Spring naar bijdragen

Wilxlii Carrotte

Leden
  • Aantal bijdragen

    1196
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    4

Berichten geplaatst door Wilxlii Carrotte

  1. 13 minuten geleden zei Linkalovers:

    Ik heb geen idee wat het is, laat staan dat ik het getal weet. Maar als het iets met punten en/of gemiddelden te maken heeft, dan bedank :blink:.

    Ik cache voor het wandelen, de omgeving/natuur en soms voor een mooie eindcache. Alles wat met punten, standen en/of challenges te maken heeft, laat ik ver links liggen.
     

    Ik houd ook van alle zaken die jij noemt. Daarenboven houd ik van mooie logs, leuke gesprekken met mensen die ik toevallig ontmoet tijdens het geocachen, van interessante locaties onderweg, van samen op stap zijn met andere geocachers, van het verzamelen van leuke statistieken verband houdend met geocachen, van leuke door geocache-plaatsers bedachte routes, en misschien nog wel meer waar ik nu even niet op kom. 

  2. Nog niet denk ik. ProjectGC zou het kunnen doen in het kader van een challenge bijvoorbeeld. 

    53 minuten geleden zei Flo van Co:

    Is er ergens een filter waar dit te achterhalen is dan???

    Ik heb het zelf uitgezocht voor mij.

  3. Misschien heb ik sommigen nieuwsgierig gemaakt met het vermelden van mijn Eddington-getal. het hoort allemaal bij het statistiek-cachen. Als voormalig statistisch analist vind ik dat boeiend. De heer Eddington bedacht ooit iets leuks en het getal is naar hem genoemd. Mijn dochter gebruikt het bij het maniakaal fietsen, waar zij aan doet. Haar Eddington-getal is 108, wat betekent dat zij op 108 dagen minstens 108 kilometer heeft gefietst en flink hard ( maar dat doet er niet toe ;) )

    In het geval van geocaching heb ik het gebruikt voor het aantal gevonden caches per dag.

    Ik heb op 51 dagen minstens 51 caches gevonden. Dat is mijn top. Dus geen 52 dagen minstens 52 gevonden. Daar zal ik nog een paar keer voor op stap moeten. Die kans is overigens niet hoog, want ik cache niet echt veel meer. Heeft met leeftijd en privéomstandigheden te maken. Maar dat terzijde. 

  4. Ik zou de coördinaten die boven een van mijn caches staan, willen aanpassen. Ze staan nu namelijk op ongeveer 6 kilometer van de cache. Dat komt nog uit die goeie ouwe tijd. Een geocacher wijst mij daarop en vraagt het aan te passen. Dat wil ik wel, maar heb geen idee hoe. Reviewer-notes bestaan blijkbaar niet meer.  Geen idee wie nu de reviewers zijn in Nederland. Kan het ook niet vinden. HELP!

  5. Omdat bij de ene in onze database wel een verwijzing naar de log staat en de andere niet. Dat is er later bij gekomen en is dus niet voor alle logjes meegenomen

     

    Wat Xaa eigenlijk bedoelt is, dat ie al heel lang zijn best doet om iedere log via een plusje snel leesbaar te maken. Een paar jaar geleden bestond deze optie nog niet. Ik vind het een hele verbetering en maak er veel gebruik van. Regelmatig lees ik zo logjes van mij bekende geocachers.

    Als ik het wel heb, zijn intussen een paar miljoen (!) logjes toegevoegd.

    Helaas lukt het dus niet in elk geval.

    Maar Xaa houdt vol. :)

  6. Een andere woordkeus was vast beter geweest. * zegt een reumapatiënt die net zijn lading medicijnen weer heeft moeten verorberen.... * :huh: Over de intervallen is al uitgebreid gesproken en ik heb aangegeven dat ik graag aanvullende intervallen zou willen hebben. MODS? Overigens blijft nu nog steeds de verhouding niets/>1.50/wil ik niet weten interessant.

