Spring naar bijdragen

Harmless_52

Leden
 • Aantal bijdragen

  45
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Harmless_52

 • Verjaardag 22-01-1952

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Tomtom one XL
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  30-09-2008
 • Lengtegraad
  6,45180
 • Breedtegraad
  52.59267

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  De Vaort (Dedemsvaart)
 1. Ik heb al meer dan 600 caches gevonden met alleen een Tomtom
 2. Hier spreek je jezelf tegen want : in "Ode aan dr. denker 2" zit in een van de antwoorden een ij. als ik die als i en j wil invullen in de tabel, kom ik een hokje tekort. Het heeft hier gelukkig geen invloed op de berekening.
 3. Toen ik heeeel lang geleden op de lagere school zat heb ik het alfabet geleerd met een ij tussen de x en z. (mijn geboortejaar zit in mijn naam verwerkt) de y kwam net als alle andere griekse letters niet voor in ons nederlandse alfabet. op typeles hadden we een typemachine met een aparte toets voor de ij ( naast de L dacht ik). tegenwoordig ben ik er aan gewend om een i en een j te gebruiken. Tijdens het cachen ben ik het probleem al eens tegengekomen bij het tellen van het aantal letters in een straatnaam. Ik reken beide mogelijkheden uit en kijk dan wat het meest logisch lijkt. Ik zou zelf bij een cachebeschrijving duidelijk aangeven wat de bedoeling is, of het woord niet gebruiken.
 4. Harmless_52

  Geocaches Voor Starters

  Voor overijssel wil ik ook mijn 2 caches aanbieden GC1ZEMW Kerkenroute Dedemsvaart een makkelijke multi met een mooie eindlocatie en een goed geslaagde cachebehuizing. en mocht je hem niet kunnen vinden ga dan naar GC223T0 EDCC - Eerste Dedemvaartse Carport Cache Makkelijk te vinden traditional, en als er iemand thuis is kun je om hulp vragen.
 5. Sinds 2004 ben ik regelmatig bezig op een internetsite met het oplossen van japanse puzzels (griddlers) Via die site worden af en toe meetings georganiseerd, zo ook het laatste weekend van september 2008 bij Valkenburg. In de voorafgaande chatsessie werd er gevraagd of iemand een activiteit wist om de zaterdag mee te vullen. Een vrouw uit Duitsland stelde toen geocaching voor, de rest van ons had er nog nooit van gehoord, maar het leek ons toch wel wat. Met ca. 8 personen hebben we 's morgens en serie gedaan en 's middags een multi in het bos. Ik had mijn pas aangeschafte Tomtom mee, en navigeren naar de coordinaten lukte wel zolang die vlak bij de weg lagen, maar in het veld ging dat niet. Omdat ik niet direct een echte gps wilde aanschaffen, maar eerst wilde ondervinden of dit een blijvende hobby was, toch maar met de Tomtom verder gaan zoeken en geleerd hoe ik hem voor geocaching kan gebruiken, en heb hiermee mijn eerste 300 caches gevonden. Dit bevalt nog zo goed ondanks de tekortkomingen dat ik nog geen behoefte heb aan een ander apparaat. Ondertussen heb ik ook al iemand anders aangestoken met het geocachingvirus en gaan we regelmatig samen op stap. Harm (less_52)
 6. Als je de strip handig in stukjes wil hebben, kom dan even naar Dedemsvaart. Bij de machinefabriek waar ik werk hebben we een guillotineschaar , daar is het zo mee gepiept. Ik kan daar 's avonds en in het weekend wel terecht voor prive klusjes. groeten, Harm (less_52)
 7. Ik doe alles met mijn TOMTOM XL de punten voer ik met de hand in als POI's de nadelen die ik heb ontdekt ondervang ik op de volgende manier : Navigatie naar het beginpunt : altijd controleren of je daar kunt stoppen en of je aan de goede kant van het water uitkomt, eventueel een ander eindpunt kiezen. Binnen 20 meter van de weg blijft de pijl aan de weg plakken : dan alleen op de coordinaten lopen. Richtingspijl is niet betrouwbaar : kompasje aan een keycord om mijn nek, en de bovenkant van mijn kaart is noord. Projecteren kan niet : Met behulp van een spiekbriefje voor de formules, met de rekenmachine de coordinaten uitrekenen. Beperkte gebruiksduur accu : externe accu met zonnecellen gekocht ; kan in totaal nu ca 6 uur lopen ; in de auto kan ik hem weer bijladen Hiermee heb ik tot nu toe 301 caches gevonden. Harm.
 8. 1 van mijn 2 caches is zaterdag 1x en zondag 1x bezocht, dus 2 euro voor Haiti. Zelf heb ik niet gecached dit weekend. Harm.
 9. Ik bied mijn 2 caches ook aan voor deze actie. GC1ZEMW ( Multi die ook goed te doen is met de auto ) GC223TO (Traditional) Beide in Dedemsvaart, Overijssel. Harm.
 10. Je kunt ook kruimeldief volgen op twitter
 11. Ik heb gisteren nog een voortuincache gedaan. In de hint stond duidelijk het huisnummer vermeld. De cache was makkelijk te vinden. Tijdens het loggen gezellig even met de eigenaar gepraat. Al met al vond ik dit een geslaagde cache, die geheel aan mijn verwachting voldeed. Harm.
 12. Ik krijg ook alleen maar lovende kritieken over mijn verstop-plek en manier van GC1ZEMW "Kerkenroute Dedemsvaart" Harmless_52
 13. GC1KCR1 "Twentse sagen" is ook een mooie multi om met de motor te doen. Harm.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...