Spring naar bijdragen

Gsak En Datafout


machos casa

Aanbevolen berichten

Sommige caches worden niet op provincie gesorteerd terwijl ze wel vermeld staan.

Bij deze geplaatste caches wordt er "no data" vermeld. Ze worden in het geheel wel meegeteld in GSAK maar niet in de provincie gezet.

 

Ook geeft GSAK aan dat de gevonden caches in Den Brielle op 5 km diepte liggen.......klopt totaal niet.

 

Wie o wie kan ons helpen om deze "foutjes" uit GSAK te krijgen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Er is een caches van team Hebbes met provincie parameters en een gsak script. Deze helpen de ontbrekende data invullen en corrigeert tevens voor fouten in de provinciegrenzen zoals gsak die kent.

 

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=7f09161e-7d91-44c1-a415-6bfb3159e31c

 

Ik haal aan uiit de cachebeschrijving:

 

Deze provincie informatie haalt de macro uit het 'State' veld van de cache. Nu heeft GSAK de mogelijkheid om voor Nederland die gegevens automatisch in te laten vullen, maar het blijkt dat de meeste mensen het bestaan van die functie niet weten en/of niet gebruiken. Op het 'Load GPX' scherm staat een veldje met de naam "State update". Als je daar de waarde "SB" (zonder aanhalingstekens) in zet, wordt die informatie automatisch ingevuld als er nieuwe caches worden ingelezen/bijgewerkt. Zodra je dus weer alle Nederlandse caches via Pocket Queries binnen hebt gekregen, is alle provincie informatie ingevuld. Daarnaast is het ook mogelijk om de bestaande caches in GSAK gelijk van deze informatie te voorzien door onderstaande tekst op te slaan in een tekstbestand en dit tekstbestand door GSAK als macro uit te laten voeren:

#----------------------------

$updated = GETSTATE("sb")

#----------------------------

 

NB. Het is gebleken dat GSAk de onmiddelijke omgeving van Vianen bij Zuid-Holland rekent wat niet klopt want Vianen ligt in de provincie Utrecht. Het gaat hier om het kaartblad 38F - Vianen. Hieraan kunnen wij helaas niets veranderen want de macro is afhankelijk van de polygonen van GSAK.

De uiteindelijke controle kan in twijfelgevallen (provinciegrenzen) met Google Maps worden gedaan; hierop zijn de provinciegrenzen duidelijk aangegeven.

 

Update 03/12/2009: We hebben inmiddels de polygoongegevens van de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland aangepast zodat de zuid- en oost grenzen beter kloppen. Vianen ligt nu weer keurig in Utrecht en de cache "(GCE) Krullebol" (GC163DZ) wordt nu correct gerapporteerd in Zuid-Holland in plaats van Gelderland. Om deze gegevens te kunnen gebruiken dienen de bovenstaande (tekst-) bestanden te worden gedownload en in de map "C:\Program Files\GSAK\locations\states\nld" te worden geplaatst. Hernoem eventueel eerst de bestaande bestanden in deze map. Daarna GSAK herstarten en het GPX-bestand opnieuw inlezen. In geval van twijfel Google Maps gebruiken of een berichtje sturen.

bewerkt door thex
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...