Spring naar bijdragen

Jeroenvdberg

Leden
 • Aantal bijdragen

  88
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Jeroenvdberg geplaatst

 1. Jeroenvdberg

  100Ste Cache

  MacDD, zullen we dan maar allemaal alvast die challengecache gaan loggen? Vroeg of laat is je aantal gevonden caches een rond getal. Zonder gekkigheid: ik ben het met Barny eens, je moet je niet in allerlei bochten gaan wringen om per se dat puntje van de kaart af te krijgen. Als je niet aan de vereiste van de challenge voldoet, mag je 'm niet loggen. Klaar.
 2. Een tijdje geleden ben ik mijn Garmin GPSMAP 60CSX kwijtgeraakt en ik zie het niet gebeuren dat ik hem nog terugkrijg. Ik heb nog de originele handleiding (in het Engels, dat wel), de quick start guide en de riemclip. Kan ik daar iemand blij mee maken?
 3. Jeroenvdberg

  Osm Op Gpsmap 62

  Niet "tijdelijk", maar een andere naam geven en onder die naam naar de map Garmin kopiëren. Da's alles.
 4. Jeroenvdberg

  Osm Op Gpsmap 62

  Over 2 uur??? Voor een stukje van Duitsland? Ik mag hopen dat je de IMG-bestand rechtstreeks downloadt en geen verzoek geplaatst hebt om het in je e-mail te ontvangen?
 5. Jeroenvdberg

  Osm Op Gpsmap 62

  Ik heb precies hetzelfde apparaat. Je kunt meerdere kaarten (.IMG-bestanden) kwijt op je GPSMAP 62. Als je 'm via USB aansluit op je PC, zul je in de map Garmin 1 of meerdere IMG-bestanden zien. De IMG-bestanden van OSM kun je er gewoon bij plaatsen, dan gaan je oorspronkelijke kaart niet verloren.
 6. Kunnen we afspreken dat dit draadje alleen gebruikt wordt als er langdurig een probleem is met Geocaching.com? Ik zie telkens updates, maar niemand zit te wachten op "Ik kan niet inloggen... [3 minuten later]... nu wel". Geef het even de tijd en probeer het later nog eens.
 7. Ik heb een goed gevoel bij je intenties, ik heb wel het vertrouwen dat je een mooie cache in elkaar gaat zetten. Ik ben geneigd om negativiteiten te negeren, maar sommige anderen hebben door slechte ervaringen wat vooroordelen gekregen over nieuwkomers. Ik vrees dat je daar niet onderuit komt. Succes!
 8. Tja, Geocachers zijn af en toe net mensen. Je hebt ze in allerlei soorten!
 9. Om de nieuwkomer even in bescherming te nemen: schrik niet van de reactie van Barny. Hij is een gerespecteerde cacher die zo in elkaar zit dat hij gewoon zijn ongezouten mening geeft. En vaak heeft hij gelijk. Ik ben het helemaal met hem eens dat het beter is om eerst zelf te Geocachen voordat je een multi gaat uitzetten. Vind er eerst maar eens 100, dan weet je precies wat wel en niet leuk is. De "favorites" vind ik een aardige graadmeter (nee, ik wil hier geen discussie over opstarten).
 10. Om het wat concreter te maken hierbij een korte en bondige reactie van een echte multi-liefhebber. - Maak het formaat van de cachebox op zijn minst small, liever nog regular. - Leg de waypoints niet te dicht bij elkaar, maar ook niet te ver uit elkaar. 200 à 400 meter afstand vind ik mooi. - Maak de berekeningen niet te ingewikkeld. - Probeer te voorkomen dat luie cachers de eindplek makkelijk kunnen beredeneren. - Leid ons rond langs de mooie plekjes van het gebied. - Zet informatie over het gebied op de cachepagina. - Maak de layout van de pagina overzichtelijk, leesbaar en aantrekkelijk. - Probeer de cachebox origineel vorm te geven, bij voorkeur passend bij het thema van de multi.
 11. Jeroenvdberg

