Spring naar bijdragen

GuppieRob

Leden
 • Aantal bijdragen

  38
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Vista HCx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1-1-2009

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  noord-brabant
 1. Volgens mij heb ik ergens anders deze week een draadje gesloten zien worden door een admin in plaats van een modje omdat ze allemaal op vakantie waren. Weet niet meer welk draadje dat het was.
 2. Ik bekijk het gewoon door mijn eigen (varifocus) bril. Caches voor premiummembers van geocaching.com zijn nu ook zichtbaar voor niet PM-ers. Hoe kom je daar nou bij mijn beste. Ik kan jou caches echt niet zien hoor. Als ik op 1 van je caches klik komt er gewoon een doorverwijzing naar geocaching.com waar het premium membership nog steeds verplicht is. Lijkt mij prima in orde. Of mis ik iets? Als je zoekt op plaatsnaam (Hattem) krijg je een lijst met caches. Achter de naam staat een puntje. Klik daar maar eens op (thanx JBV). De coordinaten zijn nog steeds niet zichtbaar... Alleen de omschrijving. Waarschijnlijk wel als je inlogt en zeker wel de additionele waypoints van multis.
 3. Je kunt wel een GPX bestand downloaden. Hierin zitten hoogstwaarschijnlijk ook de PM caches, Volgens het aantal dat opgegeven wordt in ieder geval wel. Hierin staat (normaal gesproken) ook de beschrijving van de cache en de waypoints. Hiervoor moet je wel lid worden van deze (waarschijnlijk illegale) club. Hier heb ik geen zin in, dus dat kan ik ook niet controleren.
 4. Ook de caches voor premium members only staan op de kaart, zal dus ook wel in de GPX File staan. Ik denk dat .Com dit niet lang zal toestaan.
 5. GuppieRob

  Prikstok

  Deze is wat ik ongeveer bedoelde Glasreiniger Ik heb een iets oudere versie. Die zijn geschikter, deze heeft namelijk aan de bovenzijde een soortement van prikhaakje. Aan de zijde waar het mes is bevestigd. Het mes verwijderd en zelfklevend klitteband opgeplakt. Op een klein spiegeltje (ongebruikt in mijn vitrinekast) de andere zijde van het klitteband geplakt. Hiermee 2 vliegen in 1 klap. Ja, je moet dan nog wel bukken , maar al niet zo ver meer.
 6. GuppieRob

  Prikstok

  Zelf heb ik tot nog toe geen prikstok nodig gehad, maar misschien dat onze 160 caches er nog te weinig voor zijn. Gezien onze aquarium hobby, hebben we er wel 1 bij ons. een oude planten steker voor in het aquarium, aan 1 kant prikstok, aan de andere kant kan met klitte band een spiegel worden bevestigd, zodat je hem ook meteen voor laaghangende doelen kunt gebruiken. De kant van de spiegel overigens wel vaak gebruikt.
 7. GuppieRob

  Prikstok

  O ja wel hoor. GL heeft afspraken met .nl en er is zelfs een heus contract tussen GL en ondergetekende. Misschien komen ze in het bewuste gebied wilde zwijnen tekort en wil men dat zo opheffen. Nee, dan hadden ze geen houten bekisting gevraagd, maar een mooie metalen bekisting met een klaphek ook wel een val genoemd
 8. GuppieRob

