Spring naar bijdragen

christoffel2010

Leden
  • Aantal bijdragen

    157
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Berichten geplaatst door christoffel2010

  1. Heb het bericht (update) over vandaag even gelezen, moet zeggen petje af. Maar gelijk komt de vraag op, waarom kon dat nu pas, was het niet eerder mogelijk om zoiets te regelen???

    Dit initiatief is prima, zou veel vaker moeten gebeuren, wie weet komt er dan een steeds beter resultaat uit.

  2. Als ik zo de commentaren lees heb ik het idee dat de CO het wel begrepen heeft, maar menige lezer hier weer niet.

    In Duitsland zijn de regels echt wel wat anders dan hier. Hier speelt iets heel anders, en vele van de cachers die deze cache gedaan hebben weten wat dat is.

    Het heeft met de jacht te maken, niets met de toestemming, daar zijn de regels in Duitsland echt anders over..

    In dit vraagstuk is de CO's niets te verwijten.

  3. Ze hebben alle screenshots in het Engels, terwijl de Nederlandstalige er ook zijn.

    Ze zijn de nieuwe beoordelingen van caches vergeten.

    En reclame maken voor eigen zaken is ook niet je van het.

    Maar er zal best nog wel wat meer aan rammelen, heb ook niet alles gelezen, omdat het begin al aardig tegenviel.

    • Top! 2
  4. Met de nodige gepaste trots bieden wij ( team SGN) met ingang van vandaag de bezoekers van onze website een handleiding aan, die bedoeld is om de startende geocachers op weg te helpen. De eerste basisprincipes van geocaching worden uitgelegd, aan de hand van een echt te vinden en al heel lang bestaande geocach. Alle zaken, van het opzoeken van een cache op Internet, het op pad gaan, het vinden, en het loggen komen aan bod. Ook zaken die daarom heen spelen worden behandeld. Het is geen uitputtend document geworden, want dat zou een compleet boekwerk opleveren en dat bestaat al.

    Tevens zullen alle nieuwe geocachers, die zich registreren op ons forum, een link vinden in hun aanmelding e-mail, die verwijst naar het te downloaden bestand.

     

    Het bestand is echter voor een ieder te vinden in onze Geo-Wiki en wel HIER !

     

    Onze dank gaat uit naar de volgende geocachers, die in meer of mindere mate hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit document:

     

    De Rode Loper, Geo-Hoppers, Jack Hoe, Kalkendotters, Kapitein Haak, Meelhopper, Ruud4D, Wad-Seekers en Zwiepjes.

     

    Onze dank gaat uit naar Tinneke Tahey voor haar indeel- en redigeerwerk.

     

     

    Namens het team van SGN

     

    Geo-Hoppers

     

    Je mag best trots zijn op een werkstuk, zeker als het voor beginnende cachers is. Maar met dit verhaal zou ik niet naar buiten durven komen als het in deze toestand verkeerde.

    - De pagina's zijn al in het Nederlands beschikbaar op GC, daarnaast zijn er al dingen toegevoegd die niet eens zichtbaar zijn in de screenshots (dus oude gegevens).

    - De lijst met aangeboden caches klopt niet, ik mis er vele.

     

    En dat alleen al bij een snelle blik, dus laat ik het hierbij maar laten.

  5. Misschien eerst een de discussies over die FTF ranglijsten goed lezen voor je er een oordeel over geeft dan.

    Meerdere mensen hebben aangegeven er niet op te willen staan, maar bij de buren vinden ze het veel belangrijker om maar interesant te doen met hun ranglijstejes wie er de meeste puntjes kan halen met ftf.

    Wij houden onze statistieken voor onszelf bij en niet om maar zo hoog mogelijk op de NL ranglijst te staan met zoveel mogelijk puntjes voor FTF.

    Dat is schijnbaar zo belangrijk dat alles er maar voor moet wijken om maar zo hoog mogelijk op die lijst te staan getuige de vele logjes van "midden in de nacht" "alle verkeersregels overtredend" enzovoort logjes waar alleen maar wordt gesneerd met de FTF en totaal niet wordt gekeken naar waar de cache over gaat.

     

     

    "Waar totaal niet wordt gekeken naar waar de cache over gaat"? Weleens gehoord van het woord 'gotspe'? Ik heb ook niks met de jacht op eremetaal, maar er zijn wel meer manieren om te laten werken dat het je voor geen meter boeit waar een cache over gaat, bijvoorbeeld door gewoon de oplossing van een mystery bij iemand anders of op een kant-en-klare cheatsite te scoren.

     

    En wat heeft dat hier mee te maken?

    Het gaat hier over FTF en niet over hoe je iets oplost.

     

    Het gaat over cache en hoe je het spel denkt te spelen, dus ook over de dingen die je denkt te moeten of kunnen gebruiken. In dit kan ik kvd alleen maar gelijk geven.

  6. Dat ik niet geheel onbevooroordeelt ben, en dat ik het helemaal niets vind, en omdat ik het begrijpelijk vond dat virtueels toentertijd waren afgeschaft, vond en vind ik het nog steeds onbegrijpelijk dat groundspaek de ziel van geocachen voor dollars heeft schaamteloos heeft verpatst aan die lui van de aardecache's,

     

    Ik ben er van overtuigt dat bij elke aardecache die hier in Nederland bevind ook met een beetje nadenken van de cache eigenaar een fysieke cache had kunnen liggen.

     

    Tegenwoordig is elk stukje krijtsteen wat er in Limburg aan de oppervlakte zit, elke watermeter in de verdrogende bossen, veel eendenkooien. Stukken zand kilometers onder de grond en Zelfs een gemaal in Lemmer als aardecache neergezet.

     

    Er waren acht ik ook wat regels waar de aardecache aan gehouden moeten zijn, maar sinds kort is er in mijn opzicht weer een treurig dieptepunt bereikt, een aardecache waar twee vragen op internet opgezocht moet worden en een foto (ik dacht dat, dat niet meer "verplicht" kon worden) geplaatst moest worden om de CO te overtuigen dat je in de buurt ben geweest.

     

    En dat resulteert dan ook meteen in zielige logjes van mensen die "in de buurt" zijn geweest of vroeger er ooit eens "in de buurt" zijn geweest of volgens mij helemaal nooit niet "in de buurt" zijn geweest en gewoon een verzinsel uit de dikke duim ophangen.

     

    Nu mijn vraag aan al die mensen die door vele versierselen als bonzen, zilveren, gouden en platina aardecache master sterren laten blijken dat ze ow zo "trots" zijn op hun "verdienste" in het aardecache gebeuren.

     

    Wat vinden jullie van dit soort aardecache's, is dit wel volgens de aarde cachereglementen, zo ja, is dan dit niet de "nieuwe" virtuele cache , zo nee, kan en word er iets mee gedaan om dit nu tegen te gaan en in de toekomst?

     

    Barny

     

     

     

    Gelukkig noem je nu niet iedere cacher die Eartcaches doet een onbenul.

  7. En dat is nu juist wat ik bedoel, niet iedereen zal daar gebruik van maken, dus vele stemmen worden nooit gehoord.

    Maar die personen hebben we een gedachte, waar moeten zij die kwijt, hier of ergens anders, als daar niets mee gedaan wordt, is het dus een eenzijdige oplossing.

    Zelf ben ik een voorstander van iets, waar de gegevens verzameld worden en dan naar GS worden doorgegeven, denk dat je dan een veel groter geheel dient.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...