Spring naar bijdragen

partner

Leden
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door partner geplaatst

  1. partner

    Geocaching.com ligt plat

    Hij is nog steeds ontzettend traag.
  2. partner

    aangeboden

    Aangeboden mijn Garmin Emap. Het is een Amerikaanse versie dus zonder basiskaart van Europa. Hij is voorzien van Legale versie van Citynavigator v6 (gedeeltelijk geinstalleerd) en geinstalleerde topografische kaart van Nederland. Hierdoor kun je zonder basiskaart toch heel europa door, mits de kaartdelen op de geheugenkaart staan. Derhalve ook meerdere geheugenkaarten alsmede usb module voor het snel laden van kaartmateriaal. Hij is uitermate geschikt voor Geocachen, fietsen en wandelen. Hij wordt geleverd compleet met Engelstalige gebruiksaanwijzingen Voor specificaties zie www.garmin.com/products/emap/ Hij wordt geleverd met; - 3 geheugenkaarten (Garmin, 8, 64 en 128 Mb) alsmede - bijbehorende (snelle) USB lader voor deze kaarten. - City Navigator 6 incl unlock code - seriele datakabel - autolaadsnoer - beschermhoes (kunststof,geel - 2x fietssteun bekijk hier de foto vraagprijs totaalpakket € 250,-
  3. Ik kende hem te kort. Maakte kennis met hem via Loper. Loper was ook degene die mij op de hoogte hield van de ontwikkelingen rond zijn ziekte. Tot op het laatst bleef Reintje positief gestemd. Zijn afscheid kwam te snel, onverwacht. Allen die hem gekend hebben, maar in het bijzonder zijn vriendin: "sterkte". "Partner" Erik.
  4. partner

    Proeflopen

    Is wat mij betreft geen probleem. Ik ben allang blij dat je het wilt doen. Stuur me je email adres even in een pb-tje dan kan ik je de aanwijzingen mailen.
  5. partner

    Proeflopen

    Ik zoek een liefhebber voor een wandeling van ongeveer 12 kilometer, met opdrachten. Voordat ik mijn nieuwe cache aan wil bieden wil ik graag zeker weten dat de beschrijving klopt en duidelijk genoeg is. Derhalve zoek ik een liefhebber die dit aan de hand van de beschrijving wil gaan doen, zonder daarbij de gelegenheid te krijgen de cache uiteindelijk te vinden. Wel kan hij tijdens de wandeling een andere (reeds bestaande) cache scoren. Omgeving is Woudenberg/Scherpenzeel. En het liefst binnen korte tijd.
  6. Op de kaart 'mijn niet gevonden caches' blijven de caches die ik zelf uitgelegd heb ook zichtbaar. Nu lijkt het me niet de bedoeling dat ik deze zelf als 'gevonden' ga loggen om ze van de kaart af te krijgen. Is er een andere methode?
  7. Een ander net woord zou kunnen zijn onbezoedeld. Ik kan me echter niet voorstellen dat een cache onbezoedeld zou zijn. Stel je eens voor: Je hebt een onbezoelde cache bezoedeld. Nou ik niet hoor. Maar......... wie zei ook al weer Whats in a Name?
  8. Als je hem alleen maar in een vervoermiddel wilt gebruiken dan maakt het niet zoveel uit. misschien is de nieuwste dan wel de beste omdat hij aan de laatste eisen voldoet. Ik heb daar nog geen ervaring mee. Maar wil je hem ook buiten de auto (bijvoorbeeld voor Geocachen) gebruiken dan koop de GPS3 omdat die andere werkt met een afstandsbediening voor een aantal functies in plaats van knopjes op de GPS. Er schijnen nog een paar functies op te zitten die niet zo handig zijn als je hem buiten een vervoermiddel wilt gebruiken.
  9. partner

