Spring naar bijdragen

Zendmasters

Leden
 • Aantal bijdragen

  66
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSmap 60Cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  25 september 2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  N 52° 01.799 E 005° 03.341
 1. Basic Members kunnen ook nog gewoon via www.geocachingadmin.com zoeken, op GC code, Keyword, Username enzovoort. Dus de mogelijkheid is er nog wel, je moet alleen even via een andere ingang er naar toe.
 2. Zendmasters

  Geocoins Te Koop

  Daar zitten een paar mooie tussen, PB gestuurd.
 3. @organisatie: nog bedankt voor 't leuke event en gefelici met de megastatus!
 4. Robje64, begrijpelijk dat het niet doorgaat vanwege bezuinigingen, maar toch jammer. Bedankt voor je antwoord en sterkte met de reorganisatie, ook voor je collega´s.
 5. Is er al bekend of volgend jaar, 2013, behalve de al geplande Luchtmachtdagen er weer een versie van de Landmachtdagen wordt georganiseerd of is dan de Marine weer aan de beurt? We hebben gegoogled dat er nu maar twee krijgsmachtonderdelen per jaar een open dag houden, dit jaar de Landmacht en de Marine, volgend jaar de Luchtmacht (100 jarig jubileum) en ... Het tweede krijgsmachtonderdeel voor volgend jaar zijn we niet tegengekomen. Even voor de duidelijkheid dit is niet bedoeld om olie op het vuur te gooien, de vraag gaat hier namelijk aleen om de open dagen, niet om of er dan wel of geen geocachingevent aan vast zit. De junior Zendmaster heeft namelijk erg genoten op de LMD dit jaar en wil zowiezo weer, maar tijdens de Marinedagen zijn we waarschijnlijk helaas al op vakantie.
 6. Het lijkt erop dat het riviouveur is geworden, ik zie namelijk net een door riviouveur gepubliceerde nieuwe cache in Nederland (van AAPJ). Misschien was dit al bekend, maar ik ben net zelf terug van vakantie dus weet niet beter dan dat het voor nederland een nieuwe reviewer is. Al wel actief als reviewer voor Frankrijk: Riviouveur: Groundspeak Volunteer Reviewer and minder for Euro Signal, Strasbourg, France Veel succes, sterkte en wijsheid met reviewen, nu dus ook in Nederland.
 7. Alleen als het een earthcache type is, mag je tegenwoordig het beantwoorden van een vraag als logvoorwaarde stellen, al dan niet met een foto, verder moeten alle caches tegenwoordig minimaal een logboekje hebben waarin gelogd kan worden. De overige varianten (virtuals) worden nog (oogluikend) toegestaan, maar dat betreft allemaal oudere caches. Nieuwe caches kunnen zich daar niet meer op beroepen. Wel kun je natuurlijk een vraag op de cachepagina van je huidige traditional inbouwen, waarmee men bij het goed beantwoorden een code voor een cijferslot kan bemachtigen, waarmee de cachecontainer tevoorschijn kan worden gehaald, zodat alsnog fysiek gelogd kan worden. (Het cachetype verandert dan in een mysterie overigens). Je voorkomt hiermee dat hij makkelijk wordt gemuggled. Nadeel is wel weer dat er wel eens muggles/mensen zijn die zich door zo'n slotje 'geroepen' voelen het slot open te breken: je weet immers nooit wat er in zo'n cache kan zitten!?! Het beste is dan misschien nog wel om de cache zonder slotje heel goed te verstoppen en er een heel duidelijk hint bij te zetten, zodat de cacher ter plaatse niet hoeft te zoeken en juist door dat omzichtige zoeken alsnog in de gaten loopt, maar door een simpele graai de cache kan pakken. Zendmasters
 8. Dus: géén dubbele postings, de discussie over de "voortuincaches" vindt hier plaats, de discussie in dit draadje gaat over de zin/onzin van het houden van polls... Dus: géén dubbele postings, de discussie over de "voortuincaches" vindt hier plaats, de discussie in dit draadje gaat over de zin/onzin van het houden van polls... Ehm, wel geinig: "Dus: géén dubbele postings" in twee berichten onder elkaar? Dat komt op mij wel grappig over..... Wat zou Maurice de Hond trouwens over deze poll zeggen? Hij houdt i.m.h.o. ook met de regelmaat van de klok onzinnige onderzoeken/polls en hij gaat ook gewoon door, dus wat me met zijn polls lukt, zal me hier op het forum ook lukken: negeren als het me niet kan boeien. Maar als iemand wil 'pollen', ga je gang, ga lekker pollen i.p.v. cachen! Zeker op vrijdag de 13e, voor je het weet gebeurt er iets als je op zo'n dag naar buiten gaat om een cache te zoeken. Moet je eigenlijk wel gaan cachen op zo'n 'ongeluksdag'? Da's misschien een mooi topic voor een nieuwe poll, onzinnig of niet....
 9. Gezien het aantal van 8000+ actieve caches in Nederland lijkt het me wel dat er provincies in NL zijn met meer dan 500 caches, dan zul je m.i. toch ook meerdere queries per provincie moeten maken.
 10. Zendmasters

