Spring naar bijdragen

BilboBallings

Leden
 • Aantal bijdragen

  34
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over BilboBallings

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Geko 101
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  sinds 14-10-2007

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.phineasenferbspeelgoed.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. De vraag is volgens mij niet of het loggen van een FTF (voordat de cache online is gekomen) netjes is maar meer of Barny ooit in staat zal zijn om zijn ongelijk toe te geven.
 2. @Barny Je praten zoveel als je wilt maar wat krom is is krom en wat valsspelen is is valsspelen. Los van of het jou kan schelen wat een ander er van vind. Fatsoen is dat het je wel kan schelen wat een ander er van vindt.
 3. Wat een rare en uit-proportionele reactie van Barny. Als het voor jou geen wedstrijdje is claim dan ook niet de FTF plaats.
 4. Het gaat hier vooral om een stukje fatsoen. Het behalen van ereplaatsje als FTF, STF en TTF is een kwestie van een wedstrijdje. Wanneer je bijv. bij een hardloop wedstrijd als eerste over de finish gaat terwijl de startschot nog niet gelost is speel je vals (en kun je gediskwalificeerd worden). Ook al ben je proefloper of ben je bij toeval (om met de woorden van Barny te spreken) FTF (First To Finish) de wedstrijd is nog niet gestart, dus doe je niet mee met de wedstrijd en heb je dus geen recht op de overwinning. Ook al heb je 1001 redenen om te denken dat je er wel recht op hebt. Dus ben je proefloper heb dan het fatsoen om te wachten tot de ereplaatsen bezet zijn en log dan pas. Heb je de cache bij toeval gevonden wacht dan tot de startschot is gegeven en zorg dan dat je als eerste bij de cache bent. Desondanks is het bij geocachen vrijwel onmogelijk om valsspelen te voorkomen en als je op die manier moet winnen ben je vooral heel zielig.
 5. Eveneens bij Conrad verkrijgbaar: experimenteer dozen. Vaak kun je daar enkele tientallen tot honderden elektronische experimenten mee doen met even zoveel schema's en uitleg. Je kunt er misschien inspiratie mee opdoen en is bovendien erg leerzaam. Kijk op de website van Conrad onder Hobby, Elektronica voor beginners en dan met name Expirimenteersets.
 6. In IE werkt het inderdaad niet meer maar in FireFox wel.
 7. Ik heb foto's bij logs gezien waarbij de cache op de achtergrond te zien is. De grap is alleen dat je aan de foto niet kunt zien dat je naar de cache kijkt. Dat vind ik echt humor en is naar mijn mening geen spoiler. Ook heb ik wel eens een foto bij een log gezien die lezers van de log op de verkeerde been zetten. Eveneens humor . Uiteraard moet de foto niet verraden waar de cache ligt.
 8. Om het NOG ingewikkelder te maken: Is het nu "byzonder" of "bijzonder" ? Je spreekt "byzonder" maar schrijft "bijzonder" of is het nu andersom?
 9. BilboBallings

  Wat Is Een Trackable

  Trackable is een verzamelnaam voor TB (Travel Bugs) en (Geo)coins. In een cache kom je ze soms tegen: een munt (coin) of een metalen labeltje (TB) aan een bepaald voorwerp. In principe mag je een coin of TB altijd mee nemen uit een cache zonder er iets voor terug te leggen (met uitzondering van Trackables in TB/coin hotels waar aparte regels voor gelden). Wel is de voorwaarde dat je 'em binnen ça 3 maanden weer terug plaatst in een andere cache (de trackable reist dus van cache naar cache). Soms is er ook een voorwaarde aan verbonden (bijvoorbeeld dat de Trackable binnen Nederland moet blijven of bijv. dat ie alleen westwaarts mag reizen). Kun je niet aan die voorwaarde voldoen laat em dan liggen. Een Trackable kun je altijd loggen op geocaching.com door de code die op de Trackable staat. Vind je een Trackable maar laat je em liggen log je em als "discovered", neem je em mee log je em als "retrieved", zet je em terug in een andere cache log je em als "dropped". En om het nog even wat ingewikkelder te maken zijn er ook geocachers die de afbeelding van een TB in de vorm van een sticker achter op hun auto of rugzak hebben geplaatst. Deze kun je uiteraard alleen maar loggen als discovered.
 10. Als ik van onze eigen caches de mooiste cache behuizingen mag aanprijzen dan zijn dat: Boombaards verdwenen hart en Op ontdekkingstocht met Abel Tasman Vooral de laatste heeft ons erg veel tijd en energie gekost maar zijn wij ook zeer trots op.
 11. Even het volgende: hoe voorkom je, als niet-premium member, dat als je een nieuwe cache uitzet dat deze niet conflicteert met een premium only cache? Je kunt tenslotte PMO caches niet zien en dus weet je niet dat er eentje in de buurt zit.
 12. Er is vast wel iets geweest wat leuk was. Bijvoorbeeld het zonnetje dat scheen, de gezellige mensen waarmee je op stap was, een leuk voorval dat je meemaakte op de heen of terugreis enz. Vertel daar dan iets over in je log. En natuurlijk mag je gerust melden dat je de cache niets vind maar als je dit aankleed met een leuk berichtje is het niet meteen zo negatief.
 13. BilboBallings

  Zwarte Kaart

  Hee, ik heb dat probleem ook wanneer ik inzoom op de kaart. Ik gebruik de traditionele kaart in Internet Explorer 7 en op een andere computer gebruik ik de traditionele kaart in FireFox 3. Ik denk dat het probleem bij geocaching.nl zit.
 14. Ik vind ook dat er niet gelogd mag worden voordat de cache online is gekomen. Als iemand een hardloopwedstrijd loopt en vertrekt voordat het startschot is gegeven wordt deze gediskwalificeerd en heeft al helemaal geen recht op een prijs. Laat staan de eerste, tweede of derde. Dus of dit nu in de regeltjes staat of niet; als je je gezonde verstand laat werken snap je dat dit ongehoord is en doe je dit gewoon weg niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...