Spring naar bijdragen

Mighty Moose

Leden
  • Aantal bijdragen

    33
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Magellan Meridian Gold
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    Augustus 2005
  1. Het gebeurd mij de laatste 2 weken alleen maar ongeacht dag of tijdstip. Ben wel benieuwd of het nou aan m'n computer is of dat het aan iets anders ligt.
  2. Zijn er meer mensen die er last van hebben dat foto's die bij logs geplaatst worden heel langzaam of niet zichtbaar worden als je deze aanklikt?
  3. Mighty Moose

    Teken!

    In Juni 2 jaar geleden liep me vriendin in Noorwegen een teek op op haar arm. Deze binnen 5 minuten verwijderd op de juiste manier met een tang en de teek was nog helemaal intact. In de 3 maanden daarop nergens last van geen rode kringen niks. In September van dat jaar stortte ze echt totaal in oververmoeid, hoofdpijn, spierpijn, lusteloos, achillespeesontsteking en zo verder. Na bloedonderzoek bleek ze dus Lyme te hebben. Na 3 antibioticakuren en 5 maanden verder nog geen teken van verbetering dus een ziekenhuisopname van 2 weken voor een antibioticainfuus behandeling die gelukkig wel redelijk aansloeg. Ze heeft dus alles bij elkaar ruim 6 maanden niet kunnen werken of andere dingen kunnen doen. Nu 1,5 jaar later heeft ze nog last met lopen van haar achillespees. Dit verhaaltje is niet om mensen bang te maken maar wees dus niet te onverschillig met deze beestjes. Misschien nog een tip wij maken in onze agenda altijd een aantekening met een kleine tekening erbij waar en wanneer we gebeten zijn.
  4. Het feit dat je nu inderdaad wat extra betaald voor lege cd's, wekt de suggestie dat een kopie maken van muziek die iemand anders heeft gekocht wordt gedoogd. Extra auteursrechten betalen voor lege CDtjes waar ik me vakantiefoto's etc op ga branden? Leuk dat ik dan ook mee betaal aan het inkomen van al die arme muzikanten. Vinden ze vast niet erg dat ik dan ook even een stukje muziek van ze terug pak zonder dat ze daar om vragen.
  5. Gevonden bij een cache in Duitsland nav het niet meer mogen stellen van logvoorwaardes: Ich freue mich über ein Foto direkt am Cache. Natürlich ist das keine Logbedingung. Du hast Dir das Logbuch runtertragen lassen oder bist "einfach nur dabei gewesen"? Ich finde es toll, dass Du dafür jemand gefunden hast. Mit Freude werde ich Dich auf dieser Cacheseite in der Liste "Sissies und Getränkehalter" aufnehmen. Viel Spaß mit Deinem Log und dem Punkt!
  6. Zou het probleem wat je schetst bij dit soort caches werkelijk zo groot zijn? Als ik zou gaan klimmen of abseilen of wat dan ook voor tocht zou ondernemen, dan zou ik toch wel graag de cache ook zelf willen loggen. Hetzelfde vraag ik mij af bij moeilijke/mooie multi's. Ik zie aan de logs bij Reintjes caches dat de cachers er juist eer in scheppen om zelf danwel gezamenlijk hun hersens te breken over de vraagstukken en alle punten te zoeken. Dan wil je het laatste stuk toch ook zelf doen. Is het verdwijnen van de logvoorwaardes hier echt zo erg? Een probleem of echt zo erg? Voor de meeste cachers niet denk ik. Maar cacheleggers die een cache maken met daarin een uitdaging zullen dit doen voor een bepaalde groep cachers die het leuk vinden om die uitdaging aan te gaan. Om te voorkomen dat deze cache degradeerd tot een makkelijke oppikker (anders hadden ze die wel gemaakt) die in groepen van 20 of meer opgepakt kan worden(als er maar eentje gek genoeg is om de uitdaging aan te gaan) en dus gelogd mag worden als gevonden zijn hier logvoorwaarden als bv het maken van een foto aan gesteld. Voor mijn gevoel is het verdwijnen van logvoorwaarden een regel die de kwaliteit van geocachen niet echt bevorderd want waarom moeite doen voor het maken van een leuke uitdagende cache als het zonder logvoorwaarden afzakt tot een oppikkertje voor iedereen.
