Spring naar bijdragen

on4bam

Leden
  • Aantal bijdragen

    36
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    8

Alles door on4bam geplaatst

  1. De reden om grote databases bij te houden is dat we steeds cachedagen voorbereid hebben liggen. in B is dat meestal voor een daguitstap binnen een straal van ongeveer 1 uur. We hebben ook steeds enkele voorbereidde "lange weekends" klaar buiten die cirkel (en dus ook in NL). We zoeken haast nooit op de gc website maar gebruiken haast 100% GSAK. In de winter worden dan ook nog eens mysteries opgelost, dat is handiger dan ze proberen op te lossen op het laatste moment. ik heb nog enkele andere databases met bestemming van vakantie(s) maar die zijn veel kleiner en bevatten meestal enkel de caches die met een macro getcachesonOSMroute worden binnen gehaald. Wij maken ook steeds een selectie en gaan niet voor alle caches die langs onze routes liggen, voor een potje achter een paal gaan we echt niet stoppen tijdens een mooie multi (soms zien we ze zelfs liggen/hangen in het voorbijlopen/fietsen) Maar goed, we gaan serieus off-topic en iedereen gebruikt de tools op zijn eigen manier.
  2. Dat werkt dus niet (goed) hé. De placed date is niet de published date. Meestal is er maar een paar dagen verschil en is dat niet zo erg en wordt dat opgevangen in de "last month" als je deze PQ elke week laat lopen. Ik heb in GSAK behalve België (39000 caches) ook Nederland (42000 caches) in de databases staan, deze worden elke week met PQs up-to date- gehouden. Net voor het weekend haal ik via de API de caches binnen met een publish date in de laatste 7 dagen. Het valt mij op dat bij de caches die gepubliceerd werden in de voorbije weel regelmatig caches zitten die zelfs een paar maanden eerder werden gepubliceerd, vooral grote reeksen of caches die op een event gepubliceerd werden. De voorbereidingen zijn dikwijls lang op voorhand gedaan en niet iedereen past zijn placed date aan zodat de originele datum blijft staan op de datum dat de listing werd aangemaakt. PS. Ja, ik weet dat er meer dan 70 PQs per week worden gedownload, daar is een trucje voor
  3. Ik kan even niet volgen, je gebruikt c:geo op een Iphone? Heb je de handleiding van c:geo al eens gelezen wat betreft het kompas? https://manual.cgeo.org/en/compass
  4. Met een "owner maintenance" (geen idee hoe het in het NL genoemd wordt) Zie ook hier. Blijkbaar heb je het zelf al gevonden.
  5. Het kan veel gemakkelijker. Download de lijst van geocaching.com naar je computer, ga dan naar je filemanager (bestanden?? ) en sleep de GPX file naar je GPS (X:\Garmin\GPX ) Daarna op je GPS naar Geocaches gaan en kiezen... Nog wel een opmerking. Staan er voorgeïnstalleerde caches op de GPS? Zo ja, ga dan naar X:\Garmin\GGZ en wis daar de *.GGZ file. Ze zijn sowieso verouderd en 99% ligt niet eens in de buurt. Maak er ook een gewoonte van om de GPX die je geladen hebt voor een cachedag daarna weer te verwijderen. Doe je dat niet blijf je met te veel caches en WPs zitten die je niet meer nodig hebt.
  6. Misschien een te moeilijk antwoord maar op een event of in je omgeving kan misschien iemand je verder helpen... Als je Windows gebruikt kan je GSAK gebruiken, dit is een database programma waar je caches kan in opslaan (import van GPX, lijsten, PQs of rechtstreeks tot 16000 caches per dag via de API). Na het maken van een selectie (je kan op zowat alles filteren) kan je vanuit het programma exporteren naar je GPS. Ik snap niet goed wat je bedoelt met het niet vinden van de GPX. Als de werkwijze is zoals op de Oregon dan ga je op het scherm naar "geocaches" en kies je daar uit de lijst. Zie ook https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/etrextouch/NL-NL/GUID-D598D600-8250-49A7-84CA-E3E9B81726BA.html
  7. on4bam

