Spring naar bijdragen

modderlaarzen

Leden
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over modderlaarzen

 • Rang
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin gps60
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  augustus 2006

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.hiking.org.uk/gallery/
 1. Je zou je vraag ook hier kunnen stellen. NedLinux forum Wellicht is er een update of driver te krijgen op de site van de fabrikant van je mainboard.
 2. Ja die link werkt goed. SO075257 wordt 51° 55' 19.5962''N -3° 20' 47.2851''W (dan wel even de - voor de 3 weglaten. anders herkent GE ze niet) Dan kom je uit in Llanfrynach, Wales
 3. Is het mogelijk british grid in google earth in te stellen? Het staat nu nog in gesteld op hddd mm ss.s" Deze funktie kan ik niet vinden, misschien bestaat het ook wel niet. Ik heb namelijk een boekje met wandelroutes van Wales en daar staan ze in british grid.
 4. De cache GC1FFPC zou ik niet doen, ik kon hem niet vinden en vele anderen ook niet. Dit is ten zuiden van Brecon. (zuid-wales) Verder zou ik wel de logs meenemen/uitprinten als extra hulp en natuurlijk de hint. Er is niets aan als je na een lange wandeling het niet kan vinden en dan niet een hint te kunnen ontcijferen en lezen. Dit is een cache die al vaker is gevonden: GC19ADQ mooie foto's van de vinders. In Wales zie je veel traditionals maar er zijn ook genoeg multies en mysteries. Maar bovengenoemde cache's zijn te ver van de route van offasdyke. offasdyke Ik zie op youtube dat het een 15 daags avontuur is. Pob lwc!
 5. Wales is een heel mooi vakantieland. Vorig jaar ben ik in de plaatsen Cardiff en Brecon geweest. De brecon beacons is een nationaal park, in het zuiden van Wales. De uitzichten zijn super. En een draagbare gps maar ook een goede kaart van ordnance survey komen hier zeker van pas. Ik ga er zeker weer eens naar toe. Het beklimmen van Snowdon kan te voet en met een stoomtrein is deze weer af te dalen. (natuurlijk wel even informeren of deze rijdt).
 6. Maar om even op je vraag in te gaan: Wanneer je gps aanzet zal hij eerst naar satellieten zoeken. Daarna kan je via een menu een waypoint invoeren. Wellicht heet dat bij jouw landmark maar dat weet ik niet. Ook kan je de grid en mapdate vaststellen in de geko301. ]Maar eerst doe je dit: grid stel je in op wgs84 ( www.rdnap.nl/stelsels/stelsels.html ) Dat is een instelling die in 99% voor geocaching wordt gebruikt. mapdate stel je in op hdd.mmmm afstanden niet in yards maar in meters. snelheid in km's en niet in miles. Gewoon wat spelen in de menu's om er achter te komen. succes
 7. Megabob heb je deze naam ook bij geocaching.com geregistreerd? Dezelfde naam bij .nl en bij .com is wel handig, echter niet verplicht. Als je bent geregistreerd bij geocaching.com kun je beginnen met geocachen. Na het inloggen bij geocaching.com kan je aan de linkerkant bij hide and seek a cache een cache bij je in de buurt vinden. Maar er is ook een kaartje op geocaching.nl met caches in nederland (maar dan moet je je inloggen bij geocaching.nl) Nadat je hide and seek a cache hebt aangeklikt kies je Netherlands als land en bij keyword kies je delft Nu zie je 6 gevonden bij je in de buurt. Een gevonden cache kun je ALLEEN loggen op .com en natuurlijk in het logboek van de cache zelf. Natuurlijk log je de cache ter plekke ongezien. Mensen in de buurt die niet aan het geocachen zijn noemen wij dreuzels, in het engels muggles.
 8. Welkom op dit forum. Geocaching is een mooie hobby, wat je het leukste gaat vinden daar kom jezelf wel achter. De een vind een lange multi leuk een ander gaat voor zoveel mogelijk caches. De Geko 301 is een wat oudere handheld-gps (lees; wanneer hij voor het eerst op de markt kwam), maar leuk om mee te beginnen. Je kan er geen kaarten in laden. Maar wel waypoints met een seriele kabel. De software weet ik zo niet waar dat mee kan. Er is volgens mij wel gratis software voor het uploaden van waypoints en routes. Zelf heb ik nog nooit iets in mijn gps60 (garmin) geladen met een kabeltje. Alleen handmatig waypoints ingevoerd. Welke andere functies begrijp je niet van de 301?
 9. modderlaarzen

  Engeland

  Een heel eind naar het westen ten opzichte van Sheffield heb je het noorden van Wales. Ik was van plan daar ook naar toe te gaan maar heb alleen een stuk van zuid Wales gezien. De Brecon Beacons ook een nat. park. Maar veel ben ik niet aan het geocachen geweest vanwege het slechte weer. Ik wil zeker nog eens een keer terug, naar de Brecon Beacons (zuid wales). ook hoop ik dan wel de Snowdon, deze is in noord wales (1085 meter) te beklimmen of af te dalen. (er gaat een stoomtrein deze berg op en af) Maar buiten de steddelijke gebieden heb je veel mooie natuur. Houd er rekening mee dat de max. snelheden. Dit is in miles aangegeven. Gelijkwaardige kruispunten zijn er niet in de UK. alles is aangegeven met borden. Vaak staat er op het driehoekige bord met rode rand; give way dus voorrang geven. Stoplichten zijn logischer dan hier. Ze gaan daar van rood, oranje naar groen en dan weer op rood. Ook staat er aan de overkant van de kruising een verkeerslicht dat ook voor jouw bedoelt is. Ander verkeer ziet dus welk licht jij hebt. En uitteraard doe je de rotondes met de klok mee. Tankstations kom je minder vaak tegen dan hier in NL aan de snelweg. Ga dus op tijd naar een stad/dorp om te tanken. Ik vraag me eigenlijk nog steeds af wat no hard shoulder for 1 mile betekent. Veel plezier daar in de UK.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...