  Username Wijzigen

  Je account op .com staat los van dat op .nl. Bij mijn weten kun je het account op .nl niet hernoemen, dus dan zou je een 2e account moeten aanmaken met de nieuwe naam. Of accepteren dat je accounts op .com en .nl niet overeenkomen (zoals ik nu doe).
 12. Jeroenvdberg

  Username Wijzigen

  Ik heb het een tijdje geleden gedaan, omdat ik toch een wat anoniemere gebruikersnaam wilde dan mijn voor- en achternaam. Geen enkel probleem bij ondervonden. Het enige is dat je account op Geocaching.nl uiteraard niet vanzelf meeverandert.
 13. Nog 1 reactie aan Team Tabak en dan ben ik er klaar mee. Ik houd me vast aan de gedachte dat de meeste cachers braaf puzzels oplossen en complete multi's lopen, of dat nou waar is of niet. Dat mag je naïef noemen. Ik zie het als genieten van mijn hobby, waarbij ik de positieve kanten opzoek en de negatieve negeer. En nee, ik ben geen beginnende cacher: mijn account op Geocaching.com is Appels! en ik cache sinds 2005. Ik heb 3 events meegemaakt en mijn ervaring is niet dat er gestrooid wordt met corrected coordinates. Ik snap niet dat sommige cachers schaamteloos valsspelen, ondertussen anderen bekritiseren en daarbij een goed gevoel van eigenwaarde houden. Maar als ze het willen doen, moeten ze hun gang maar gaan. Blijkbaar zijn sommige cachers zo verslaafd dat ze de kriebels krijgen als ze een cacheplek niet kunnen lokaliseren. Geniet van de hobby en doe het op je eigen manier!
 14. Ik zou zeggen.... Draai je nog eens om en slaap lekker verder..... Wat een flauwe opmerking... ik zeg niet dat de cc-databases niet bestaan en niet gedeeld worden, maar het voert te ver om te stellen dat dit een groot probleem is. Laat ik het dan anders stellen: geef eens voorbeelden van wat logs waaraan je twijfelt. Waarvan je vermoedt dat die persoon de coördinaten op "illegale" wijze verkregen heeft. Kijk, dán stappen we af van "ik heb het gevoel dat..." en hebben we concretere bewijzen.
 15. En zullen best mensen zijn die de coördinaten soms doorgeven aan anderen, maar da's mijns inziens niet veel anders dan meelopen met iemand anders die een mystery voor je heeft opgelost. Ik geloof niet dat er op grote schaal oplossingen van mystery's en eindplekken van multi's worden gedeeld. Daar is geen enkel bewijs voor en dit onderwerp is alleen gebaseerd op een gevoel. Dus: zinloze discussie op basis van negatieve gedachten.
 16. Mag ik het even opnemen voor de beheerders van Geocaching.com, één van de drukst bezochte websites ter wereld? De site is bijna altijd online en maar zelden traag. Ik vind het best een knappe prestatie.
 17. Kijk, da's een goede tip! Ga ik zeker doen. Bedankt!
 18. Vandaag (zondag 12 mei) heb ik waarschijnlijk mijn Garmin GPSMAP 60CSX laten liggen op een bankje op station Swalmen. Dat moet rond 10:30 gebeurd zijn. Het gaat om het wachthokje van spoor 2. De Garmin heeft een batterijklepje waarvan onderaan een stukje afgebroken is. Verder is het een Amerikaans toestel (Engelstalige bediening), er staat een OpenStreetMap van Nederland op en er zijn een heleboel caches rond Venlo in geladen. Misschien kent de vinder toevallig een Geocacher en heeft hij/zij de Garmin laten zien. Zo ja, dan hoor ik het graag! Een beloning is natuurlijk op zijn plaats. A.u.b. geen reacties hoe stom het is of hoe vervelend je het voor me vindt, daar schieten we niets mee op. Graag ontopic blijven. Alvast bedankt voor eventuele hulp! N.b.: naast dit bericht ga ik meldingen maken bij de politie van Swalmen en bij Veolia.
 19. Jeroenvdberg

  Meerdere Caches Doen?