    Meest gebruikte codes

    Goede start: https://geocachen.nl/puzzelhulp-websites/ https://geocachen.be/geocaching/geocache-puzzels-oplossen/geocaching-code-tabellen/ https://www.geocachingtoolbox.com/ https://www.cachesleuth.com/codes/ Er zijn er nog...
  8. Ik zie het nog erger worden. Vooral powertrails die honderden cachers lokken op een korte tijd (soms met +10 logs per dag in de weekends) hebben een groot effect op de natuur. Zelfs na 2-3 weken zie je al platgetrapte "cacherspaadjes", afgebroken takken e.d., dit alles door de enorme groei die de hobby heeft doorgemaakt na reportages over "schattenjacht" in de pers. Misschien is het tijd dat men eens nadenkt over het effect dat onze hobby heeft op de omgeving. Is een multi met 10 WPs niet beter dan een reeksje van 10 caches? De multi zal minder gedaan worden zodat er minder schade is aan de natuur. Wanneer je zonder GPS om de 161m alleen aan de "zoeksporen" een reeks kan vinden is er toch iets mis. We beseffen waarschijnlijk veel te weinig hoe niet-cachers kijken naar platgetrapte planten, afgebroken takken en gevandaliseerde echte nestkastjes.
  9. Is het mogelijk dat de setting voor de batterijen veranderd is naar Alkaline i.p.v. NiMH?
  10. on4bam

    FTF belangrijk?

    Dat klopt natuurlijk. Uiteindelijk zorgt dat gedrag er wel voor dat de hobby veranderd. Wie legt er bv. nog een multi van een paar tientallen kilometer als je op een veel kortere afstand tientallen caches kan leggen? Een volle D/T grid? dat zal er nooit van komen Wat FTF betreft... Published 30/11/2022... FTF 1/4/2023 (STF vond deze op 17/4/2023 sindsdien geen logs meer ) Published 12/9/2012... FTF 17/9/2012 Published 25/07/2009... FTF 29/7/2009 Zo heb ik ze graag.. no pressure
  11. on4bam

    FTF belangrijk?

