Spring naar bijdragen

rope

Leden
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  sinds december 2007
 • Lengtegraad
  6.56651
 • Breedtegraad
  53.01783

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Ik denk niet dat je de problemen oplost door geld te vragen. Naar mijn idee worden de meeste caches geript omdat niet-cachers zien dat er wat te doen is op een cacheplaats. En dat heeft twee oorzaken: - ten eerste het feit dat sommige cachers zo op een cache afstappen, hem pakken en loggen, zonder om zich heen te kijken of ze gezien worden - ten tweede omdat er cacheleggers zijn (en dat zijn er de laatste tijd steeds meer) die er totaal niet bij stil lijken te staan hoe de cache eruit ziet voor de buitenwereld. Kortom: ze leggen maar hier en daar wat neer en verplaatsen zich niet in de gevolgen. 'Is de cache zichtbaar?' 'Zijn er huizen/flats in de buurt die er pal op kijken?' 'Is het vlak bij een hangplek?' 'Is het vlakbij een school?' Er wordt gewoon maar een koker neergelegd in de trant van 'we hebben er weer een cache bij'. Dan moet je naar mijn mening ook niet piepen als hij geript wordt. Er zijn namelijk caches die midden in een drukke stad liggen die niet geript worden omdat voor een cacher het duidelijk is waar je moet zoeken. Als je op een zichtbare plek een cache op een lastige manier verstopt vraag je mijns inziens om moeilijkheden. Des te zichtbaarder de plek, des te makkelijker moet het kokertje te vinden zijn. Zoeken, en zeker lang zoeken, trekt onmiddelijk rippers aan. En terecht. Ik zou ook gaan kijken als ik van niks wist en steeds maar mensen zag zoeken op dezelfde plek. De mens is nou eenmaal een nieuwsgierig wezen. Dus ja! wees onopvallend én leg met beleid je caches ergens neer. Dat is volgens mij de oplossing. Niet het vragen van geld aan mensen die cachen een goed hart toedragen.
 2. Wij steunen Natuurmonumenten en het Drents Landschap. En met genoegen!
 3. rope

  Kan het nog gekker.