    Rechtsaf, zegt de GPS

    Ik weet niet wat ik me bij zo'n cursus moet bedenken. Als je de handleiding van de GPS goed gelezen hebt, en je hebt hem een paar dagen dan kom je er beslist zelf uit. Zonde van het geld dat je dan voor een cursus moet betalen. Maar goed, als je echt je geld aan een cursus kwijt wilt, dan wil ik er wel eentje geven (woon centraal in het midden van het land). zowel voor het gebruik van de GPS in de auto als routeinstrument als voor het geocachen. Het lijkt misschien moeilijker dan het is. Partner Erik.
  10. partner

    Nummerbordhouder

    Helaas, helaas. Waarom alleen over de auto's gesproken . Is er nog een kans dat ik als motorrijdende geocacher ook een vierkante kentekenplaathouder kan bestellen of gaan we dan te ver. Ben ik misschien de enige die op de motor rondtoert of zijn er misschien nog meer geocachers die dit vervoermiddel naast hun auto hebben staan. Zouden die zich dan misschien ook willen melden zodat er misschien ook een vierkante versie besteld kan worden. Zo niet, dan zit er niets anders op dan met de verbus en een shabloon aan het werk te gaan. Trouwens, misschien is het een idee, aan de voorzijde op de auto de Engelse tekst en aan de achterzijde de Nederlandse. In ieder geval heb ik wel interesse voor een houder voor achter op de auto en het maakt mij niet zoveel uit of het de Engelse of de Nederlandse tekst is. Trouwens, Ik heb ook al een aanduiding van Geocaching op de achterbumper van mijn (echtgenotes) auto staan en voor de zekerheid het logo op mijn motor geplakt. Ben ik tenminste niet te missen. groetjes, Erik.
  11. partner

    Onze honden

    Tja, helaas zijn honden neuzen vele malen beter dan die van de mens. De mens maakt daar dan ook dankbaar gebruik van. Denk maar aan speurhonden. Deze zijn dan wel getraind, maar het oerinstinct van een niet getrainde hond komt toch weer boven als hij in een gebied op een enkele plaats iets van een afwijkende geur ruikt. Nieuwsgierigheid noemt men zoiets bij de mens. Van de zomer heb ik samen met een ervaren geocacher op Texel een zeehond gezocht. Na ongeveer een half uur zoeken zonder iets te vinden lieten we de hond komen. (een ordinaire boeren-fox, zonder ervaring of training. Zijn oerinstinct werkte echter perfect en binnen enkele minuten leidde hij mij, totaal in een door mij niet verwachtte richting, naar de cache. Dus.... kun je het niet vinden, vraag het aan bello!
  12. Ik had de jkaarten al eerder gezien en gebruikt (dankzij Loper) en vond dat al een fantastische verbetering. nu las ik over de kompasroos en dat was net hetgeen ik aan de kaarten miste. Het schuiven is voor mijn gevoel ook weer een hele stap vooruit. Ik hoop dat de caches in de duitse grensstreek ook aangevuld worden want inderdaad dat is dichterbij dan Belgie. Tnx Reintje. en wat mij betreft, neem er maar eentje op dit succes!
  13. Als je mapsource gebruikt kun je de routes en tracks eenvoudig downloaden van internet. Meestal zijn het gezipte files met twee of drie bestanden in verschillende bestandsformateen. Pak deze zip-files met een ontzipper uit. Vervolgens moet je ze afhankelijk van het bestandstype met de optie importeren in Mapsource binnenhalen. Daarna kun je ze gewoon naar je gps sturen. Ik heb zelf een Streetpilot en een Emap en bij beiden werkt dit goed. Volgens mij is het verschil tussen track en route/waypoints dat een track het gevolgde spoor is zoals door de gps is opgeslagen tijdens het lopen/fietsen. Dit spoor geeft de daadwerkelijk gevolgde route aan. Een route (waypoints) zal meestal via de weg lopen en kan dus afwijken van de daadwerkelijk gevolgde weg als deze op het kaartmateriaal niet aanwezig is (fiets en wandelpaadjes). Zeker als Mapsource de route herberekend.
  14. partner