    Hi, Ik heb helemaal geen interesse in FTF hoewel ik er (toevallig) al wel een aantal heb. Blijkbaar is het voor sommigen zeer belangrijk om FTF te zijn van nieuwe caches en dat is te zien in de logs. Terwijl vroeger er in de logs stond, "STF, toen ik bij de cache aan kwam had XX al de FTF" zie ik nu zeer veel "FTF samen met A, B, C, D...." met als uitschieter zeer recent een FTF van 12 (!!!) personen die natuurlijk elk loggen met FTF tag (wordt dat niet automatisch geregistreerd bij project-gc voor eventuele challenges?).
  12. OK, blijkbaar was de ZO lus nog aanwezig en die werd dus ook opnieuw gevonden na hulp van de CO, de andere, NW, is bevestigd verdwenen maar daar staat weer een "Found" te blinken (met toestemming van de CO).
  13. Omdat we graag fietsen en multi's doen komen we zo nu en dan in NL (meer langeafstandscaches en betere fietspaden dan in B ) Zo stond het rondje Eindhoven al lang op onze todo lijst. We hebben de 4 letterboxen en gefietst en alle 4 de eindlocaties gevonden maar helaas maar op twee plaatsen een cache. Omdat we waarschijnlijk nog wel eens naar Eindhoven zullen rijden om nog enkele andere caches te zoeken en de twee DNFs recht te zetten werden de twee niet gevonden caches op de watchlist gezet zodat we eenvoudig konden zien of we slecht gezocht hadden dan wel of de cache verdwenen was. Vandaag een mail... Een found van de zuid-oost lus... slecht gezocht dus (net als onze voorganger)... tot ik de log las.... Veel zoeksporen maar niets gespot.. dus fotolog... WTF... Toegegeven, er werd ook een Needs maintenance gelogd. Is het zo moeilijk om een DNF te loggen? In GSAK staat er zo wel een groen vierkantje bij de laatste 4 logs zodat er op het eerste zicht geen probleem is met de cache
  14. Ter info, een betere interface voor Mastodon is https://mastodeck.com/ Het werkt als Tweetdeck en is nog in ontwikkeling (nog geen multi-account bv.)
  15. Nee, Het is nu ook niet zo dat we de geo-art binnenkort gaan doen. Het was mij nu extra opgevallen omdat het zo veel caches zijn. Het is wel een probleem als zo'n opted-out CO een log aanmaakt met info die belangrijk is bij het zoeken( bv . tijdelijk enkele meter verplaatst... regular is verdwenen, micro gelegd...)
  16. Als de inhoud van de logs wel ziet heb je waarschijnlijk een GPX gebruikt en niet de API. Een log van een opted-out user ziet er zo uit: (nadat "actualnames" macro op de database werd losgelaten die de naam van de user invult. 6/2/2023 By darko360 (Found=0 Hidden=0, as of 25/3/2023) Content unavailable. This user has opted-out of sharing certain information with API Authorized Developers.
  17. Naast de Belgische hou ik in GSAK ook een Nederlandse database bij. Die wordt minder up to date gehouden dan de Belgische en nieuwe caches worden via de API gedownload i.p.v. via PQs. Nu valt het mij op dat een CO van een grote reeks als "opted-out user" staat by "Placed by". Dat wil zeggen dat wanneer de caches geëxporteerd worden naar de GPS de eventuele opmerkingen van de CO in de logs niet zichtbaar zijn. Ik zou verwachten dat de eigenaar van een cache toch wil dat die opmerkingen gelezen kunnen worden door alle cachers en niet enkel door app-cachers? Bezorgd zijn over je privacy is OK (en aangewezen) maar info die gewoon op de website kan gelezen worden en via download van een GPX bestand beschikbaar is verbergen voor API gebruikers heeft geen enkel nut en beperkt GPS gebruikers om soms noodzakelijke info te lezen. BTW, de naam van "opted-out users" is met een met een eenvoudige macro gewoon te importeren. Helaas gaat het niet met de inhoud van de logs.
  18. Suppress Status Msgs aangevinkt?
  19. Ben je daar zeker van? Download de GPX rechtstreeks van GC en dan toont de GPS (de mijne is Oregon 700) geen speciale karakters zoals emojis e.d. een "#" werkt wel. Tenzij de nieuwste Garmins deze tekens kunnen weergeven zal een macro daar niets aan veranderen. Wil je echt "eyecandy" dan zal je een smartphone moeten gebruiken.
  20. Je hoeft je GPS zelfs niet in demo stand te zetten. Gewoon scrollen op de kaart naar de omgeving waar de caches liggen en ze verschijnen. Je kan navigeren naar zo'n cache met "search near" (of NL-talig equivalent).
  21. on4bam

    WhereYouGo

    Nadat ik "in the field" ook mijn gedownloade cartridge niet kon openen en ik moest terugvallen op de andere caches die we hadden voorbereid heb ik thuis de FAQ van de whereyougo er op nagelezen. Hoewel ik nog nooit c:geo gebruikt had en dus eerst die software moest leren gebruiken, werkte die setup van de eerste keer. Android beperkt het gebruiksgemak met elke nieuwe versie steeds meer (veiligheid, weet je wel) maar je moet steeds meer trucjes uithalen om bepaalde apps te doen werken, zeker als het om dingen gaat die niet door "het grote publiek" gebruikt worden. BTW, mijn setup, die steeds heeft gewerkt sinds Android 4 is er met Android 12 en nu 13 niet gemakkelijker op geworden. Ik cache steeds met GPS maar heb ook GDAK die "gevoed" wordt via mijn eigen lokale cloud met de database van GSAK. Ik heb daar ook een directory met WherIgo cartridges die, hoewel bereikbaar voor de meeste apps, niet kan gelezen worden door Whereyougo. Vanuit GDAK een GPX exporteren naar GPS via OTG adapterwerkt ook niet meer (externe opslag niet toegankelijk). Gelukkig zijn er nog externe filemanagers waarmee standaard niet toegankelijke locaties wel gelezen/beschreven kunnen worden. Mogelijk blijft ook dat niet duren (sideloaden gaat ook niet meer werken in volgende Androidversies zodat een gedownloade APK file niet meer zal kunnen geïnstalleerd worden. BTW2: mocht je verder posten op het .com forum, vermeld dan c:geo niet
×
×
  • Nieuwe aanmaken...