Spring naar bijdragen

barjon

Leden
  • Aantal bijdragen

    46
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over barjon

  • Verjaardag 25-04-1945

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    magellan [meridian GPS (yellow) + eXplorist 600]
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    1-08-2003

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesse
    Geocaching
    Waymarking
    Personal Computing
  1. barjon

    Geocaching.com ligt plat

    fik in Seattle's Fisher Plaza, daar staan de groundspeak servers. ook waymarking.com uit de lucht zie http://seattletimes.nwsource.com/html/loca...dwritethru.html
  2. Heb ik ook lang mee geworsteld, op m'n asus xp laptop was het altijd een probleem, op m'n desktop met msi board nooit. Het verwijderen in opstsrten met msconfig van (adobe acrobat) reader_sl alsmede een asus tool wcourier en de Google Updater maakte dat Mapsend weer werkte. Barjon.
  3. Ja, dit ook geprobeerd evenals alle compatibiliteitsopties, geen succes. Ik surf me gek om een oplossing te vinden, die lijkt nog niet uitgevonden te zijn Barjon
  4. Heb Mapsend weten te installeren, maar ondanks de xp compatibiliteitsinstelling voor mapsend.exe (de opstartfile) wordt er niet gestart. De exe haalt nog niet eens een plekje in het taakbeheer. Ik ben erg benieuwd welke services/residente programma's de start van mapsend.exe verhinderen. In XP waren dat bij mij de residente Adobe Acrobat Reader en 2 utilprogramma's van Asus. Nu zoek ik me alweer een versuffing wie Mapsend hindert. Heeft iemand anders al iets gevonden of meer tips? Pffff Vista, hartverscheurend. Barjon.
  5. Alles is te generen, dus misschien dat dit project 2 wordt Brabants Hoop <{POST_SNAPBACK}> Ben even als proef aan de gang gegaan met het txt bestand van Mr.Chaos (Lijst Gemeenten). Dit heeft 8934 records. Eerste is: Aadorp, 52.36700, 6.63300 Laatste is: Zwolle, 52.03300, 6.65000 In GSAK een verse, lege DB aanmaken. Het txt bestand "importeren" via: Tools | Grab coordinates, vul het pad naar het txt bestand in en kies de 3 velden in de goede volgorde. Druk op de GRAB knop en na een poosje heb je een GSAK database van 5671 records. Bestand gaat dus van 8934 naar 5671 records. 'k Weet nog niet hoe dat komt, maar pruts even gezellig mee. Samen prutsen, ja gezellig! Is dit een "aardig" beginnetje? Barjon. P.S. Het generieke bestand van 8934 records bevat geen dubbele records. Is deze "import" functie binnen GSAK dus misschien fout of beperkt? Kijk eens naar het "importeren" uit de lijst van 3 opeenvolgende plaatsnamen: Aan Reijans, 51.050, 5.933 Aandepoppelaar, 51.050, 5.950 Aanschot, 51.500, 5.467 De 1e en de 3e worden wel en de 2e wordt niet geimporteerd. Kijk ook eens naar het "importeren" uit de lijst van de plaatsnamen die met "t" beginnen, b.v. t Bergje, 52.61700, 6.48300 t Broek, 51.30000, 6.05000 t Buurtje, 52.80000, 4.75000 t Coll, 51.45000, 5.53300 t Eigen, 51.51700, 5.51700 enz. enz. daarvan worden alleen deze 3 geimporteerd. NEE! t Bergje, 52.61700, 6.48300 t Buurtje, 52.80000, 4.75000 t Coll, 51.45000, 5.53300 Het zit 'm in de sortering van de Waypoint Names. De spatie tussen b.v. "t" en "Coll" wordt genegeerd. Daarom komen de overige records die met "t" spatie "naam" beginnen, ergens anders terecht. Ik ben nu nog zoekende waarom van de 8934 records er maar 5671 in GSAK belanden...
