Spring naar bijdragen

MirjamMaria

Leden
  • Aantal bijdragen

    64
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door MirjamMaria geplaatst

  1. Dit deel ik. Ik word blij van logjes waarin met geuren en keuren over de inspanning wordt geschreven. En dat de puzzel vernuftig of slim of toch eigenlijk wel eenvoudig in elkaar steekt. De geleden frustratie waarna de euforie kwam met de ooordinaten. Een log op een puzzel als "Puzzel oplossing lag al even klaar nu opgehaald. Bedankt snel gevonden", doet mij ook niet zoveel. Deze post was dan ook zeer cynisch bedoeld. Om aan te geven dat ook al volg je GS regeltjes je een mysterie kunt oplossen op een manier waarbij de CO's wensen en bedoelingen niet gerespecteerd worden.
  2. Ik ga er toch eens een email naar GS aan wagen. Want dat is toch het medium waarnaar iedere anti-leaker verwijst in zijn commentaren. Hen vragen hoe zij denken over het delen van mysterie informatie via allerlei tot onze beschikking staande media zoals email, pb, sms, dm, telefoon, events etc. etc. En of de genoemde genomen moeite door de Co'S ook betrekking heeft op een simpele logrol op het bekende hondenuitlaatveldje. Eens kijken of ze daar een eenduidig antwoord op willen/kunnen geven. Wordt vervolgd.
  3. Nee gewoon een legitieme constatering van feiten gebaseerd op de diverse posts in dit topic. Maar de waarheid kan soms enorm tegenvallen. Dat ben ik met je eens.
  4. Het is eigenlijk gewoon te simpel voor woorden. Je logt gewoon de mysterie met de mededeling dat je geen liefhebber van puzzels bent en dat een bevriende cacher zo vriendelijk was om je de coords te geven hetzij via email, telefoon, dm, pb, op een event, tijdens een borrel, bij een goed gesprek rond de open haard (of al het hiervoor genoemde) en alle CO's zijn helemaal blij. Want zo heb je het spel helemaal volgens de regels van GS gespeeld. CO's blij, anti-Leakers blij ... iedereen blij. Daarnaast kan je dan ook melden dat je de goede dienst van de bevriende cacher graag voortzet en je dus al jouw cachevriendjes even via een email, telefoontje, dm, pb, op een event, tijdens een borrel, bij alweer een goed gesprek bij de open haard ook van de coords voor de mysterie hebt voorzien met de vraag of ook zij dit willen doen voor al hun geovriendjes. Toch? Zo speel je het spel toch geheel volgens de regels? En heb je geen maling aan de geest van de cache en dus de bedoelingen met de cache van de CO? Nou dan is het opgelost.
  5. Je leest duidelijk niet goed. Een event is niet openbaar in de zin van het woord, maar beperkt openbaar. Niet heel geocache land en de rest van de wereld is hier aanwezig. En na het event zijn alle hints, antwoorden en oplossingen zomaar spontaan weer verdwenen. Nergens meer te lezen. Gut. En wat is dat nou voor een onzin om de CO te vragen of het op event mag. Slaat nergens op. Hij/zij weet dat dit op een event gaat gebeuren, en dat is juist de bedoeling daar. Daar is een event voor bedoeld: samen puzzelen (!), wandelen en cachen. GLs zoeken maar naar redenen van de meest inzinnige aard. Ik heb nog niet 1 gegronde reden gelezen, hier niet, nergens niet. Ik blijf erbij dat jullie (ja hokje GL) het niet willen snappen. Geen fatsoen what so ever (oops Engels). Ik hou het nestjes, ik heb vaak moeten poetsen in de reacties, maar owee.... Een event beperkt openbaar? Iedereen met een GC.com account kan zien waar en wanneer zo'n event wordt gehouden. Gewoon een kwestie van er naar toe gaan en .... scoren maar. Gescoorde coords op een briefje schrijven (of in je telefoon/gps prakken) en aan al je cachevriendjes verspreiden via email/twitter/telefoon/sms en ga zo maar door. Hopelijk hebben zij ook wat coords gescoord want dat wordt de lijst met te verspreiden coords alleen maar langer. Lekker makkelijk. Is eigenlijk nog makkelijker dan GL. Heb je namelijk gelijk een coord. Hoef je je over de puzzel al helemaal geen zorgen meer te maken. Oh op een event wordt samen gepuzzeld? Laat dat nou ook op GL gebeuren. Alleen is dan het event virtueel en alle dagen open (voor degene met een password en zonder ban). Blijf als anti-GLer (alweer een hokje) maar lekker denken wat je wilt. See if I care. (ook Engels)