  Prikstok

  Helemaal mee eens! Maar de realiteit is helaas zo dat je soms wel degelijk onder de grond moet zijn. Hoe vaak lees je niet op de cachelisting 'Een prikstok kan handig zijn'. In een bos met beperkte GPS-ontvangst prikken naar een cache is niet helemaal mijn ding, maar dan is zo'n prikstok toch wel handig om snel van de plek weg te kunnen zijn (zodat je geen aandacht trekt...je weet wel, stiekem doen). Bij enkele van onze caches heb ik de munitiekist in een houten bekisting moeten ingraven in opdracht van de boswachter. Dus de stelling van Geopatra gaat niet helemaal op . Kent die boswachter onze regeltjes dan niet "Caches that are buried. If a shovel, trowel or other "pointy" object is used to dig, whether in order to hide or to find the cache, then it is not appropriate."
 9. IK heb het trouwens geprobeerd van die Escape toets (was voor mij ook nieuw) Zodra je naar de volgende pagina gaat beweegt alles weer Lang leve Escape (dat denken ze in Belgie ook)
 10. En om het jezelf dan makkelijk te maken en het risico te vermijden dat iemand je logjes verwijderd: 5000 keer je eigen cache loggen. Bij voorkeur in je eigen voor/achter tuin (of gewoon binnen in je huis, zodat andere hem NIET kunnen loggen) Is ook wel makkelijk voor de toestemming
 11. Ik kan me in dit geval de vraag wel voorstellen. De gebruiker vraagt hoe een verwijzing gemaakt moet worden. Op een nederlands forum, mag je ook verwachten dat hiervoor het nederlandse woord verwijzing (in plaats van het engelse woord link) wordt gebruikt. Indien dan ook nog het knopje niet het wel bekende anker, of dat andere vaak voor een verwijzing gebruikte teken staat, kan ik me voorstellen dat je niet zomaar willekeurig op een aantal knoppen gaat klikken om te kijken wat er gebeurt. Ik vindt het in deze dus een goede vraag. (overigens wel in de IT werkzaam, in het verleden wel helpdesk werkzaamheden gedaan en daar vaker dit soort vragen gekregen). Overigens is het niet verkeerd om mensen aan het denken te zetten of ze het knopje zelf niet hadden kunnen vinden, want de beste manier om iets te leren is door het zelf te doen. De beste manier overigens ,naar mijn mening is dan om een wedervraag te stellen, door bijvoorbeeld te vragen, waar denk je dat je het knopje moet zoeken oid
 12. Afgelopen weekend voor het eerst wezen cachen met een vriendin van ons die sinds kort in een rolstoel zit. Wij naar schoonhoven. Wat blijkt de caches zijn niet het probleem, maar zoals het hoort, wil de dame regelmatig naar het toilet. Het zou in deze dus makkelijk zijn als er ergens een lijst is met de caches en de rolstoelvriendelijke toiletten in de buurt. In schoonhoven ging dat trouwens prima. De eerste keer in hotel belvedere. Hier kregen we de kamersleutel mee van een rolstoelvriendelijke hotelkamer. Hulde aan het hotel. verder was bij bestek en eten ook een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.
 13. GuppieRob

  Need Maintance Loggen

  Dus kort vertaald en samengevat. Als er iets mis is met de cache, wilt u dan alstublieft een Need Maintenance aanmaken, zodat de Cache eigenaar op de hoogte wordt gesteld. Dus eigenlijk dienen de cache eigenaren een "Needs maintenance" niet als een belediging, of wat dan ook op te vatten, maar als extra hulpmiddel bij het onderhoud van hun cache. Dus volgens de regels van geocaching.com is het ook de juiste manier om het aan te geven. Mij lijkt het dan ook een goede zaak als we dit gewoon blijven doen. Uit de berichtjes die ik heb ontvangen van sommige cache eigenaren, bleek ook dat een aantal van hun het zeer op prijs stellen als we dit doen. Ook lees ik hier dat dat voor sommige niet geld. Het is als "vinder" ondoenlijk om van iedere cache legger te weten wat hij of zij wel of niet wilt. Dus lijkt het me dan het meest logisch om het volgens de regels te doen.
 14. GuppieRob

  Need Maintance Loggen

  Ik moet zeggen dat ik juist door dit forum ben begonnen met het plaatsen van Needs maintenance. Diverse cache leggers vinden het zelfs een belediging als je het niet doet (denk aan rondje bernheze). Tevens vindt ik het zelf ook wel prettig om bij een cache te kunnen lezen dat er bepaalde informatie onderweg niet voorhanden is zonder eerst alle afzonderlijke logjes door te lezen. Een needs maintenance is mijns inziens ook niet bedoeld als het beoordelen van een cache legger, maar juist om een cache legger er op te attenderen. Ik kan me zo voorstellen dat een cachelegger met veel caches, die alle logjes netjes in zijn mailbox krijgt, een needs maintenance extra prioriteit geeft om hem te lezen. Het niet vinden van een cache vindt ik overigens geen reden om een needs maintenance aan te maken. Dit kan namelijk ook mijn schuld zijn, maar wel vinden, maar bijvoorbeeld beschadigd, waardoor de box niet meer waterdicht is, of het wel vinden van een Pot op een Waypoint, maar in de pot is niet de informatie aanwezig voor het volgende waypoint, vindt ik duidelijk wel een reden om het aan te geven. Deze gaan overigens altijd te saam met een found of een not found, De needs maintenance houdt ik dan heel kort (1 regel of zo) om niet te spoileren. In de andere logs zet ik dan het verhaal en waarom ik de cache alsnog, of alsnog niet heb kunnen vinden. GuppyRob
 15. GuppieRob

  Google Earth

  Ik gebruikte die KML zelf (nog) niet, maar als ik dit draadje lees en me kan herinneren van vlak na de update dat je de KML niet meer kunt downloaden, lijkt er mij toch een inschattingsfout door GC.com over het aantal gebruikers. Zij roepen 200, maar ik heb er volgens mij hier al een kleine 20 geteld, Hoeveel zijn het er dan over de hele wereld ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...