  6. Dat kan ik voor je maken Dus een lijstje met plaatsnamen met daarachter (provincie)? Boudewijn <{POST_SNAPBACK}> Heel graag! Of liever natuurlijk nog een heel geavanceerd Macro-tje voor GSAK, waarmee je ook met wildcards kan zoeken en dan de gewenste plaats uit een lijstje kan kiezen, zoals op je site!! :angry: <{POST_SNAPBACK}> Van de Brabants Hoop website: "" Hierbij zijn wildcards toegestaan. Voorbeeld1: *aalst* zoekt alles waarin aalst voorkomt Voorbeeld2: *aalst zoekt alles waar aalst mee begint Voorbeeld3: aalst* zoekt alles waar aalst mee eindigt "" Het werkt uitstekend , maar... 2 en 3 zijn m.i. onjuist als je de strikte betekenis van de wildcard * neemt. Woorden rood en blauw moeten dan verwisseld worden en de funtionaliteit moet er dan natuurlijk wel mee overeenkomen. Hoe vind je dat idee van een .GPX file van plaatsnamen? 'k Wou dat ik GPX files kon maken, maar zo handig ben ik net niet. Barjon.
  7. Hey Mr. Chaos, jij durft! (geintje) Brabants Hoop, mooie functionaliteit gemaakt! Ik blijf het ff proberen. Volgens mij heeft het voordelen om plaatsnamen, incl. WGS84 coordinaten, als "caches" op te nemen in een apart .GPX bestand. Je krijgt daardoor de zoekmogelijkheden van GSAK, om b.v. op plaatsnamen te zoeken. Als je in het code-veld (waar anders GCxxxx staat) b.v. "PLAATS" zet, kun je daarop heel gemakkelijk filteren en/of sorteren. Met zo'n .GPX database kun je in GSAK mergen/appenden, wat je maar wilt. Misschien wel vooraf overleggen wat je in de overige beschikbare standaardvelden zet... Maar open laten kan ook. Lijkt dit idee wat? Barjon.
  8. Ik wacht effe geduldig af... Wacht je effe mee, Mr. Chaos?Barjon.
  9. Ook 2 antwoorden dan maar:1. Ik heb geen flauw idee of dat kan, als er iemand weet hoe dat moet hou ik me aanbevolen. 2. Ik heb met Excel alle dubbele plaatsnamen met dezelfde coordinaten er al uitgevist, maar inderdaad staan er ook nog een hoop dubbelingen in. Als het om exact dezelfde plaats gaat met alleen een kleine afwijking in de coordinaten maakt het voor het zoekresultaat niet echt uit dat ze er dubbel instaan. Maar soms zijn het ook plaatsen met dezelfde naam in bv een andere provincie, dan wordt het lastiger... Dat wordt een hele (grotendeels handmatige) slag die je dan moet maken om alles te controleren, en die slag hoef je van mij in ieder geval niet te verwachten! Wat ik wel kan doen is een zelfde lijst met postcodes maken (dat zijn er dan wel een stuk meer), dan heb je in ieder geval geen dubbelingen! Misschien kan je in dat lokatie-hokje ook wel een paar coordinaten invullen, dat weet ik eigenlijk niet, in ieder geval altijd even je zoekresultaat controleren... <{POST_SNAPBACK}> Ik probeer even hardop mee te denken... (ondanks mijn beperkte kennis) Waarom eigenlijk niet 'gewoon' caches maken van de plaatsnamen met WGS84 coordinaten en zo'n bestand appenden in/aan (een) ander(e) bestand(en) in GSAK? Je kunt dan gemakkelijk op (een deel) van de plaatsnaam zoeken/selecteren. Dat lost meteen het "dubbelingen"-syndroom op! Hoe krijg je overigens N en E naar WGS84 in bestand "Lijst gemeenten.txt"? Ik zal ook eens in de data bestanden van Magellan 'Mapsend DirectRoute' neuzen of daarin nog iets relevants te vinden is. Nou, dit was wel erg naief. Gelijk ff gekeken. Alles hardstikke gecodeerd en grafisch. Nop dus. Barjon. P.S. Misschien heb je meer aan kennissen dan aan kennis...