  6. Ja dat je dat onsportief vind is wel duidelijk, maar ook jij hebt doordat je een stuk van de multi hebt overgeslagen niet in de geest van de cache gehandeld. Misschien had de CO wel een bedoeling met dat 1e pad links en dan rechts? Kan jij toch niet weten? Jij hebt de cache niet gemaakt. Dropboxen zijn files online waar (in dit geval want ze worden ook gebruikt als opslagplaats van andere files) cachers dus coords aan toevoegen van caches die zij gevonden hebben. En als je dus via een password bij die dropbox komt kan je zo je eigen files ook weer opleuken met coords. Zo ontstaat er een leuke hoeveelheid data van coords. Geen hints! Dussss zolang ik maar mondeling coords verspreid mag en kan alles? Beetje rare manier van denken. Een CO kan toch moeilijk geen bezwaar hebben tegen het massaal mondeling verspreiden van coords? En ja, dat gebeurd op events en via andere media. Ook gaan er lijsten rond. En omdat je praten niet kan verbieden (gelukkig maar) is dit dus wel okay? Als dit zo is gaat het de CO's het er niet om dat hij/zij bezwaar tegen het verspreiden heeft, maar tegen het online verspreiden van coords. En ik maar in de veronderstelling zijn dat de CO's er bezwaar tegen hadden dat hun cache door de massa gevonden wordt en dat wij als vinders de geest van de cache moeten respecteren. Of niet soms? En om even verder te gaan in deze gedachte ... als ik dus in een log vermeld: coords gekregen op event zo-en-zo want ik had geen zin om de puzzel op te lossen is het dus allemaal okay en krijg ik niet het bordje valsspeler om mn nek? Laten de CO's zich dan maar morele winnaar noemen, maar zolang er mondeling nog gewoon van alles rond gaat zou ik me als CO geen morele winnaar noemen. Er zijn namelijk nog steeds "valsspelers" die niet in de geest van de cache lopen en de eindcoords gewoon ergens vandaan halen. Hetzij van GL hetzij elders.
  7. Op een event (of via alle andere reeds genoemde media/manieren) vraag je toch ook niet eerst de CO om toestemming? Nogmaals events en dergelijke zijn ook een vorm van openbare media. Het kwartje is bij mij allang gevallen hoor. Alleen niet op de manier die jouw goedkeuring kan wegdragen. Wij, jullie, zij ... het hokjesdenken heeft ook hier al toegeslagen. Gaat de CO ook alle events etc. etc. af om te vragen zijn caches niet te bespreken dan? Zware woorden voor een spelletje zeg. Het feit dat mensen gebruik maken van GL heeft daar, in mijn ogen niets mee te maken.
  8. @KDV Zo zie je maar dat we langzaam maar zeker meer met elkaar gemeen blijken te hebben dan je voorheen dacht. Toen was iedere voorstander van GL alleen nog maar een valsspelende puntjesjager. Die theorie wil ik je best uitleggen, maar ja ... dat mag hier hoogstwaarschijnlijk niet. Ik lees in deze discussie dat de CO's graag willen dat hun mysterie/multi gelopen wordt in de geest van de cache. Dus als jij een multi virtueel gelopen hebt, heb je je dus niet daaraan gehouden. Dus zou ik nu kunnen roepen dat ook jij valsspeelt. Maarrrrrr "omdat er in de regels van GS niets staat over het virtueel lopen van multi's" is dit dus geoorloofd, volgens jou. Mag ik hieruit concluderen dat, mocht GS ook regels met betrekking op het virtueel lopen van multi's gaat opnemen in hun handboek, jij hiermee stopt? Zelfde geldt voor de teams die dus hier roepen GL zoooo verschrikkelijk te vinden terwijl ze zelf ook een deel uitmaken van de cachers die in hun jacht op goud, zilver, brons alles geoorloofd vinden. Alles behalve GL natuurlijk. Zou ik persoonlijk nooit doen maar dat is puur omdat ik nachtcaches het leukste vind om ook echt in het donker te doen. Maar de mensen die het overdag willen doen ... ga je goddelijke gang. Mij kan dat echt niet boeien. Events zijn wel openbaar! Kan bij ieder event zo naar binnen lopen en coords scoren. Een rondje langs de vele events en ik zou zo een mega hoeveelheid aan mysterie coords kunnen scoren zonder ook maar 1 minuut aan de puzzel te hebben besteed. Wat gaan we hier dan aan doen? GS daar ook een oordeel over laten vellen? En wat zijn jouw gedachtes over de dropboxen die in omloop zijn? Wat ik dus nog steeds niet snap is de hoera stemming onder de CO's over de genomen stappen van GS mbt publicatie van hints terwijl in den lande op allerlei manieren hun mysteries (en multi's) nog steeds om zeep worden geholpen.
