Spring naar bijdragen

Geocaching.com wordt opgekocht


GeoGerard

Aanbevolen berichten

Volgens deze posting wordt geocaching.com opgekocht. <_<

 

GC.COM IS BEING SOLD!

Don't know if any of you keep up with the Wall Street Trader newsletter, but just this morning the Disney Corporation filed documentation with the Federal Trade Commission to aquire Geocaching.com with a cash purchase of USD$750,000. Looks like Jeremy will be on his yacht in the Bahamas soon, and we will have to deal with Nemo pop-up ads.

 

Wie weet er meer over ???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Het lijkt mij een hoax.

 

- Ten eerste is het bedrag veel te laag. $750.000,-- is niks voor een site zoals gc.com. Een nul achter dat

bedrag zou beter in de richting komen.

 

- Ten tweede zal een Amerikaans entertainment bedrijf zoals Disney zich nooit conformeren met geocaching.

Dit met betrekking tot de beroemde Amirikaanse mega-claims bij ongelukken e.d.

 

- Ten derde: Het artikel is niet te vinden op het internet. En je krijgt zelfs met deze zoekactie geen hits.

Hoe snel verspreidt zo'n gerucht zich? Er zouden al duidenden hits moeten zijn.

 

Bytheway

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, het begint bij de S-Californian geocachers

'Rumors and Innuendos' is de naam van de draad waarin een nieuwkomer dit schreef.

http://www.scgeocachers.org/modules.php?na...iewtopic&p=3999

Op de site van die jongens zie je het bekende 'Hollywood' plaatje (tekst op een heuvel).

Dus ze hebben iets met dat gedoe waartoe ook Disney prominent behoort. Er leven in die club kennelijk de nodige onlustgevoelens tov. gc.com want reacties op het bericht zijn:

"I hate to go to the gc.com boards even more now."

Een gebruikersvriendelijk interface levert niet automatisch vriendelijke gebruikers op.

"It's more of a conspiracy theory than something that's likely, but with the way Jeremy runs his show, I wouldn't be surprised to find out that it was the case."

Daarginds in het verre Amerika beleven geocachers dus veel plezier aan hun complottheorieën.

Er roepen ook mensen dat ze dan weg gaan met hun zaken naar de concurrentie:

"If Disney buys gc.com, I will absolutely cancel my membership and dive headfirst into opencaching.com. ".

Ik krijg even een deja-vue over me.

Het is te hopen dat de beweerde deal met Disney nog lang op zich laat wachten want opencaching bied nu nog niks voor gewone geocachers.

Het bestaan van het bericht wordt in het draadje door een geocacher bevestigd met

"I suscribe to wsj.com. My recollection is that the amount is $750 million! Jeremy will not be yachting - there was some mention of a retainer so that he would have to keep the show running for some period of time. I'm not sure what was supposed to happen to the volunteer approvers. "

En dit maakt het natuurlijk helemaal echt. De baas zit op het pluche en de rest van de mensen is niet meer nodig. Typisch Amerikaans dat laatste zinnetje. Toekomstverwachtingen personeel? Irrelevant. Net zo iets als bathrooms in de USA die geen bad bevatten maar een pisbak.

Ik zou zeggen: je trekt toch gelijk aan de bel als je als geocacher zo'n bericht onder ogen krijgt? Maar nee, men 'meent zich te herinneren'. Nu is het wachten op de volgende die echt overtuigd is dat die 75 miljoen heeft gelezen.

En gelijk er achteraan het opzetje: "BTW, this can't just be a rumor. It was posted on another highly regarded open site not too long ago." En het is zo'n kleine moeite om even een link te geven, maar nee.

Met een beetje vragen en bijsturen kan je heel wat bezoekers van Disney Parijs zich laten herinneren dat ze daar Bugs Bunny ook gezien hebben...

 

Het schrikbeeld van al onze cachepages op gc.com opgeleukt met opduikende kwakende Donald Ducks en rondschuifelende miezerige Mickey Mousen: ik lig er niet wakker van.

 

Tot zover de Zuid-Californicans.

Een andere bron van 'informatie' is natuurlijk de newsgroup alt.rec.geocaching waar mensen praten die tegen modereren zijn, speciaal van hun eigen schrijfsels.

"Yes, you're in the only geocaching forum in the world in which one can freely speak his mind without risk of censorship." is dan de reactie op een geregeld voorkomend 1-2-tje dat begint met opzetjes als: "And best of all, no moderation. navicache, navicache, navicache. See! I can say the N word here!"

Even voor de duidelijkheid: toen een paar mensen ontdekten dat in het gc.com forum de moderatoren niet blij waren met het zwartmaken van gc.com en het gelijktijdige ophemelen van navicache hebben die ingegrepen. Deze gebeurtenissen zijn een soort ralley-punt geworden. Nog altijd is men bezig met pesten hierover door allerlei teksten te maken op het gc.com forum waar 'navicache' vervangen wordt door 'nvcache', 'navycache', 'n*V*cache' etc. Kijken waar de grenzen liggen en als die overschreden worden luid gaan klagen.

Ooit heb ik op straat staan roepen 'Johnson Molenaar' om maar geen bevriend staatshoofd te beledigen. (Johnson was president van de USA ten tijde van de Vietnam oorlog en zodoende een moordenaar)

Geregeld blijkt dat nagenoeg alle toonaangevende figuren in die newsgroup een appeltje te schillen hebben met gc.com want voortdurend worden er oude koeien uit de sloot gehaald (de meeste meer dan 2 jaar oud inmiddels) zodra de gelegenheid zich voordoet.

Tot op heden is het verkoopbericht nog niet tot deze groep doorgedrongen. Wel is er van alles over de zaak met het forum. Ik zal daarover berichten in het draadje dat er over gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...