Jump to content

Paul&Nico

Leden
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Paul&Nico

 • Rank
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin etrex legend, GPSMAP60Csx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2 jaar

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Spijkenisse
 1. Een vraagje; is een dongel universeel (en te koop als los apparaat zonder abbo) en kun je in elk (europees) land gewoon losse simkaartjes kopen? Ik zou ook graag op vakanties internet hebben, maar ik ben er nog steeds niet uit hoe het nu precies (relatief goedkoop) werkt. De meeste dongels (voor de europesche markt) zijn geschikt voor UMTS/3G. Net zoals bij een gsm telefoon kunnen ze een SIM/netwerk-lock hebben. overigens de oostenrijkse dongel van Hoffer die ik heb is sim-lock vrij. Al naar gelang de dekking heb je een verschillende snelheid, maar zelfs met het langzaamste EDGE lukt het wel om te loggen op GC.com. Wat soms wel van belang is om te weten wat voor het netwerk de username/password en APN is. Paul.
 2. Werkt als een tierelier. Wij werken op de zelfde manier, voor 3 weken loggen gebruiken we slechts tientallen MB. P.S. wel ff er voor zorgen dat je "updates" voor windows enz uit staan. Paul&Nico
 3. de kaarten van/voor garmin/mapsource kunnen "gelocked" zijn. Als je zo'n kaart koopt krijg je er een unlock code bij. met behulp van het id van je gps wordt er dan een deblokkeer code gegenereerd. Deze code wordt verwerkt in het bestand wat naar je GPS(en) gaat. Helaas, als dit niet de geldige code voor je GPS is, werkt het niet. je zal dus aan twee codes moeten zien te komen (kaart nogmaals kopen ben ik bang) als je je kaart met twee codes vanuit mapsource exporteerd, da werkt deze in de twee GPSen. Paul.
 4. Die ampersant & valt wel mee Paul van team Paul&Nico
 5. Er is nieuwe firmware voor de GPS map60Csx. http://www8.garmin.com/software/GPSMAP60CSx_400.exe Changes made from version 3.90 to 4.00: Fixed several errors in NMEA statements introduced in 3.90. Fixed WAAS information not showing 'D' in satellite bars. Error was introduced in 3.90. Other minor bug fixes. Ik heb het nog niet geprobeerd. Paul.
 6. Er is verschil tussen het firmware bestand wat je krijgt via de download optie of via de webupdater. Het laatste bestand is 50 bytes groter. Via Webupdater krijg je even eens de optie om je GPS firmware te updaten (naar 3.00(s)). Ik had eerst via download mijn 60CSx van V2.90 voorzien (en via garpatch NL geleerd), diverse problemen b.v. het uitvallen van het scherm na het berekenen van een lange route. Hierna via webupdater werkte alles wel Ok. (maar engels...) hierna het via webupdate verkregen bestand (update.rgn) hernoemt naar 029201000390.rgn, gepatched en opnieuw geflashed, alles Ok en nederlands. Paul.
 7. Net even nagekeken op hun website. Ik zat er niet veel naast: het is tegenwoordi 15 euro. En ja, dat is een Sandisk. Ik weet heel erg zeker dat je niet teleurgesteld gaat worden! Veel plezier! Pas wel even op met de micro SD kaartjes en GPS60CSX. Geen Ultra types kopen, die worden letterlijk eenmalig gebakken (gaan kapot) gewoon de goedkope langzame sandisk gaat wel goed. Paul
×
×
 • Create New...