  10. Dat staat in een ander draadje, namelijk in deze:http://forum.geocaching.nl/index.php?showtopic=5998 Daar staat uitgelegd hoe het werkt in GSAK. <{POST_SNAPBACK}> Dat andere draadje bestudeerd, uitgevoerd, ik snap het en het werkt helemaal fantastisch! Weer applaus Wel nog even 2 vragen, 1. kunnen die 2 entries (plaatsnaam en straal) niet in 1 hok? Lijkt me nog handiger. 2. in de plaatsnamenlijst staat 3x Aalst (zomaar 'n voorbeeld), je krijgt zeker (?) de eerste. Mij lijken dubbele (lees: dezelfde) namen niet gewenst. Wat nu? Bedankt voor hulp! Groet, Barjon.
  11. Prima hulp via XLS interface, maar op onze camping is geen (wifi) Internet. Dus is de "GSAK macro" veelbelovend, maar is het mij onduidelijk hoe je dat binnen GSAK moet laten werken. Alleen maar de 2 txt bestandjes in de "macro dir" zetten en "Macro_distance.txt" als macro uitvoeren, is onvoldoende. Maar hoe dan wel? Applaus! Barjon
  12. Uit de log van Aladdin is mij niet duidelijk wat er bedoeld wordt. Graag verduidelijking dus. <{POST_SNAPBACK}> Jammer dat wanneer je het uitlegt, de kracht van de grap bijna verloren gaat. Vooruit dan maar. Belleblaas cache: een logrol in 'n Bellenblaas-potje. Saillant detail: De genoemde (verdwenen) microcache "Geintje", een filmroldoosje van Geopatra, werd vervangen door Geowolf, die een logrol in een Bellenblaas-potje deed. Waarom saillant? Lees de logs van 'Liesbeth en Bert' en 'Goedweerloper'. Vergeet niet het nootje van Geowolf zelf op 12 Juni 2005 te lezen.
  13. Onbegrijpelijk dat de "BERMPRUL" (uitspraak van van ene Geowolf) ontbreekt. Lees minimaal 1 Geowolf log en je weet wat 'n BERMPRUL is. Hier vind je alle Geowolf logs. Ter 'verdieping' verdient het aanbeveling (veel) meer Geowolf logs te lezen. Dit ter vermaeck, maar voor al ter leering, oftewel: hoe schrijf ik in bloemrijk proza een boeiende log -van meer dan 1 beeldscherm-. Groet, Barjon.
  14. Lees even de log van ALaddIN op 25 feb bij: 'n Geintje ! by Geopatra (GCP86G) en je vind iets over een Bellenblaas Cache! quote: ...Afgelopen week is door GEOWOLF deze Micro Cache van Geopatra in een Bellenblaas Cache veranderd wat een flinke stap vooruit is naar een Regular Cache... Maar voor de 'enige echte' uitleg zul je bij ALaddIN moeten zijn. Barjon.
  15. Waarom opnieuw? Je kunt de gegenereerde img's toch gewoon naar de sd kaart in je kaartlezer kopieren. Jan <{POST_SNAPBACK}> Sorry, onduidelijk. Dat kan, maar dan heb je nadien de aparte 'detail maps' (volgens mij) niet meer op je HD staan. D.w.z. als je later nog een keer een nieuwe compilatie wil maken, moet je het eerste deel = het lange proces eerst weer opnieuw doen. Bovendien, je vergeet gemakkelijk dat in de laatste stap telkens een bestand met dezelfde naam naar de SD kaart gaat (mij ook) en dan overschrijf je wat je ervoor gemaakt hebt. Ik vrees dat dit nog niet duidelijk is, tenminste zolang het jezelf niet is overkomen. Of toch wel? Barjon.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...