    Kaartmateriaal Noorwegen

    Voor zover mijn info strekt is dit inderdaad een partikulier bedrijf dat verder gene connecties met Garmin heeft. Vandaar dat de prijs per kaartdeel zo hoog kan zijn. Mogelijk dat dit ook Garmin verhinderd zijn kaartmateriaal aan te passen. Maar goed, de eerder gegeven oplossing werkt.
  15. partner

    Geocaching kanaal PMR446?

    Ik gebruik al een paar jaar PMR's voor andere zaken (contact tijdens motorrijden) en ik moet zeggen dat mij dat tot nu toe beviel. Je merkt wel dat ze hoe langer hoe meer in de roulatie komen want ik krijg de laatste tijd regelmatig anderen over mij PMR. De tooncode waarover gesproken wordt kun je wel onderling gebruiken. Deze zorgt er voor dast je dus alleen gesprekken krijgt met dezelfde tooncode. Anderen zonder tooncode kunnen deze gesprekken ook ontvangen maar gesprekken uitgezonden zonder tooncode komen dan bij jou en je maatje(s) niet binnen. Nadeel is dus wel dat als je op die manier probeert contact met anderen (niet jouw maatje(s)) probeert te leggen, ze jou wel horen maar jij hun niet. De kans dat je toevallig dezelfde tooncode gebruikt is zeer klein. Wat je dus kunt doen is ze eerst (zonder tooncode gebruik) te zoeken, en als ze reageren even een tooncode af te spreken en deze daarna in te schakelen. Ik persoonlijk gebruik de tooncodes nooit omdat mij dat te omslachtig is. Je kunt dan af en toe wat anderen er tussendoor krijgen maar dat neem ik voor lief.
  16. partner

    Kaartmateriaal Noorwegen

    Klopt wat je zegt. Ik heb daar reeds geinformeerd en de prijzen liggen per kaartdeel op ongeveer 150 euro. Dwz de kaartdelen schaal 1:50.000. Ik zou ongeveer 6 kaarten moeten hebben voor het gebied dat ik wil bezoeken. Kost me dus bijna 1000 euro. Dit vind ik een beetje veel voor een trip van ongeveer 14 dagen. Vandaar dat ik op zoek ben naar iemand die eventueel kaarten met mij wil delen (tegen een geringere vergoeding) De CD van heel Noorwegen waarover jij spreekt ken ik niet. Weet iemand soms ook wat die kost en of deze bruikbaar is voor de Emap??
  17. Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een Emap GPS. Helaas echter zonder basiskaart van Europa . Hier in Nederland (en een groot gedeelte van Europa is dit geen probleem daar ik de European City Navigator bezit en de Emap eigenlijk alleen gebruik voor Geocaching en op de fiets. Kleine gebieden dus, die (gedetailleerd) voorkomen in de City Navigator. Voor de rest gebruik ik een Streetpilot III. Volgend voorjaar heb ik gepland om naar Noorwegen (omgeving Stavanger) te gaan. Natuurlijk wil ik daar ook gaan zoeken. Helaas biedt de mapsource City Navigator geen kaartmateriaal van Noorwegen en zou ik het met de basiskaart moeten doen (als ik die had ) Ik heb inmiddels de informatie dat er wel gedetailleerd kaartmateriaal van Noorwegen beschikbaar is, maar dat dit ook zeeeeeer veel geld kost. Aangezien ik het maar eenmalig gebruik is mijn vraag of iemand toevallig nog wat heeft liggen dat gebruikt kan worden met de Emap en/of Streetpilot. Ik zoek materiaal van zuid-west Noorwegen, het gebied omgeving Stavanger-Bergen. Erik S (guess.who@yea-yea.net)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...