Spring naar bijdragen

Travel Wolf

Leden
  • Aantal bijdragen

    248
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Travel Wolf geplaatst

  1. Bedankt Kruimeldief en Kralenfee ook van mij voor jullie vele uren van vrijwillige inzet voor de hobby van ons allen. Wellicht komen we elkaar nog eens tegen in het veld. Complimenten en waardering voor al het werk al die jaren!
  2. Travel Wolf

    Stemmen Nodig

    Ja, mee eens... en daarop aansluitend denk ik....: Als een TB al meerdere keren niet is aangetroffen... gewoon de owner van de TB een mailtje sturen... die kan dan actie ondernemen als hij dit wil. Doet hij dit niet... kan de cache-eigenaar altijd de cache opschonen en de TB virtueel eruit knikkeren. Dit lijkt mij voldoende. Het (te snel) virtueel uit de cache verwijderen door derden als een TB vermist is, ontneemt de eigenaar van de TB om een TB-rescue aan te maken (dat werkt alleen als ie virtueel nog in de cache zit). Zie: http://www.tb-rescue.com/?lang=en Mensen aangesloten bij TB-rescue doen vaak nog moeite, door logboekjes te bestuderen etc. om te kijken of er nog te achterhalen valt wie de TB heeft meegenomen en niet heeft gelogd. Uiteraard kan iedereen dit doen! Er zijn mensen (waaronder ikzelf) die met plezier nog even een logboek voor iemand na willen kijken of er ergens te analyseren valt wie de TB mogelijk heeft meegenomen. Bedenk dat veel fouten worden gemaakt door onwetendheid, vergeetachtigheid of vergissingen... die mensen zijn vaak wel bereid het even te corrigeren... Mocht het allemaal toch niet oplossen... dan kan de TB eigenaar of cache eigenaar altijd zelf nog besluiten de TB op unknown location te zetten. PS1: lees voor TB ook Coins... PS2: is de TB gejat... tja, dan houdt alles op natuurlijk...
  3. Voor ik hem nieuw ga bestellen bij één van de vele shops, vraag ik eerst even hier of iemand toevallig een riemklip over heeft voor de Garmin Map 60 (CSx). Ik gebruik hem vrijwel altijd (aan mijn rugzak) en na 2,5 jaar intensief gebruik is hij nu echt wel versleten... Iemand nog eentje over die hij toch niet gebruikt? Ik neem hem graag over!
  4. Nog een cache die ik zeer geschikt vind voor beginners is mijn cache “De stenen van Assen" GC16PM2. het is een kleine wandeling door een natuurgebied en zeker niet moeilijk. Al vaker als 1e cache door nieuwelingen gedaan (zie logs). Een wandeling van 1,5 km met een paar eenvoudige vragen. Een echte multi met een bakje aan het eind, groot genoeg voor leuke goodies en trackables. Het geeft een goede indruk van geocachen in een mooi stukje natuur. Bedankt trouwens dat een andere cache van mij al in de lijst van 2010 is opgenomen.
  5. Travel Wolf

    Ppc-gc-tools

    Ziet er inderdaad ook leuk uit! Ga ik ook even mee spelen.
  6. Travel Wolf

    Ppc-gc-tools

    Volgens mij is er nog geen topic over het tooltje PPC-GC-Tools. Ik kwam dit tooltje tegen voor windowsmobile. Ziet er wel leuk uit voor het inlezen van caches uit GSAK op de mobieltje. Heb hem even getest... werkt wel geinig. Zo heb je alle info bij de hand van een niet al te grote GSAK database. Of ik het ook ga gebruiken weet ik nog niet, maar wilde het toch even vermelden hier voor paperless cachen. Eenmaal de database ingeladen werkt het daarna wel snel. In engels en duits beschikbaar. Werkt bij mij op een HTC Touch Pro.
  7. Travel Wolf

