum niet heeft overleefd had ik mij voorgenomen niets meer te posten, maar een steunbetuiging aan Twin Peaks is een passende afsluiting. Passend, omdat mijn standpunten en die van TP ooit mijlenver uit elkaar lagen (toen hing mijn kast nog vol bruine overhemden) maar tegenwoordig volledig overeenkomen. Vergis je niet TP, honderden geocachers zijn jou om dezelfde redenen voorgegaan. Hun namen kun je op dit forum lezen als je terugbladert in de tijd. Stuk voor stuk echte geocachers, die hier nog maar weinig terugvinden van het oorspronkelijke spel. Het ga je goed en we komen elkaar vast wel eens ergens tegen.
  2. Hagar

    Opwaardering

    Keske27 is een visionair. De kolder van vandaag is het spel van morgen. In 2002 was het lachwekkend om te beweren dat geocachers ooit stad en land af zouden rijden om kokertjes te rapen op parkeerplaatsen, dagenlang zouden puzzelen om een voortuinkabouter te kunnen loggen en daarna aan te bellen om coins te discoveren. Als het dwazer kan zal het dwazer worden. Dat is de strekking van dit draadje.
  3. En wie publiceerde volgens jou de eerste geocache en waar gebeurde dat? Je mag de vraag overigens ook lezen als: wie publiceerde volgens jou de eerste cache en waar gebeurde dat?
  4. Dankjewel voor het verwijderen van mijn oogkleppen, Kruimeldief. Nu begrijp ik het weer: - alle geocaches die geplaatst zijn voor het oprichten van geocaching.com zijn GEEN geocaches - alle geocaches gepubliceerd bij andere listing services zijn GEEN geocaches - alle geocachers die dit forum bezoeken zijn GEEN geocachers op het moment dat zij actief zijn bij andere geocaching-sites, waar zij zich eveneens hebben aangemeld.
  5. Een geocache ontstaat op het moment dat er een GPS-oriëntatietocht is uitgezet die eindigt met het vinden van een container met een logboek. Vervolgens kan de cache-eigenaar er voor kiezen om: - de cache voor zichzelf te houden - de route bekend te maken aan vrienden en kennissen - te flyeren in de binnenstad - te publiceren op het prikbord bij Albert Heijn - een pagina toe te voegen aan de familiewebsite - te publiceren op het online prikbord van een gespecialiseerde listing service zoals geocaching.com. In het laatste geval zal de cache moeten voldoen aan de regels en richtlijnen van de betreffende listing service, dit ter beoordeling van een keurmeester of reviewer. Lang voordat deze zijn zegen of afkeuring uitspreekt is er echter al sprake van een geocache, die kan worden gelogd.
  6. Stel dat een andere site de ranking zou overnemen, wat ik overigens nog niet 1-2-3 zie gebeuren, wat is dan het probleem? Ik zie alleen maar voordelen. De puntenverzamelaars gaan zichzelf elders op de borst kloppen en nemen hun eindeloze geneuzel over afwijkende statistieken mee. Daarmee raken we hopelijk ook een hoop metaaljagers kwijt. Het zou jou veel werk en de geocachers die dit forum bezoeken veel ergernis besparen. Zie het als de wespenvanger met siroop, die het gevleugelde ongedierte weglokt bij de gedekte tuintafel. Geocaching.nl is toch niet afhankelijk van advertentie-inkomsten, wat een reden zou kunnen zijn om bezoekers-aantallen te maximaliseren? Laat de veel- en snelrapers maar een eigen site opzetten, www.AltijdPasen.nl of zoiets. Zonder de steun van gc.com zal dat nooit een concurrent van gc.nl worden. Of denk je dat een dergelijke site een vrijhaven zal worden voor personen die zich nergens iets van aantrekken en geocaching naar de vernieling helpen door natuurbeheerders tegen zich in het harnas te jagen? Die personen onttrekken zich toch al aan de 'controle' van gc.nl. Hen kun je alleen tegenhouden door de vloed van raapcaches in te dammen.
  7. Hagar

    Cache dagje plannen

    Ik volg de Xaa-methode, maar na de eerste cache voel ik mijn voeten vaak niet meer en is de dag zo ver gevorderd dat een tweede tocht er niet meer in zit. Planningssoftware voegt voor mij niets toe.
  8. Mijn God, dat ik dit nog mee mag maken. Ik heb het bericht drie keer gelezen voordat ik kon geloven wat er staat. De wal keert het schip. Kruimeldief gaat geocaching teruggeven aan de geocachers. En nu doorzetten en volhouden, Evert! Laat je niet intimideren door die nepcachers en puntjesjagers.
  9. Op 01-01-2003 telde Nederland evenveel cachers als caches: ongeveer 300.
  10. Hmmm lijkt me sterk, was in die tijd een groepje van ongeveer 23 mensen, het gros zit nu nog onder de 1000 logs op een enkeling na dan. Veel meer dan 1000 echte geocaches liggen er ook niet in Nederland. Voor de meeste cachers van het eerste uur blijft een magneetje in een verkeersbord een magneetje in een verkeersbord, ook al is er een groene pagina voor aangemaakt.
  11. Van de 300 Spartanen is tweederde nog actief. Van de actieve geodino's logt nog een kwart regelmatig online, maar andere 'grote namen' kun je lezen als je na een middagvullende speur/wandeltocht in de vrije natuur vermoeid maar voldaan bladert in het logboek van een echte geocache. Voor een event/reünie zijn de fossielen best te porren, maar je zult hen via-via moeten opgraven, want slechts een handvol bezoekt nog wel eens dit forum. Hou het evenement simpel. Vooral geen 'event-caches', want de ouwe hap hoeft niet bezig te worden gehouden en komt ook wel als er geen puntjes te halen zijn. Voor het ophalen van herinneringen aan de begintijd, toen elke cache nog een avontuur en het vinden ervan een prestatie was, volstaan een tent en wat hangtafels.
  12. Hagar