  9. Volgens mij staat er inderdaad nergens in de regels van GS dat dit niet mag. Ik log trouwens zo'n multi dan niet. Maar dit is gewoon ter info. Heb geen moeite met mensen die dit wel doen. Moet iedereen gewoon zelf weten. Misschien moet GS dan maar eens duidelijke omschrijvingen gaan geven over de term "spoileren". Die zogenaamde klassementen doen mij echt totaal niks. Tis voor mij nog steeds een spelletje en geen sport. Ik ga een team en/of persoon die 25000 finds heeft echt niet anders benaderen dan een team/persoon met 10 finds op zn/haar naam. Ook die rankings van FTF, STF en TTF hebben voor mij totaal geen enkele waarde. Maar ook hier ben ik van mening ... Als dit jouw (in het algemeen!) manier van cachen is ... Mijn "zegen" heb je. Wat mij wel stoort is het feit dat er hier teams zaken posten waarmee zij het niet mee eens zijn terwijl zij zelf bij multi's deel 1 van het team bij het begincoord van de multi uit de auto gooien en deel 2 van het team aan het einde om via de beproefde 4 kwadranten theorie de multi als eerste te loggen. Dus niet lopen!! Dan ben je in mijn ogen een beetje hypocriet bezig. En in het algemeen: Voor mij is het doorgeven van coords via allerlei media (telefoon, twitter, email, sms, bij een borrel, op een event etc. etc.) hetzelfde als wat GL doet. Dus snap ik niet dat Bryan (GS) uitwisselen via alles behalve GL met droge ogen wel een geoorloofde manier uitwisselen te vinden.
  10. Tja, ik verkeer toch in de illusie dat ik me tot nog toe vrij aardig aan de spelregels heb weten te houden. Let wel: een cache loggen waarvan je de puzzel niet zelf hebt opgelost, maar degene waar je die dag mee aan het cachen bent wel, valt niet onder het 'publiceren van hints, oplossingen...enz.' zoals nu door de richtlijnen wordt verboden. Dat geldt ook voor (telefonische) hulpplijntjes ter plekke, samen met anderen een puzzel oplossen, enz. Daar was Bryan heel duidelijk in, ook tijdens de openbare chat laatst. Wat niet mag is structureel en voor iedereen toegankelijk oplossingen, hints, spoilers en/of coördinaten publiceren. Tsja dan vervallen we WEER in dezelfde discussie. Het GL forum is een gesloten forum. Net als GC.nl. Je moet eerst aanmelden dan pas krijg je wat te zien. In hoeverre zijn dan de gepubliceerde hints openbaar? Als purist zou je dus ook alle hulp moeten weigeren en geen gebruik moeten maken van hulplijntjes in welke vorm dan ook. Dus omdraaien en weglopen als je ziet dat iemand een cache vlak voor je neus dreigt te pakken. Dus niet meelopen met cachers die de oplossing van een mysterie hebben en jij niet. Wat nu als ik met iemand aan het cachen ben en die wijst mij op de eindlocatie van een multi? Heb zelf geen meter van die multi gelopen. Mag ik,in jouw ogen, die cache loggen of niet? Lijkt mij niet zoveel verschillen van het meelopen met iemand die de oplossing van een mysterie wel heeft en ik niet......
  11. In de maatschappij zijn er spelregels, die noemen we dan wetten. Sommige mensen willen zich daar niet aan houden, dieven bijvoorbeeld. Die hebben dus 'afwijkende meningen' en houden zich niet aan de 'spelregels', maar niemand kijkt er van op als deze niet door anderen gerespecteerd worden. Maak de analogie zelf maar af. Nee, ik noem hier niemand een dief of een moordenaar, want hier gaat het 'mar' om een spelletje. Maar zoals ik in de maatschappij me niet schuldig voel als ik mensen met afwijkend gedrag (tegen de spelregels in) niet respecteer, zal ik dat hier ook niet doen. Als je je niet aan de spelregels weet te houden, doe je toch gewoon lekker niet mee. Of maak een nieuw spel met spelregels die je wel aan staan. En hier is het nog makkelijker: er liggen zoveel caches, hup, op ignore met die caches die je niet aanstaan, als je geen waardering hebt voor de moeite die iemand erin gestoken heeft (want nee, die waardering heb je niet als je van een puzzel een traditional maakt - en dan liefst zeker nog klagen ook dat-ie zo saai is). Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. NIEMAND in de (geo)-wereld kan mij wijsmaken dat hij/zij nooit iets gedaan heeft wat tegen de "spelregels" is. Fijn te weten dat iemand die in jouw ogen "afwijkend" gedrag vertoond jouw respect niet krijgt. Zal wel erg eenzaam zijn daar boven op je troon. Gelukkig kijk ik verder dan iemands "afwijkende" gedrag.