    Team Naam Wijzigen

    Je team naam wijzigen? Ik vind Wolfje juist zo leuk of heb je op .com een andere naam?
  8. Hoi nieuwe cache-collega, In tegenstelling tot wat mijn collega-cacher Attila de Hunt hierboven zegt, zou ik juist een multi aanraden. En dan bijvoorbeeld eentje van rond de 4 km met zo'n stuk of 6 waypoints en juist niet de traditionals. Maar dat is persoonlijk!! Ieder zijn smaak. Ik zou zeggen: zoek een cache in een mooi bosgebied (dat is niet zo moeilijk als je in Ede woont) die volgens de omschrijving leuk lijkt... bekijk vervolgens of die recentelijk (dus in de sneeuwperiode) nog gelogd is. Kijk vervolgens of het aantal sterren bovenaan de pagina bij difficulty niet meer dan 1,5 of 2 is. En terrein ook niet al te veel sterren. Bekijk of de vragen van de waypoints al gegeven zijn van te voren en of deze op het eerste gezicht begrijpelijk overkomen. Handig hulpmiddel kan deze site zijn: http://www.geocaching.com/map/default.aspx en tik daar rechts even "Ede, The Netherlands" in het zoekveld in. Ook ik kom niet uit die regio en heb daar nog eigenlijk niets in de buurt gedaan, dus kan je verder geen specifieke cache-tip geven. Maar ik hoop dat je iets aan bovenstaande tips hebt. Bedenk wel... smaken verschillen en voorkeuren zijn persoonlijk. Dus wat de ene leuk vindt, vindt de ander weer saai. Gelukkig is er voor (bijna) iedereen wel een cache te vinden die voor hem/haar leuk is. Let op bij het vinden van de cache dat je zo min mogelijk gezien wordt, zodat niet-cachers niet te weten komen dat daar een bakje of kistje ligt. Succes met je eerste jacht!!! Enne... mocht je een TB (metalen plaatje met nummer) of Coin vinden (zo'n ronde munt met nummer) niet vergeten die ook even te loggen naderhand op www.geocaching.com/track
  9. Wist niet dat er een mobiele geocaching.com was! Wij hebben hier ook zo'n foon, maar daar werkt Geocaching Live (en Wherigo) (nog) niet op. Je kunt eens een programma als Trimble's geocache navigator gebruiken, misschien werkt dat? Bedankt voor de reactie. Dat programma ken ik inderdaad van de Nokia telefoons. Wij gebruikten dat toen het nog gratis was voor Nokia N82 bezitters. Tegenwoordig is het niet meer gratis en het gebruikt bovendien Field-notes, dus later alsnog bevestigen voor de log wordt geplaatst. Mij gaat het juist om het direct loggen. Maar ik las zonet (nadat ik de vraag stelde) op het Amerikaanse forum dat de fout een bekend probleem is waar meer mensen last van hebben, dus ik hoop dan maar dat als er meer klachten zijn... het binnenkort wel weer gerepareerd gaat worden.... Maar tot die tijd sta ik open voor suggesties voor met name het simpele loggen (rechtstreeks, dus zonder field-notes) onderweg met de PDA, zonder grote internetpagina's te openen. Update 14-1-2010: Ik denk dat ik Gcz maar weer eens ga uitpluizen tot ik een betere optie heb. (nadat die door de volgende update weer werkt natuurlijk, want ook die is door de wijzigingen van geocaching.com van slag) Ik twijfel alleen of die niet teveel dataverkeer genereert voor in het buitenland. PS Moderator, dit topic wat ik gestart ben in algemene vragen heb hoorde natuurlijk eigenlijk meer thuis in "software diversen"... misschien kan je het verplaatsen?