    Helaas lukt het mij niet om de bedragen aan te passen.

     

    Gewoon een nieuwe poll.

    Nieuwe poll, nieuwe kansen.

     

    Ik wil best weer op het duurste knopje drukken... :huh:

  7. ... over het 1,2 en 3 geneuzel.

     

    Het onderwerp FTF, STF en TTF wordt pas geneuzel als mensen die niks hebben met dit item, menen ook een "bijdrage" te moeten geven. Meestal een zure. Daarmee ontaardt het draadje.

     

    Vriendelijk verzoek dus om die zure reacties voor je te houden en de mensen die wel serieus willen meepraten over dit onderwerp, in hun waarde te laten.

  8. Voordat het draadje dichtgaat, nog wat tips.

     

    Het betreft hier het zogenaamde stapeltellen.

    Steeds de cijfers optellen totdat je 1 cijfer overhoudt.

     

    De tip.

    Als er een 9 in het getal voorkomt, hoef je die niet mee te tellen. Het eindcijfer blijft namelijk hetzelfde, of je die 9 wel of niet meetelt.

    Dat houdt meteen in, dat als er bij voorbeeld een 7 en een 2 in voorkomen, dat je die ook niet hoeft mee te tellen, want samen zijn ze 9.

     

    Als je dus het volgende getal moet stapeltellen, ben je heel snel klaar.

     

    6345972813

     

    Antwoord: 3

  9. De eerste kwart-finalist is bekend. (Ik zal geen namen noemen...)

     

    Nu zul je denken, dat is weer goed scoren.

     

    Fout gedacht. Om de spanning wat te verhogen zal ik pas punten aan het tweede onderdeel toekennen op het moment dat alle halve-finalisten bekend zijn. Ondertussen zal de tussenstand wel elke dag wijzigen door de voorspelling van het aantal doelpunten. Er is in de competitie veel gescoord wat tot gevolg heeft dat sommige deelnemende cachers nu hun totaal aantal punten zien dalen. Het wordt nu echt interessant.

     

    Dat is fraai! :thumbdown:

     

    Krijg ik eindelijk flink wat puntjes na de hele tijd op 0 te hebben gestaan, en dan komt het niet in de openbaarheid... :yes:

     

    Maar mijn tijd komt blijkbaar nog!

    Hup Spanje!! Hup Italië!! Hup Zwitserland!!

  10. ...

    Nog even een leuk weetje.

    Na het invullen van 71 voorspellingen bleek het voorspelde aantal doelpunten op precies 91 te liggen. Dus exact, niet afgerond, tot op dertig decimalen gecontroleerd, precies 91.

    Vraag aan de statistici onder ons: hoe groot is de kans dat 71 verschillende mensen een min of meer willekeurig getal noemen en die dan gemiddeld op een geheel (natuurlijk) getal uitkomen?

     

    Die kans is 1:71. (1,4084507042253521126760563380282%)

     

    Het gaat namelijk om de kans of een willekeurig getal (want dat is de som van die 71 voorspellingen) deelbaar is door 71. Als je alle getallen netjes op een rij zet van klein naar groot, is eerst 71 deelbaar door 71, daarna 142, daarna 213, etc. Precies 1 op de 71 dus.

  11. De cache van zijn browser leeggooien.

     

    Op de geocaching.com site worden die links blauw getoond als je de pagina waarnaar gelinkt wordt nog niet bezocht hebt en zwart als je de pagina wel bezocht heeft. Dus zodra je je eigen profiel een keer hebt bekeken wordt die link zwart, totdat je je browsercache leeg gooit.

     

    Volgens mij moet er een andere oorzaak zijn.

    Kijk maar eens bij zijn logs voor willekeurige caches.

    Zijn naam verschijnt daar steeds in het zwart, terwijl van iedereen anders de naam in blauw verschijnt.

    Raadselen... ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...