Spring naar bijdragen

PnavE_81

Leden
 • Aantal bijdragen

  152
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Berichten geplaatst door PnavE_81

 1. Op ‎8‎/‎15‎/‎2018 om 2:00 PM zei Team RASC:

  8.5.1

   

  dan zou ik eerst eens updaten naar de actuele versie... 8.7.1 build 83 op dit moment

   

  EDIT: ik zie nu pas dat er een pagina 2 is waar dit al was genoemd

 2. 20 uur geleden zei Sivota:

  Tja, tot voor kort heb ik nog 1 op de 5 loggers aangeschreven dat de opdracht niet compleet was en aangegeven wat ik nog miste. Een aantal maakt het dan gelukkig alsnog in orde.

  Ik heb nog aan de tekst op de pagina gesleuteld ook, totdat ik vond dat deze echt duidelijk genoeg was en toen heb ik toch maar de (m.i. onvriendelijke) opmerking toegevoegd: "LEES A.U.B. ZORGVULDIG! WANNEER DE TAAK NIET VOLLEDIG WORDT UITGEVOERD DAN WORDT UW LOG VERWIJDERD."

  Enkele logs die niet (helemaal) voldeden, maar wel de goede intentie hadden en geplaatst werden terwijl ik nog aan mijn tekst sleutelde heb ik laten staan.

  Ik stuur overigens nog wel een mailtje wanneer het niet klopt, maar met boze mails ben ik helemaal klaar. Als je geen zin hebt om een taak te doen, dan moet je geen virtual cache gaan bezoeken. Dan verwijder ik gewoon de log (en ik kan aan de reacties merken dat men dat niet gewend lijkt te zijn).

  Dat is misschien het verschil tussen de oude en nieuwe virtual caches. Veel cache eigenaren van de oude virtuals reageren niet meer op logs die niet kloppen.

  NA logs van fake accounts heb ik op deze cache niet gehad (wel op een andere) en het is voor mij een reden om onmiddellijk een mail naar het hoofdkwartier te sturen. (Toen ik dat eerder eens deed werd ik uitgemaakt voor NSB'er en is dat account ook gesloten. Zulke mensen horen, wat mij betreft, in de hobby niet thuis)

  Gelukkig krijg ik voor het merendeel hele leuke logs (en mails) van cachers die wel moeite doen en het verhaal en de cache waarderen en dat maakt het voor mij zeer de moeite waard...

   

   

  Hebben jij of anderen nog tips over hoe de boel wat eenduidiger is te maken?

  Ik heb het dan wel met een lijstje onderaan uitgebreid, maar dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn vind ik.

 3. Nou mijn virtual is nog maar 1 dag online (https://coord.info/GC7B97R) en ik geloof dat ik je gevoel al flink herken Sivota...

  De eerste 2 foundlogs waren niet volledig en ik heb ze dan ook gevraagd om hun log om te zetten naar een note. (ze kozen ervoor om hem geheel te verwijderen zodat de leuke foto's die ze WEL gemaakt hadden ook foetsie zijn :( ) .Inmiddels ook al een NA eroverheen gekregen van een anoniem account. Daarnaast via andere media ook al wat vervelende berichtjes mogen ontvangen.

  Gelukkig ook al enkele hele leuke reacties gekregen. Na 1 dag al wel door dat ik hier flink wat werk aan ga hebben...

 4. Is deze opdracht ook mogelijk voor iemand die met een smartphone cached?

  Ik ken eigenlijk alleen programma's die WGS naar RD converteren maar niet een die het standaard op een smartphone aangeeft.

  ik kende ze ook niet voor ik aan mijn review van deze cache begon, maar in de google play store vond ik in 3 tellen al 2 programma's die precies dit deden. Zoeken op rijksdriehoekcoordinaten (de eerste paar letters intikken is zelfs al genoeg).

  Heb ze meteen ook maar geinstalleerd, kan altijd handig zijn...

 5. Volgens mij moet je het volgende doen:

  1 Zoek de meetbout (zie spoilerfoto voor een voorbeeld) aan de toren en maak een foto van deze meetbout met je gps erbij waarop de coordinaten in rd zijn aangegeven

  2 vind binnen een straal van 5 km rondom de toren nog zo'n bout en maak een foto met gps en rd coordinaten.

   

  Toch?

  zo had ik het ook begrepen...persoonlijk vind ik deze formulering ook wat duidelijker dan die in de listing.

  ook de volgorde waarin deze 2 dingen worden genoemd vind ik "logischer". Eerst laat je dan mensen ter plaatse op het gegeven punt een foto maken en vervolgens maak je het ze ietsjes moeilijker doordat ze de plek zelf nog moeten zoeken. in plaats van beginnen met de "moeilijkere" opdracht en dan de makkelijkere.

   

   

  Je hoeft het mensen niet allemaal voor te kauwen, maar je hebt nu eenmaal te maken met een zeer diverse groep mensen die niet allemaal even goed begrijpend kunnen lezen.

 6. nog een dingetje wat ik me bedenk...op de meeste gps toestellen kun je de display op RD coords zetten. Als smartphone cacher zie ik deze echter niet in de app die ik standaard gebruik (GDAK). Ook in de "officiele" app kan dit nog altijd niet.