  10. Tegenwoordig krijg ik vaak een foutmelding als ik via WAP.geocaching.com via mijn telefoon (dus onderweg) log. Dit ging eerder altijd perfect, maar tegenwoordig dus niet meer. Soms blijkt de log wel doorgekomen, niet altijd. Vandaag was de log wel doorgekomen, maar de gedropte coins weer niet en daar gaat het mij vaak om, zodat ik die meteen in de cache heb gelogd. Meer mensen hier last van?? Mensen die nog een ander programma'tje of eenvoudig (dus zonder poespas) internetsite gebruiken om onderweg te loggen op windowsmobile telefoon? Voordeel van WAP site is dat het (in het buitenland waar mijn onbeperkt internet niet geldig is) bijna geen dataverkeer genereert omdat het simpel wat tekst is. Ter info: ik heb een HTC Touch Pro met WindowsMobile
  11. Welkom plaatsgenoot! Niet veel cachers hier zullen weten wat de wijk "Kloosterveen" is... maar goed, ik wel. Maar ik woon dan in het centrum... is dat ook goed genoeg?? Stuur maar een PB met je mailadres en brand los, je bent niet de eerste die ik uit deze regio op weg help... Als je op het event was afgelopen weekend hebben we elkaar misschien al gezien?
  12. Speurtocht is inderdaad het verlossende woord wat ik ook vaak gebruik. Dan is het verder ok meestal. En dan "ik zoek hier een aanwijzing voor een speurtocht".
  13. Dit onderschrijf ik volledig!!! Die discussie zullen we hier nu niet aangaan, want dat is een heel ander topic en wordt dan weer een gebed zonder einde... maar jouw gedachte in deze is ook mijn standpunt
  14. Heb het ook wel eens gehad... een jaartje of 2,5 geleden waren W.S. en ik een micro aan het zoeken bij een hoogspanningsmast ... stopt er ook een politie "wat doet u daar?"... en in die hoogspanningsmast hingen touwen en wij waren zoals zo vaak zomers tijdens geocachen in onze groene outdoorkleding gehuld, dus... volgens oom (en tante) agent waren wij aan het abseilen... Net DIE cache was natuurlijk geript , dus bewijs hadden we ook al niet wat we daar wel deden... Maar goed, de cachebeschrijving hadden we wel, dus die laten zien... en nadat al onze gegevens genoteerd waren beloofd de link van de cachepagina even te mailen. De volgende dag kregen we een mailtje terug... ze hadden contact gehad met Essent en de touwen waren blijven hangen van hun onderhoudsdienst !! (foutje) en politieagent begreep nu wat geocachen was... en wenste ons nog veel succes met dit spel. Daarna heb ik een tijdlang met een a4-print in mijn tas gelopen met de uitleg wat geocaching is, speciaal voor omstanders, politie, terreinbeheerders etc. voor in dit soort gevallen. (Wel handig, hmmm... dat papier is nu trouwens weg, dus moet maar weer eens een nieuwe uitprinten.) Hier een link naar het document dat ik gebruik. Maar zoals al eerder genoemd... cachen is eigenlijk onopvallend doen... dus als je gesnapt wordt... heb je het niet stiekem genoeg gespeeld... haha!
  15. Hij heeft 2 mailadressen bij zijn profiel staan... naar beide adressen een link naar dit forumtopic sturen? Dan kan hij zien dat er (terecht) onrust is over deze TB. Tevens een verzoek dat ie z.s.m. de TB aan laat passen (lees ander object aan de tag) door iemand omdat ie Nederlanders aanzet tot het begaan van een misdaad (meedragen van een op echt gelijkend vuurwapen) volgens de Nederlandse wet en dat hij daarmee zelf dus ook strafbaar is lijkt mij... Tja, daarmee is je log nog niet weer terug... het weghalen van de log is flauw, maar daar doe je weinig aan vrees ik... maar ik zou daarna niet eens meer de log op die TB-site willen. In elk geval is wel gezegd wat volgens mij zou moeten in je log...
  16. Kijk eens in het Drevenbos, (links als je via de K.A.W. Hoogezand in rijdt). Kindvriendelijk en een leuke niet al te lange multi en een leuke traditional die je dan ook meteen even kan meepakken. Mocht je nog eens in Assen komen... Asserbos en de Stenen van Assen (bij Loon) zijn beiden kindvriendelijke multi wandelingen en niet overdreven lang. Groeten van dichtbij...
  17. Travel Wolf