  Gc16cg9 'er Was Eens'

  Modje (Of Tony Gils zelf natuurlijk), Tipje: ik zou het mailadres verwijderen, bericht is verstuurd en nodeloos een mailadres op het www laten staan levert misschien problemen (lees SPAM) op.
 11. Zendmasters

  Need Maintance Loggen

  Eehm, toch is het volgens mij wel degelijk mogelijk dat er bij een earthcache onderhoud gepleegd zou moeten worden, bijvoorbeeld als je ter plekke informatie van een infobord moet halen (en het antwoord naar de cache-eigenaar moet mailen) en het infobord is verwijderd door de beheerder (of andere vandalen ), of als het object waarvan een foto bij je log moet worden gevoegd niet bereikbaar of niet meer aanwezig is. Dan is een "needs maintenance" note wel op zijn plaats, ook al is het nu technisch niet mogelijk op de site. Maar ja, dat kan natuurlijk ook via een gewone note of een mailtje aan de eigenaar of in een didn't find it log.
 12. Alhoewel het thema van foto 6 de duiker in me erg aan spreekt, is foto 8 toch echt de foto die het allermooist overkomt: met de GPSr in dehand kom je op plekken in de natuur (maar soms ook in de stad, maar dat was nu niet het thema) waar je anders nooit zou komen. Zonder cache zijn die plekken natuurlijk al mooi, met cache is de combinatie nog mooier, maar belangrijker is dat een cache je op onverwacht mooie plekken kan brengen. Juist dát houdt het cachen spannend en afwisselend en wordt m.i. hier middels dit leuke uitzicht mooi uitgebeeld. Foto 8 dus.
 13. Off topic: Ik dacht al: 'waar ken ik dat kroketje toch van?' Maar jullie logo is ook gebruikt bij de cache 'Laat de kroketten maar komen... GC1MEQE' De oplossing van de cache hebben we al, we zijn alleen nog niet in de buurt geweest om even een kroketje te gaan happen. On Topic: Op vakantie op Terschelling, bij het lopen van onze eerste caches, waren we op zoek naar een naam; aangezien we vanuit ons huis, vanaf de bank in de woonkamer altijd (behalve bij mist, duisternis en gesloten gordijnen enz..) de Lopikse Zendmast (Gerbrandytoren bij IJsselstein) konden zien, hebben we ons daar naar vernoemd. Zelfs zonder GPS vind je vanaf grote afstand altijd de weg naar huis terug met zo'n baken, zeker rond de Kerst als de mast is 'opgetuigd'.
 14. Vergeet die Grauen Wölfe (GCT0EN) van Dalamot niet! Ook los van de tros vonden we wel verrassend verstopt (niet erg kunstig, maar nog niet eerder zo tegengekomen).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...