  Als ik deze coords nodig heb lukt me dat altijd wel, omdat ik inmiddels wel de weg weet om de boel te converteren. Buitenlanders die niet zo bekend zijn met dit stelsel zullen hier meer moeite mee hebben. Je zou ze misschien een app kunnen adviseren voor android & iphone die ze daarbij kunnen gebruiken.

   

  Anderzijds kun je je afvragen hoe ver je mensen moet helpen hierbij...er mag natuurlijk ook zelf wat werk gedaan worden. Of deze info pas geven als ze je er naar vragen.

 7. ik zie 1 ding dat in het engels wel verwarrend is...

  mensen moeten naar "the bold" zoeken, waar je "the bolt" bedoeld.

   

  daarnaast lijk je in de nederlandse tekst te suggeren dat het punt waarmee je op de foto moet ergens binnen een straal van 5km afstand ligt (en dat is nogal een groot gebied)

  in de engelse tekst staat wel duidelijk dat je daarin 1 van de bovengenoemde punten bedoelt, maar dat zie ik niet echt in de nederlandse tekst terug.

   

  ik moet bekennen dat ik de tekst echt wel even 2x moest lezen voor ik het precies snapte wat je nu bedoelt, maar ja het staat er inderdaad allemaal wel.

 8. Wat is het nut van vriendjes zijn als zelfs de notificaties of logjes niet interessant zijn. Gewoon geen vriendjes worden zou ik zeggen dan.

  Het hebben van vrienden op geocaching.com had 0,0 voordelen voorheen. Nu doen ze er eindelijk iets mee is het voor veel mensen nog niet goed. Ik vind dit zelf juist een goede toevoeging.
 9. PnavE_81: Nogmaals mijn vraag is geweest: Wilt u excuses aanbieden aan ALLE geocachers mét beperkingen?

  omdat barny iemand die een zeer vervelende ervaring heeft gehad hier voor aansteller uitmaakt en ik daar iets van zeg?

  De logica hiervan ontgaat me volledig.

  • Upvote 1
 10. Pardon?

   

  Wie heeft er nu eigenlijk een walgelijke reactie?

   

  Barny: Wanneer gaan wij een goed gesprek voeren over de stijgende kosten in de gezondheidszorg?

   

  PnavE_81: Mag ik je er op wijzen dat er geocachers zijn, die verzekerd zijn tegen ziekenhuiskosten. Ik wordt al jarenlang behandeld voor DE ziekte waar niemand voor kiest. Regelmatig moet ik naar een ziekenhuis voor "behandelingen", maar als het even kan, ga ik gewoon geocachen. Dit is met meerdere artsen besproken en die geven groen llcht.

   

  Ik hoop dat je ook de stoerheid om kan brengen om excuus aan te bieden aan ALLE geocachers met beperkingen.

   

  Geogroet,

  Kikkertje

  volgens mij heb je mijn bericht niet goed begrepen kikker...

 11. ik heb erg de moeite om dit hele verhaal te geloven,

  voor de verandering en ter voorkoming dat de ziektekostenverzekering weer een stuk duurder word, zal ik er maar niets meer over vermelden

   

  Barny

  Hou dan ook gewoon echt je mond in plaats van met een sneer te zeggen dat je je mond houdt. Bah...zelfs voor jou vind ik dit een walgelijke reactie
  • Upvote 3
 12. ...een aanhouding op je naam heeft ook heel veel gevolgen - zelfs al is het een totaal onzinnige aanhouding! Dus helaas moet ik het toch echt een beetje anoniem houden...

  Ik kan je hele verhaal begrijpen, en snap dat het een zeer negatieve ervaring voor je was. Alleen dit laatste punt begrijp ik niet. Je bent aangehouden, maar daarna heb je je onschuld kunnen bewijzen en lijkt me dat het daarmee is afgedaan en daar verder geen enkel negatief gevolg aan zit (behalve natuurlijk het negatieve gevoel dat je er zelf aan hebt overgehouden). Kun je dit wat verder toelichten?

 13. In een eerder bericht schreef je dat bij de cache het icoontje stond dat er onderhoud nodig is. Ik ben beetje verder gaan spitten...en ik vermoed dat het om deze gaat: https://coord.info/GC3CT0D

  Hier staat niet alleen een icoontje aan, maar de cache is zelfs al gedisabled door de reviewer. Zal niet lang duren verwacht ik voor de reviewer hem dan ook definitief archiveert. (Al kun je het proces wat versnellen door een NA te plaatsen)

 14. als je de app c:geo gebruikt op je telefoon dan heb je dat. Deze app zet elke keer dat je hem gebruikt in je profiel je taalinstelling op engels.

   

   

  andere apps hebben daar geen last van omdat ze de API van geocaching.com gebruiken. c;geo mag dat echter niet en daarom moeten ze de pagina's in zijn geheel inlezen. Om niet voor elke taal wijziging een probleem te hebben wordt eerst de taalinstelling op engels gezet.

  • Upvote 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...