    Sneeuw/ijs caches?

    Tip: kijk even of een cache afgelopen week al is gevonden na de eerste dikke sneeuwval... dan is ie in elk geval te doen. Zelf heb ik zo ook een mooie multi-cache uitgezocht afgelopen maandag. Maar tja, iemand moet de eerste zijn... dus wellicht zoeken op het bekende icoontje. Die zet niet iedereen er bij als het kan, maar waar hij wel bij staat moet in elk geval een cache zijn die in de winter te doen is.
  18. Zeker de slapende wolf. nee, de wolf sliep niet tijdens het Snert Event, die liep stiekum snachts met de grenspost van cache GC1MN33 op de rug...
  19. De stats-bar moet je bij elke wijziging opnieuw erin zetten, want hij past de code automatisch aan en daarna geeft ie bij een 2e poging dus die eerder genoemde foutmelding van dynamische plaatjes niet toegestaan. Dus de stats-bar code even kopieren en plakken elke keer opnieuw. Tip is om je hele handtekening via kladblok op te slaan in tekstbestandje voordat je op submit klikt, dan kan je makkelijk wijzigen steeds.
  20. Sterker nog... ik weet van een team dat al zo'n 800 caches heeft gevonden in een jaar tijd, terwijl ze nog steeds GEEN GPS hebben aangeschaft!!! Alles met Google-earth en printjes. (En google-earth heeft die data al in zijn bezit natuurlijk, dus kan wel even zonder de satelieten vooruit) Kortom, de hobby wordt dan wat anders maar wil nog prima... haha. Bij de eerste caches in het begin met mijn pocket-PC had ik ook afwijkingen van >10 meter soms... en dan vonden we ze toch ook echt (meestal) wel...
  21. Klinkt goed! Ik had nu altijd al een 4Gb kaartje erin, maar tja... die extra 2 Gb kon ik slechts als extra data-ruimte (USB-stickie zeg maar) gebruiken. Als ik na deze update dus meer kaartmateriaal erop kan zetten dan 2 Gb, ben ik erg blij. Binnenkort ga ik dit even proberen. Behalve die vergroting van kaarten verder geen veranderingen ontdekt?
  22. Ok, ik heb een beetje zitten twijfelen... tussen 1,7 en 10. En de onderwateropname vond ik erg leuk...! Dat soort foto's is wat je wil zien als je een TB in omloop hebt! Als ik weer eens naar het zuiden ga i.p.v. het noorden wil ik ook eens een cache onder water gaan opduiken. De "bug" vind ik een prachtige foto en het egeltje voor de GPS is leuk gevonden (als hij er niet erg voor lastig gevallen is)... maar de keuze is toch foto nummer 1 geworden, omdat ik daar een overduidelijke geocaching gevoel bij krijg... zo'n groen kistje met de letters erop vind ik het liefst aan het eind... en ja, geocachen doe je ook in een mooi winters weertje...
  23. Travel Wolf

    Hoofdlampen

    Ik heb een 37 LED's hoofdlampje gekocht paar maand terug voor zo'n 6 euro. Gratis verzonden vanuit USA. (haha, volgens mij zijn verzendkosten voor zo'n bedrijf duurder) Deze bevalt mij goed. Niet heel klein en subtiel, maar wel een goede lichtbunden en verstelbaar. Zie deze website: http://www.dealextreme.com/products.dx/category.906
  24. Hier probeer ik een cache te vinden op de poolcirkel in Noorwegen... alleen 2 weken te vroeg in het jaar, want hij ligt nog onder 1 meter sneeuw!! Leuk detail: deze foto met "dag"licht is snachts genomen... gezien de zon er zomers niet onder gaat, blijft het snachts licht. (dus voor de echte verslaafden: je kan echt 24 u p/d cachen!) En ja, je ziet het goed... ik zakte ook nog weg... in mijn hand zie je de gps niet zo goed, maar wel het papier met spoilerfoto's... van de stenen die OOK onder de sneeuw liggen natuurlijk! Cache: GCJYDK Juni 2007
  25. je hebt het hier al bijna goed gedaan... vette letters net als je het hier hebt gedaan En het kleurtje: [green]kleuren[/green] Succes
×
×
  • Nieuwe aanmaken...