  12. Lijkt me sterk .... @coordservice's Tweets are protected. Only confirmed followers have access to @coordservice's Tweets and complete profile. You need to send a request before you can start following this account. Waar dacht je dan dat de coordservice betrekking op had? Denk het dus niet. En niet alleen van puzzels. Beide twitteraccounts publiceren ook doodleuk de eindcoords van multi's.
  13. "Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken." Sören Kierkegaard Deens filosoof (1813-1855)
  14. Van wie MOET de cachelegger zijn cache opdoeken? Dat beslist de cachelegger toch helemaal zelf? Het besluit om een cache te verwijderen omdat er "geen moeite voor is gedaan" ligt bij de cachelegger en bij niemand anders. Dus geheel zijn/haar eigen beslissing en verantwoording.
  15. Oh ja? Hoe dan? Simpel, door GC.com zelf. Je hebt de voorwaarden ooit geaccepteerd (inclusief toekomstige wijzigingen), en als je je daar niet aan houdt kan GC.com je gewoon lid-af maken. Blijft natuurlijk wel lastig om aan te tonen wie zich er niet aan heeft gehouden, maar ja, een bankovervaller wordt ook wel eens na een tip aangehouden. En als ik een feestje houdt, en jij misdraagt je, mag ik je rustig naar buiten zetten. Hoef ik geen 'bewijs' voor aan te leveren; het is mijn feestje onder mijn voorwaarden. Best eng, eigenlijk. Vraag ik nogmaals ... hoe dan? HOE gaat GC.com dit bewerkstelligen? Kijk ... als ik op GL onder dezelfde naam post als mijn GC.com naam is het makkelijk. Al is het dan nog niet gezegd en geschreven dat er 1 persoon achter die usernaam schuilt. Ik kan, als ik dat zou willen, onder de naam "superboppe" op GL allerlei oplossingen/hints gaan posten. Dan wordt het toch een harde dobber om aan te tonen dat de persoon op GC.com dezelfde persoon is als degene die op GL post. (Neem even voor dit voorbeeld de naam "superbobbe"!) Volgens mij zal GC.com ten alle tijde het keiharde bewijs moeten leveren dat ze "juiste" persoon te pakken hebben. Anders kan "men" iedereen wel een oor aannaaien. Wordt dus een onmogelijke zaak, naar mijn mening. Leuk bedacht door GS, maar in de praktijk onuitvoerbaar. En wat te denken van de mensen die wel op GL meelezen (en dus ook profiteren) van het lekken van info? Ook meteen maar bannen van GC.com? En hoe gaat GS dat dan doen? Stoer hoor. Is niet stoer. Gewoon een reactie op een statement wat bij jouw quote is weggelaten. Deze dus Men hoeft helemaal niet op te passen als men iets op GL post, want er zit namelijk helemaal geen consequentie verbonden aan het posten op GL.
  16. Oh ja? Hoe dan? Zit nu al te trillen in m'n tuigje.....
  17. Wat een vreugde, wat een vreugde .... om wat? Er komt een aanpassing en dan? Hoe gaat GS dit handhaven? Wat zijn de sancties? Hoe gaat GS die bewerkstelligen? Kortom papieren tijger dus. Niks meer, niks minder. Any media: Gaat GS dan ook de dropboxen opsporen? En de twitteraccounts? En de SMS-jes die rondgaan? Wat te denken van een papiertje met coords/oplossingen die rondgaan? Is het bespreken van caches in een besloten groep (events, verjaardagen, meet&greets, toevallige ontmoetingen) nu ook ineens not-done? GS weet donders goed dat ze sites zoals GL niet kunnen voorkomen. Nu heeft men, om de CO's tegemoet te komen, een aanpassing geschreven en toegevoegd en vervolgens gebeurd er helemaal NIKS. Beetje zoals juichen om een buitenspel doelpunt ....
  18. Via Marktplaats een leuke deal kunnen sluiten, dus we zijn inmiddels voorzien. Hier kan wt mij betreft een slotje op. Groetjes MirjamMaria
  19. Hoi, Zojuist net naast 1 gegrepen dus hierbij een oproep. Voor mn zoon ben ik op zoek naar een tweedehands Garmin GPSmap60Csx. Heeft iemand er een te koop? Liefst wel met TOPO NL. Meer kaarten mag natuurlijk altijd. Over de prijs valt altijd te praten. Groetjes, MirjamMaria
  20. MirjamMaria

    Colorado 300 Te Koop

    Ik heb intresse in deze GPS. Heb je al een PB gestuurd. Groetjes, Mirjam
×
×
  • Nieuwe aanmaken...