    Spoiler

    Spoiler groeit met elke editie. Nummer 8 breekt, meer nog dan nummer 7, uit de benauwde kaders en biedt een brede kijk op geocaching. Verfrissend, interessant en informatief. Redactie, bedankt en ga zo door!
  13. Optie 1. Maar behalve volstrekt oninteressant zijn ranglijsten en statistieken ook funest voor het geocachen. Ze maken het spel aantrekkelijk voor mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn in geocaching (navigeren naar bijzondere locaties), maar alleen in kansen om snel en gemakkelijk te scoren. Zonder statistieken en ranglijsten waren er geen: - ondermaatse caches, die niets toevoegen behalve een puntje - bijbehorende flutlogjes, in de trant van ‘TFTC. Op naar de volgende!’ - opgesplitste multicaches, die omwille van de puntjes worden gepubliceerd als raapserie - raapseries, waar hele gebieden mee dicht worden gespijkerd - gemotoriseerde cachejachtpartijen, die geocaching een slechte naam bezorgen - forumbezoekers, die kiezen voor optie 5. Voorkom verder spelbederf en schaf het cijferwerk af.
  14. JA! Hoeveel van die 800 nieuwe dit jaar liggen in bushokjes? Volgens mij wil jij coûte que coûte caches afkraken. Ik stel voor dat je daar nu mee ophoudt. Caches afkraken? Een kokertje in een bushokje, dat niets toevoegt behalve een puntje, is geen cache. Geef eens aan in welke opzichten het kokertje voldoet aan de omschrijving van een geocache, zoals vermeld op de startpagina van deze site? En wees eerlijk: ook jij ziet het kokertje niet als een cache, maar puur als een puntje. Jij staat niet in dat bushokje voor een uitdagende speurtocht of een bijzondere locatie, maar om te werken aan je score, in de veronderstelling dat geocaching een wedstrijd is. Jij bent trots op je score en ontleent er status en zelfrespect aan. Daarom sluit jij je ogen voor het feit dat puntjes, door het massaal strooien en rapen van nietszeggende traditionals, steeds minder voorstellen en roep je, tegen beter weten in, dat het wel meevalt met de kwaliteit van caches in Nederland. Jouw neiging om het probleem te bagatelliseren is heel begrijpelijk, maar het is redelijk noch realistisch om van geocachers, die de wildgroei van het pretentieloze strooigoed ter discussie stellen, te verlangen dat zij hun kritiek voor zich houden.
  15. Jawel hoor. Zij het met tussenpozen Ik lees geregeld de roep van cachers dat newbies eerst maar eens een 100tal caches gevonden moeten hebben en dan van alle types een x aantal, voordat ze een cache "mogen" leggen. Langzamerhand wil ik er nog wel eentje aan toe voegen. Een maximum aantal caches te leggen door dezelfde persoon. Of een maximum per jaar. De gearchiveerden meegeteld Dat zou ook nog wel eens de kwalitiet ten goede kunnen komen. Immers, als je maar 5 of 10 mag plaasen, dan wil je daar denk ik kwalitiet inleggen. Series niet meer goedkeuren. Bonuscaches niet meer goedkeuren. De stroom caches bij een event niet meer goedkeuren. Lijkt me wel wat. En dan van alles een maximum. Niet alles van één type. Het lijkt me heerlijk een cache te kunnen afkeuren met de opmerking dat ze het maximum aantal van Traditionals, mysteries of multis hebben overschreden en dat ze alleen nog ruimte hebben voor een Letterbox Hybride of een Wherigo. En dan dus de regel erbij dat ze eerst 100 caches gevonden moeten hebben. Zo dat het aanmaken van maar weer een nieuwe account vervelend is. Voor degene die er dan geen moeite mee heeft om dan snel even een 100 tal caches te loggen, stellen we dan ook nog de regel in dat caches alleen ingediend kunnen worden door premiummembers van geocaching.com en daarbij donateurs van geocaching.nl. Is dat geen super idee? Voor de reviewers wel, kunnen die ook eens naar buiten gaan, anders dan naar hun werk, familiebezoek, naar de winkel of de honden uitlaten. En wat een rust zal dat geven hier op het forum. Of is dat een utopie? wanneer gaat dat in heerlijk ons eigen geo-polder model Hopelijk vandaag nog. In tegenstelling tot Amerikaanse richtlijnen, houdt een eigen geo-poldermodel rekening met het Nederlandse cachelandschap. Maar inderdaad, het blijft een utopie. Immers, GC.nl wikt en GC.com beschikt. En daar zijn de meeste cachers best tevreden mee. Je kunt er toch niets aan veranderen en het schept duidelijkheid en rust. Je weet waar je aan toe bent. De zegeningen van een sterk centraal gezag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...