  Wij hebben het ook andersom meegemaakt, in GC444A, daar troffen we logboeken aan die helemaal niet bij die cache hoorden. Dus kennelijk worden logboeken ook wel eens verplaatst van de ene cache naar de andere. Maar ja, vind ze dan maar eens terug.
 4. Wij hebben, met 154 founds op de teller, nog maar één of twee keer ergens bij een cache gestaan waarvan we dachten 'wat heeft dít nou voor zin?' Verder hebben de caches voor ons altijds iets leuks/moois/verrassends gebracht. Het brengt ons heel vaak op plekken waar we anders nooit gekomen zouden zijn en we hebben de meest prachtige multi's gelopen die je je maar wensen kunt. En ja, dan valt de inhoud of het onderhoud van een box wel eens wat tegen, nou dat zij dan zo. Voor ons is het vinden van de cache niet helemaal bijzaak maar toch ook zeker niet de hoofdzaak. De tocht erheen is voor ons minstens zo belangrijk. Als de route dus mooi is of de omgeving van een traditional prachtig, dan zijn wij blij. En dat zijn we gelukkig heel erg vaak. En als ik zie wat er online komt zitten daar beslist weer juweeltjes tussen. Er zijn dus nog steeds heel veel cachers die veel moeite doen mooie caches te bouwen en die moeten we dus toejuichen. Hier op het forum en in de logs. We proberen wel altijd de caches op een soort van criteria uit te zoeken (en dat mislukte dus twee keer tot nu toe), dus we lezen de cachepagina, lezen de logs en beslissen dan of we wel of niet gaan. Ieder speelt het spel op zijn manier en dit is onze manier. Flutcaches bestaan in mijn ogen wel maar mogen wat mij betreft rustig liggen waar ze liggen. Mij liggen ze niet in de weg. Verder vind ik de toon in dit draadje erg prettig. Het kan dus wel. Wow. Daar had ik toch, al meelezend, sterk mijn twijfels over de laatste tijd...
 5. Wij gebruiken ook het neopreen hoesje bij onze E-trex. Dat ding heeft echter nogal de neiging te draaien waardoor je niet goed bij de knoppen aan de zijkant kunt. Als we coördinaten in moeten voeren halen we dan ook altijd het hoesje er af. We hebben het hoesje voorzien van een keycord waardoor hij om de hals kan hangen (maar dan bungelt hij wel voor je buik). Kortom: we gebruiken het hoesje wel, vooral ook om de e-trex te beschermen, maar het is wat ons betreft niet de meest ideale oplossing. Tijdens het lopen heb ik meestal de gps gewoon in mijn hand of, bij langere afstanden tussen waypoints, in de binnenzak van mijn jas.
 6. Ik had geen idee dat het zo werkt wat toestemming betreft. Wel wat betreft de toestemming voor het plaatsen van een cache maar wat betreft het plaatsen van een link naar geocache.nl daarvan dacht ik dat dat via het bestuur zou moeten. . Je bent in ieder geval weer erg verhelderend Kruimel! Wij zijn gevraagd voor een cachelocatie die nog geen 10km bij ons huis vandaan ligt en we zullen dus zeer zeker in staat zijn hem te onderhouden. Het lijkt mij niet dat Llink van plan is een nietszeggende cache te maken. Hun doel is mensen naar de natuur te brengen dat doe je niet door een flutcache neer te leggen op een parkeerplaats of zo. Als het aan ons ligt wordt het gewoon een degelijke multi met meerdere waypoints en een mooie eindlocatie. Maar goed, ik heb verder nog geen idee, zal hier maandag wel weer contact over hebben. Het lijkt me dat eerst de beheerder maar eens aan moet geven wat mag en kan in dit gebied.
 7. Wij zijn onder andere benaderd door Llink om mee te werken aan het maken van een route. Ik heb daarom de vraag voorgelegd aan de mensen die er, lijkt mij, een beslissing over dienen te nemen; het bestuur van geocaching.nl. Daar zit een voorzitter en een secretaris (met PR in het pakket zag ik). Het lijkt me dat zij degenen zijn die beslissen of geocaching wél of niet genoemd moet/mag worden in Llink. Overigens heeft Llink vorig jaar een cache op Terschelling gelegd en op de Llink-pagina staat dan ook een link naar geocaching.nl. Ik vraag me inderdaad af tot hoeveel rips dit geleid heeft. En nogmaals: ik ben het wel degelijk eens met het 'stiekeme' gedeelte voor wat betreft het benaderen, zoeken, openen en terugplaatsen van de daadwerkelijke cache. Maar als mensen mij onderweg, terwijl ik nog kilometers bij de cache verwijderd ben, vragen wat ik aan het doen ben geef ik wel degelijk uitleg. Geopatra doet dat niet begrijp ik? Of zie ik dat nou verkeerd. En wat zeg je dan wel als er om informatie gevraagd wordt, sta je dan gewoon een partijtje te liegen? 'Ik sta de grondwaterstand op te meten..' of zo? Ik wacht de reactie van het bestuur dus even af. Als zij akkoord zijn dan zijn wij bereid Llink te helpen een route uit te zetten. Als dit vervolgens leidt tot een cache in een gebied waar wij normaal gesproken niet snel toestemming voor zouden krijgen is het inderdaad alleen maar winst voor geocachers lijkt me. Als het bestuur fel tegen is dan zal ik ze vragen dat ook naar de programmamakers kenbaar te maken zodat zij misschien ook het linkje van vorig jaar van de site kunnen verwijderen en dit jaar geen nieuwe kunnen plaatsen.
 8. Ik heb met belangstelling deze discussie gevolgd en kan niet anders dan de verbazing over het stiekeme gedoe delen. Geocachen is namelijk niet stiekem, er zijn openbare websites waar je zelfs gratis lid van kunt worden. Geen enkele drempel aanwezig dus. En als de zgn. stiekeme cachers iemand tegenkomen onderweg en er wordt je gevraagd 'wat is dat voor apparaat?' of 'Goh, dat ziet er boeiend uit, wat zijn julie nou aan het doen?' Wat doe je dan, snel wegrennen of uitleg geven? Wij geven uitleg en krijgen altijd positieve reacties. En ja, natuurlijk moet je ongezien zoeken naar de cache en ongezien loggen. Daar is geen enkele discussie over lijkt me. In zoverre is 'stiekem' van toepassing. Maar om een dergelijk verzoek daarom te weigeren? Misschien kunnen de mensen van Llink het anders noemen, "GPS-zoektocht" of zo, en niet verwijzen naar Geocaching.nl of geocaching.com als dat de bedoeling is? Overigens kun je op Youtube zien, uit Alaska, waarin geocaching gewoon als nieuwsitem wordt gebracht. Hoe stiekem is dat dan?
 9. rope

  Diskwalifikatie?

