Spring naar bijdragen

BBosman

Leden
 • Aantal bijdragen

  406
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over BBosman

 • Verjaardag 07-07-1979

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 600
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2005
 • Twitter
  BBosman

Contact Methods

 • Website URL
  http://nazgul.nu/

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijk bij Duurstede
 1. Het is afhankelijk van welke browser(versie) je hebt of je die optie tot je beschikking hebt of niet.
 2. De changelog is al te vinden op het Amerikaanse forum. Ik ben zelf vooral erg blij met:
 3. Voor een overzicht van de status van de scripts van Lil Devil kun je hier kijken.
 4. BBosman

  Dnf Worden Verwijderd

  Dat zou kunnen, maar mijn logje was al bijna een jaar oud. Dus die redenatie lijkt me bij deze cacheserie/owner niet van toepassing.
 5. BBosman

  Dnf Worden Verwijderd

  Bij mij was hij bij deel 1 ook verwidjerd (tot 2 keer aan toe), maar hij staat er nu voor de 3e keer. Kijken hoe lang hij deze keer blijft staan.
 6. Of vanuit Hoorn Nh naar de Lopikerwaard. Log 1 en Log 2 Tegenwoordig laat ik het goud jagen redelijk links liggen omdat mijn interesse op dat gebied redelijk verschoven is, maar ik heb me er destijds wel erg mee vermaakt. En ik moet toegeven dat ik het wel nog steeds leuk vind om de run op mijn nieuwe caches vanaf de zijlijn te bekijken als ze online komen. (Off-topic: Er is nog steeds na ruim een week zilver en brons op een van mijn nieuwe caches te scoren ) Ik mis dus in de poll een beetje de optie "Ik doe er niet meer aan mee" en heb dus maar gekozen voor de optie "Tsssss, ik weet heus wel wat FTF enzo is, maar aan die flauwe kul doe ik niet mee", want die komt nu het dichtste in de buurt.
 7. Dat is niet waar, er zijn geen tijdsverschillen in deze de computer draait in een andere tijdzone maar je krijgt de informatie bijna realtime wanneer de cache wordt gepubliceerd. Helaas zit daar wel verschil in. De www.geocaching.com site wordt door een aantal servers in een cluster geserveerd. Het gebeurd regelmatig dat direct na het publiceren van een cache, deze maar op een gedeelte van die servers direct zichtbaar is. Volgens de andere servers is hij nog niet gepubliceerd. Ik vermoed dat dit komt door een vorm van caching op de servers. Meestal duurt dit maar enkele minuten, maar als jij net terrecht komt op de verkeerde heb je dus een achterstand.
 8. Ergens eerder in ditzelfde topic wordt de volgende zin gebruikt: Er zijn blijkbaar dus mensen die door het niet meer beschikbaar hebben van deze informatie er nu wel over nadenken om PM te worden.
 9. Vergeet niet dat Groundspeak jou ook gratis caches laat zoeken. Je kunt daar gewoon een gratis account aanmaken en dan heb je alle informatie tot je beschikking die je nodig hebt om die caches ook te gaan zoeken. Daarnaast bieden ze een aantal additionele diensten, waar ze een geldbedrag voor vragen om daar gebruik van te mogen maken. Hier zitten een aantal nuttige features in (zoals PQ en Notifications) die het interessant maken voor een groot publiek om dat (naar mijn mening lage) bedrag te betalen en zo hun (Groundspeak) eigen bestaansrecht te garanderen. Als diezelfde informatie daarna opeens gratis beschikbaar wordt gemaakt kan ik me heel goed voorstellen dat Groundspeak daar niet blij mee is. Om die reden zijn GCNotifyNL, GCPublishedNL, GCNotifyDE en GCNotifyBE (die allemaal van mij zijn/waren) per vandaag dan ook gestopt met het tweeten van de notificaties. Ze zijn ooit als persoonlijk leer-projectje en voor persoonlijk gebruik door mij begonnen om de Twitter API in combinatie met C# en Linq te leren kennen, daarbij niet wetend dat het zo'n succes zou worden onder de Nederlandse geocachende Twitter community. En omdat Kruimeldief ook al soortgelijke informatie op Twitter plaatste heb ik er toen ook nooit bij stil gestaan dat ik daarmee misschien iets verkeerd deed. Dus toen vandaag het verzoek kwam om die activiteiten te staken was de keuze voor mij dan ook heel makkelijk. Zeker omdat ze het vriendelijk vroegen, wat ze ook niet hadden hoeven doen. Groundspeak staat namelijk volledig in zijn recht om dit te vragen. En vergeet niet dat iedere PM die informatie nog steeds voor zichzelf beschikbaar kan maken door Notifications in te stellen die heel Nederland dekken. Je zult er inderdaad alleen zelf initieel iets meer werk voor moeten verrichten en een PM zijn.
 10. Hou er alleen rekening mee dat je op deze manier niet de logjes meekrijgt op caches die gearchiveerd zijn! Gearchiveerde caches zijn via normale Pocket Queries namelijk niet op te vragen en dus alleen via de speciale My Finds query.
 11. Zodra je op het knopje drukt, wordt het aanmaken van de My Founds query toegevoegd aan de algemene wachtrij voor het genereren van Pocket Queries. Het knopje uitgrijzen en de datum bijwerken vindt echter pas plaats op het moment dat die query ook daadwerkelijk gegenereerd is. Vaker de knop indrukken heeft echter geen enkele invloed, aangezien er gecontroleerd wordt of hij al in de wachtrij staat en zo ja, dan doet hij dat niet nog een keer. De tijd die zit tussen het op de knop drukken en uitgrijzen is dus afhankelijk van hoe druk de Pocket Query generatoren het op dat moment hebben.
 12. En voor de mensen die 28 km lopen te veel vinden, of na de 28 km nog wat energie over hebben, is er op maandag 3 mei ook een 10 jaar geocaching event bij Lubeck, Duitsland. 10 Jahre Geocaching-Event
 13. Op welke van deze drie wordt de Nederlandse variant gehouden? Dan kan ik er namelijk een gaatje voor vrijhouden in mijn agenda. (ik hoop stiekem op de 3e) Ik moet je een beetje teleurstellen. Het is 2 mei.Dan noteren we gewoon de 2e in de agenda. Aanmelding voor 4 personen is verstuurd.
 14. De paarse restaurant organisatie.
 15. Op welke van deze drie wordt de Nederlandse variant gehouden? Dan kan ik er namelijk een gaatje voor vrijhouden in mijn agenda. (ik hoop stiekem op de 3e)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...