  Qua voorbereiding doe ik het meestal zo: ik kijk op de pagina van de multi hoe de route ongeveer zal lopen. Bij sommige multi's zijn alle WP's gegeven en moet je alleen gegevens verzamelen voor de eindberekening, bij andere weet je van tevoren niets over de route. In het eerste geval kun je net boven de logs op een kaartje de gegeven WP's zien en dat vergelijken met de kaart van "Search from the map". Vanaf de kaart kun je de tradionals eenvoudig 1 voor 1 laden in je Garmin m.b.v. "Send to my GPS".
 20. Jeroenvdberg

  Query

  Pocket Queries zijn het handigst, maar dan moet je wel Premium Member zijn. Log in, klik op je naam rechtboven en in de balk aan de rechterkant vind zie je het staan. Een Pocket Query levert een GPX-bestand op dat je gemaild krijgt. Dat bestand kun je inladen in bijvoorbeeld GSAK en vanuit daar kun je de caches in je GPS laden. Toen ik nog geen Premium Member was, ging ik naar een cache in het gebied waarin ik caches wilde zoeken en dan onderaan naar "All nearby caches". Vanaf daar kun je een LOC-bestand laden (met helaas maar 20 caches per keer, want meer worden er per keer niet weergegeven), die je vervolgens naar je GPS kunt sturen (via USB). Ik heb dit bewust niet al te uitvoerig neergezet, om het kort en simpel te houden.
 21. Samenvatting van dit onderwerp: - In LOC-bestanden staat de hint niet, in GPX-bestanden wel; - GPX-bestanden kun je genereren voor meerdere caches met een pocket query (premium membership vereist); - Open het GPX-bestand in GSAK en laad de caches in je Garmin met %hint als variabele. Zoals zo vaak is het simpel als je het eenmaal weet.
 22. Ik moet inderdaad gewoon een GPX-bestand genereren met een pocket query! Dat heb ik zojuist succesvol gedaan. Dan gaat de rest me ook lukken. Ik ben al een tijdje premium member, voornamelijk om Geocaching.com financieel te steunen. De bijkomende voordelen had nog onvoldoende bekeken. Bedankt voor jullie reacties. Happy caching, Jeroenvdberg / Appels!
 23. Bedankt voor je reactie. Ook zonder de spatie wordt de hint niet meegenomen. Ik heb het ook geprobeerd met alleen %hint (dus zonder spaties). En uiteraard heb ik erop gelet dat de cache waarmee ik het probeerde, een hint heeft. Ik heb het idee dat de hint helemaal niet in GSAK terechtkomt, en dus ook niet in de Garmin. Zou het kunnen dat de hint niet meegenomen wordt als je caches in GSAK laadt m.b.v. een LOC-bestand? M.a.w.: wordt de hint alleen meegenomen in het GPX-formaat?
 24. Hallo Geocachers, Ik heb gezocht op het forum, maar ik vond geen duidelijke informatie over dit specifieke geval. Ik probeer geocaches in mijn Garmin GPSMAP 60csx te laden m.b.v. GSAK (versie 8.1). Dat lukt op zich prima, maar de hint blijft leeg. In het scherm "Send waypoints" heb ik bij "waypoint description" het volgende opgegeven: %con1 %hint. Het container type verschijnt netjes in de Garmin, maar de hint blijft leeg. Als ik alleen %hint opgeef, of bijvoorbeeld %hint=3, dan blijft het veld in de notes leeg. Bij zoeken naar een oplossing op Internet wordt soms gesuggereerd dat %hint gewoon zou moeten werken op een 60csx, maar op andere sites wordt gezegd dat het alleen werkt met een macro die een POI aanmaakt. Wie heeft gelijk? En zijn er verder nog eisen? Moet ik geauthenticeerd zijn met mijn Geocaching.com-account om de hint te kunnen opvragen, of kan GSAK dat sowieso opvragen? Alvast bedankt voor de hulp. Jeroenvdberg aka Appels!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...