Spring naar bijdragen

waterdaantje

Leden
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over waterdaantje

 • Verjaardag 22-11-1984

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPSmap 60x
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  lang:-)

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Almere

Recente profielbezoeken

647 profielweergaven
 1. Klopt Bart, Zo doe ik het nu ook. De auto navigatie in de richting. Dan met de GPS bij mijn vrouw en kijkend op de autonavigatie hoe we gaan rijden. Het werkt, maar is zeg maar "suboptimaal" Met 2garmin apps en een GPS met Bluetooth en wifi leek het mij gewoon mogelijk.
 2. Het kan hoor met alleen de basiskaart. Maar in de Auvergne is het wel lekker om te zien welk weggetje richting de cache loopt. Ik weet het... Niet echt hardcore maar wel lekker praktisch met 2 kinderen
 3. Hai Bart, Voor nu zou het alleen om cachen gaan.
 4. Ik ben voor mijn vakantie vergeten om de kaart van Frankrijk in mijn gpsmap 66s te zetten. Nu kan ik via de Garmin Explorer app wel de opensource kaarten downloaden naar mijn mobiel. Is er een manier om deze vervolgens naar mijn gps te krijgen? (Dus zonder tussenkomst van een computer)
 5. waterdaantje

  GPSmap 66

  Ok, dus het verschil had ik goed. Het is dus een opensourcekaart van Garmin op de st of een echte opensourcekaart zelf installeren op de S... Daar weet ik nog weinig van. Ik ga eens verder op het forum neuzen naar hoe dat werkt en of ze routeerbaar zijn.
 6. waterdaantje

  GPSmap 66

  @Team Fozzysuper bedankt voor de eerste ervaringen. Na jaren een een map60 mishandeld te hebben, ben ook ik toe aan een nieuwe GPS maar twijfel nu nog tussen de 66s en 66st. Zover ik kom vinden is het enige verschil dat er bij de St een kaart is geladen, maar jij schrijft dat je bij de s ook een kaart hebt gelaten. Hoe verhoudt dit zich tot elkaar in prijs, gebruik en (zelf) toevoegen van de kaarten?
 7. Smeule, bedankt voor je snelle response. Het is gelukt met de kaarten, ik verheug me meteen eenstuk meer op het familieweekend vanmiddag in friesland(blesdijke). Als laatste vraag: Ik kon in mapsource de optie(vinkje) routeberekening informatie toevoegen, niet aanzetten. in mijn gps kan ik nu wel een adres invoeren en een route berekenen. betekent dit dat de optie standaard meegezonden wordt, of doe ik gewoon weer wat fout? Groetjes!
 8. Dus in principe overschrijft hij wat er op staat(als je 100 kaarten invoerd, krijg je dan maar in gmapsupp bestand?) zolang de naam maar hetzelfde is. verander je gmapsupp in kaartje1(oid) dan zet hij de volgende kaarten er bij(als gmapsupp)? Dat is handig voor als ik in de toekomst ook een topokaart wil gaan gebruiken... kun je in het veld een beetje makkelijk wisselen van kaart?
 9. so far so good, maar ik kom nog een probleem tegen... ik kan bij de geselecteerde kaarten, het vinkje voor route informatie niet aanzetten(links onderin mapsource).
 10. waterdaantje

  Brandnetel Cachen

  Brandnetels hebben wel een groot nadeel, ze vertonen erg snel cachepaadjes. voordeel is dan weer dat ze zich erg snel herstellen(dag of 2). remedie tegen brandnetels? meer interesse in de cache(koppigheid) dan in brandnetels(ontkenning)
 11. Beste Collegacachers, Ik heb vol trots City Navigator 2010(.1 las ik net) gekocht. ik heb alleen nog kaarten van City Select(2005?) op mijn gps zitten. CN kan deze niet verwijderen en de laptop waar de vorige kaarten op staan is helaas gesneuveld. Kent iemand dit probleem, of liever.... de oplossing? Ik wil dus oude kaarten d'raf en de glimmende kreukloze nieuwe kaarten d'rop. Groetjes, Daan
 12. waterdaantje

  digitale kompas

  heb je al eens naar de instellingen gekeken of de kaart het gps-noorden pakt of het kompas noorden. bij het gps noorden heeft hij volgens mij beweging nodig om zich goed te kunnen richten(en naarmate je miswijzing groter wordt, wordt ook je noorden minder nauwkeurig denk ik). bij de standaard instellingen staat hij op" gebruik kompas als langer dan 1,5 minuut onder 16 km/u" geloof ik. ik heb hem ingesteld op langer dan 30 sec onder 5 km/u. dan is hij vrij nauwkeurig(mits je niet naast je fiets/auto. bovenleidingen van de tram blijft staan. groetjes, Daan (ps, gaat over de gpsmap 60csx)
 13. na wat neusen in de begrippenlijst kwam ik het begrip CacheToolKit tegen. ik denk dat iedere cacher wel zoiets heeft. nu de vraag: wat zit er in jouw cache tool kit? de mijne: batterijen(altijd gokken welke vol zijn) zaklampje zakmes(tool) goodies pen/potlood papier(liefst oude vodjes...) en de gps natuurlijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...