  Het lijkt me een probleem van puntjesjagers. Ik heb niks met rankings. Ik kijk er niet, ik kom er niet. Als er mensen zijn die de rankings op deze wijze misleiden is er, lijkt mij, weer een extra punt om je af te vragen waarom dat hele puntensysteem nog nodig is. Als het niet zou bestaan zou er niemand meer op deze 'illegale' wijze loggen omdat dat dan totaal geen zin meer heeft. Maar wat mij bereft gaan ze hun gang maar, ik heb er geen last van. Ik sluit me overigens wel aan bij dat wat al eerder gezegd is hier: hoe kun je jezelf nog serieus nemen als je op die manier met een spel omgaat? Want het is, hoe-dan-ook, het niveau van een vijfjarige die niet kan winnen met memory.
 10. Levensgevaarlijk ?? Tampon <=> sexuele voorlichting ??? Je hebt zelf voorlichting nodig. Liggen die dingen bij jullie niet in toilet en/of badkamer en/of alle tassen die moeders bij zich kan hebben? Wat kunnen we toch overdrijven. Ook weer op het zielige af! Geopatra. Het valt me op dat je, als je gewoon je mening geeft in dit forum, af en toe tot de grond toe afgebrand wordt. Ik ben redelijk nieuw hier maar ik kan me voorstellen dat je bij dit soort reacties gaat overwegen om dan maar niet meer je mening te geven. En ja, ik weet wel dat een forum voor discussie is maar dit onderwerp ging over de kwaliteit van goodies, niet over of de forumleden zielig zijn of sexuele voorlichting nodig hebben. De vraag was: wat vind je van de kwaliteit van goodies. Overigens haal ik een tampon zeker uit een cache als ik er eentje tegenkom. En dat heeft niks te maken met sexuele voorlichting (wij hebben geen kinderen die mee cachen) maar gewoonweg met het netjes achter willen laten van de cache van een ander. Maar als ik de reacties zo lees van sommige forumleden is het helemaal niet de bedoeling om een cache netjes achter te laten maar gaat het meer om loggen, TB's pakken en wegwezen?
 11. Ik zal de combinatie lucifers in een brandbare omgeving altijd beschouwen als gevaarlijk. Er hoeft maar één 'spelend kind' mee aan de slag... En bovendien: waarom wél lucifers in een cachebox? Noem je dat dan echt een 'goodie'? Als dat is wat je in de box stopt als toevoeging, wat heb je er dan uitgehaald wat nóg minder van waarde is?
 12. Wij halen meestal geen goodies uit de caches, gewoonweg omdat we er geen belang bij hebben, maar stoppen er vaak wel iets in. Ook, inderdaad, spulletjes van de Action. Kost geen fluit en je kunt er sommige boxen leuk mee aanvullen. Als we een box tegenkomen met echte troep (zoals laatst een box waarin verschillende mensen gewoon hun zojuist gebruikte cache-uitdraai gedropt hadden, nou vráág ik je!) dan ruimen we dat op. Als we 'gevaarlijke stoffen' tegenkomen zoals lucifers oid halen we het er ook uit. Ik ga dus met andere caches om zoals ik hoop dat mensen met onze eigen cache omgaan. Helaas zijn er altijd mensen die daar anders over denken of dat anders zien. Het zij zo. Wij gaan hun gedrag niet veranderen vrees ik omdat zij, die de rotzooi achterlaten of een cachebox leeghalen, dat helemaal niet als probleem zien. Als dat wel zo was zouden ze het niet doen.
 13. Ook wij kregen gisteren op "Ommetje Orvelte" eenzelfde logje binnen. Ik heb de logschrijver gemaild met de vraag wat hier de bedoeling van is. Of hij/zij het misschien geen mooie route vond of zo. Want ik snap werkelijk niet dat je zo logt. Wij hebben veel moeite gedaan er een mooie multi van te maken dan is het toch niet teveel gevraagd dat je in ieder geval IETS logt? Ik heb overigens nog geen antwoord ontvangen... Ook geen '.' Ja ik zag idd dat dezelfde logger op ommetje orvelte ook met een . had gelogd. Ik snap het ook niet, want vooral Orvelte is een erg mooie multi. Al een tijd geleden gedaan maar bij mij is het een cache die blijft hangen. Dank je wel Harry. Je hebt 'de punter' nu helemaal rechtgetrokken!
 14. Ook wij kregen gisteren op "Ommetje Orvelte" eenzelfde logje binnen. Ik heb de logschrijver gemaild met de vraag wat hier de bedoeling van is. Of hij/zij het misschien geen mooie route vond of zo. Want ik snap werkelijk niet dat je zo logt. Wij hebben veel moeite gedaan er een mooie multi van te maken dan is het toch niet teveel gevraagd dat je in ieder geval IETS logt? Ik heb overigens nog geen antwoord ontvangen... Ook geen '.'
 15. rope

  Ik ga cachen en ik neem mee.

  In onze cachetas zit: een kompas stickertjes voldoende goodies voldoende pennen reserve logboekje multitool cache-uitdraaien wat ehbo-spul (pleisters etc.) muggenspul cacheboekje voor 't noteren van gegevens zodat er thuis gelogd kan worden en natuurlijk, indien aanwezig, TB's en/of coins Als we een hele dag gaan cachen wordt daaraan toegevoegd: een thermo heet water koffie suiker bekertjes broodjes snoep/koek/fruit wat geld Verder natuurlijk de Garmin Nüvi voor de auto navigatie én de Garmin E-trex voor het lopen van de route. achter in de auto ligt standaard een fles water, een stukje zeep en een handdoek voor 't geval we weer eens tot het betere graafwerk moeten overgaan
×
×
 • Nieuwe aanmaken...