Spring naar bijdragen

GPS geeft zoveel afwijking; Hoe kan dat?


AppieEnJoke

Aanbevolen berichten

Wij zijn een weekendje in Dusseldorff ,leuk hier ook wat traditionals zoeken maar dan komen we in de buurt waar er een ligt dan schiet de garmin van 10 tot 20 zelfs met 60 meter omhoog.Dus het is zo echt niet tevinden moeilijk om het nul punt tekrijgen en als je er maar in de buurt komt is het zo weg

Wie kan ons uitleggen hoe we dit oplossen is er een instelling niet goed ?????? we hebben er wel een stuk of 5 geprobeerd .Er staat hier wel een hele grote verkeers/radio toren veroorzaakt die het verschil ??

 

groetjes uit Dusseldorff

 

Joke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Als je echt in de stad zelf bent, kunnen er reflecties optreden door gebouwen. Dit maakt dat de GPS heen en weer gaat springen.

Een tweede oorzaak van onnauwkeurigheid in een stad zijn diezelfde hoge gebouwen maar dan op een andere manier; doordat je tussen de gebouwen minder satellieten ontvangt, is de onnauwkeurigheids-cirkel groter en kun je een grotere afwijking met de daadwerkelijke cacheplek krijgen.

Greetz, Bloodwoosj.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er is nog een effect van die "stads-canyon". Niet alleen dat je minder satellieten ontvangt, ze staan ook nog eens ongeveer op een lijn (in de lengterichting van de straat). Dat geeft in de dwarsrichting een nog veel grotere onzekerheid dan wat alleen door het kleinere aantal veroorzaakt wordt.

Het komt er op neer dat je wel vrij nauwkeurig weet waar je je in de straat bevindt, maar dat het dwars op de straat zo slecht is dat je zelfs in een parallelstraat zou kunnen zijn.

 

Het is zeker zinvol op een kruising even halt te houden en te wachten tot alle daar zichtbare satellieten meedoen. Dan heb je een veel grotere nauwkeurigheid. Bepaal daar de afstand en richting; de afstand zal echter vermoedelijk wel goed aangegeven worden als je de straat inloopt.

bewerkt door Lex
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...