  7. Hoeveel caches iemand gevonden heeft zal me echt een zorg zijn (oppikkers genoeg) daar gaat het me ook niet om. Wat ik gewoon jammer vind is dat mensen de moeite nemen om een mooie , spannende of uitdagende cache in elkaar te zetten en daar soms langer als een jaar mee bezig zijn en er dan een stel cachers langs gaan met het eindcoord in de zak en er niks voor hebben moeten doen of andere het zware werk laten doen. Als je dan als logvoorwaarde een foto moet plaatsen om dit te voorkomen vind ik dat wel het minste wat je kan doen om iemand die er zoveel tijd en moeite in heeft gestoken tevreden te stellen. En als je niet wil voldoen aan de logvoorwaarden "dan doe je hem toch gewoon niet" .
  8. Hoezo krom? Dit is gewoon de essentie van het spel wat Geocaching heet: verstop een cache, zet het coordinaat op internet en andere kunnen de cache loggen in een boekje en via internet. Hoe ze aan dat boekje zijn gekomen, maakt verder niets uit, desnoods gaat die bij een Event van hand tot hand. Dat Groundspeak een half jaar geleden een zijstap heeft gemaakt naar aanvullende voorwaarden, zijn ze nu gewoon op terug gekomen en ze hebben nu dat foutje hersteld. Overigens was de 1:1 ruilvoorwaarde bij TB hotels altijd al dubieus. De cachelegger kan duizend keer die eis aan zijn cache hangen, maar als de bezoekers alle TB's eruit halen en er niets voor terug leggen, is het jammer voor de cachelegger. Lekker makkelijk. Ook echt een motivatie voor cacheleggers om er wat leuks van te maken. Dat zal de kwaliteit van het geocachen dan ook wel ten goede komen. Maar hoezo maken we dan nog mysteries en multicaches etc? Gooi wat kokertjes uit je autoraam het liefst langs de kant van de weg zodat ik niet hoef uit te stappen plak er een coord aan en gaan. Maar misschien zijn er ook wel cacheleggers die het leuk vinden om te zien aan de hand van foto's en verhalen welke moeite je neemt om een cache in handen te krijgen. Een cache waar ze zelf over het algemeen iets meer moeite voor hebben genomen om deze te maken en weg te leggen. Leuk hoor om te zien dat er 20 mensen in de rij staan te wachten. Heeft er iemand trouwens nog de eindcoords van Waardeloos ik haat in het donker door een bos lopen en hoe ik aan het logboekje kom maakt immers toch niks uit.
  9. Gelukkig al die vervelende logvoorwaarden eindelijk ook de prullenbak in. Ik zoek nu alleen nog een paar cachers die voor me willen gaan kanoen, abseilen, klimmen, duiken, lange afstanden gaan lopen/rijden, grotten bezoeken en andere uitdagingen niet uit de weg gaan en me dan de cache even kunnen aangeven. Misshien zijn er ook nog cachers die wat eindcoords met me willen uitwisselen van de wat moeilijkere caches omdat ik anders zo moet nadenken. Eventueel is het ook mogelijk een stapeltje stickers te krijgen om deze in de boekjes en rolletjes te plakken voor als ik even geen tijd heb.
  10. Lekker op vakantie op Gozo. De cache is de earthcache "The azure window".
  11. Misschien is Cape Holland ook wel een leuk voorbeeld.
  12. Ik vind als je de moeite neemt om een cache te ontmaagden je ook even de moeite moet nemen om al is het maar met een kort log je found te melden. Er zijn namelijk ook mensen die er tientalen kilometers voor rijden voor zo'n first found omdat ze dit een leuke aanvulling vinden op het spel. Ja inderdaad ik ook. Als een cache of geocoin er niet meer is probeer je toch ook dit zo snel mogelijk kenbaar te maken aan iedereen om teleurstelling te voorkomen? Ik wel in ieder geval en ik blijf zeker niet wachten met loggen om te kijken wat de reacties van anderen zijn op hun teleurstelling.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...