Spring naar bijdragen

Askikker

Leden
 • Aantal bijdragen

  79
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door Askikker geplaatst

 1. Ik heb gereageerd op de mail van Perry Sport, en heb een werkelihk heel nette mail teruggehad. Ze proberen er echt netjes mee om te gaan. Ter compensatie van de overlast krijg ik zelfs een paar logboekjes en een attentie toegestuurd!
 2. Ik heb al een cache in de binnenstad van utrecht Premium moeten maken omdat er hordes schreeuwende mensen aan het ''cachen'' waren. Had op een dag 25 Found logs, en geen enkele had de logrol getekend (ze hadden de cache zelf dan ook niet eens gevonden). Voor de meesten was het de eerste cache. Ook had een externe (weet niet wie) zelf een briefje in de stash gedaan dat men moest vinden. Mijn cache werd dus misbruikt. Nu zie ik bij een andere cache van mij ook staan; gelogd tijden de "Perry Sport tour" Blijkbaar is een commercieel bedrijf (zonder mij in te lichten) bezig gebruik te maken van mijn caches. Dat zal voor anderen ook gelden. Ik ben hier ten zeerste niet van gediend. Helaas zie ik als enige mogelijkheid de caches premium te maken, terwijl het juist leuke ''beginners'' caches zijn. Wie heeft hier nog meer last van? Dit vond ik op de site van dat bedrijf; Perry x On - GeoCaching Wandeling Utrecht Op zondag 20 juni organiseren we samen met On een leuke GeoCaching wandeling in Utrecht. GeoCaching is een soort outdoor speurtocht waarbij je met behulp van een navigatie app op je telefoon op zoek gaat naar verstopte caches(schatten). Zo’n Cache is meestal een kistje met een logboek er in. Heb je er een gevonden? Dan schrijf je jouw naam in het logboek en leg je de cache weer terug op de plek waar die verstopt zat. Denk er aan om onopvallend te zoeken, zodat je de locatie van de cache niet verklapt aan andere zoekers in de buurt. Vind je minimaal drie Caches? Dan krijg je een leuk prijsje na afloop in de winkel
 3. Ik heb gewoon Safari op dat vreselijke Windows 10 gezet, en die doet nergens moeilijk over de garmin plug in. Safari mag dan wel expliciet voor de Apple zijn, maar dat blijkt dus wel mee te valeen
 4. Als je in het veld een dreuzel al niet van een cacher kunt onderscheiden, zal je een vogelhuis ook wel niet van een stash kunnen onderscheiden, och arme vogel...................
 5. De Kikker wordt gek van al die kikkers, hahaha
 6. Ik vind het heerlijk om thuis multis te ''kraken'', al kost dit doorgaans meer tijd dan ze lopen, en mis ik daardoor ook een heleboel moois (als t een goeie multi is). Maar ik vind het virtueel kraken van een multi i.h.a. interessanter dan een suffe mysteriepuzzel met vragen oplossen die bestaat uit vragen over iemand zn hobby, kennis of sport die de mijne niet is. En dan nog een puzzel is die ook totaal niks met de cache zelf of cachen i.h.a. te maken heeft. (bijvoorbeeld tien vragen over resultaten van hardlopers, en dan ligt dr een kokertje in een verkeersbord ofzo) Vaak vind ik het ook gewoon leuk om WP1 vast ff te kraken, en dan gaat t van kwaad tot erger; dan wordt het een spannende uitdaging om met allemaal middelen als deduceren, redeneren, gokken, en GE maar ''gewoon'' de hele boel te kraken. Soms heb ik ook een multi alvast gekraakt, om m daarna gewoon met een bevriend team te lopen. Das dubbel kickuhhhhhhh! Als een CO van een multi daar moeite mee heeft (dat verwijt heb ik overigens nooit gekregen, en ik zet altijd im mn log dat ik m gekraakt heb), moet ie de vragen en berekeningen maar beter afschermen. ''Multis zijn vaak de leukste mysteries''
 7. Waarom? Was misschien niet duidelijk; ik bedoelde; van trailtjes wil ik niks weten. Iedereen mag het doen hoor, maar de Kikker doet dat niet
 8. Zodra ik zie dat een log een ''copy and paste log'' is, lees ik m meteen niet meer verder. In het veld kan mn Oregon maar een bepaald aantal logs weergeven, en thuis heb ik al helemaal geen zin in al dat overbodige gecaramba. Gaat een team een hele dag zoeken, en kan dan vervolgens niet eens de moeite nemem om een gevonden cache individueel te behandelen.... (met trailtjes is dit misschien anders, maar daar wil ik niks van weten). Maar het viel me de laatste tijd op dat copy en past logs dus ook nog es plaatsgebonden zijn; Zo is er in Veenendaal tegenwoordig vrijwel geen leesbare log meer te vinden, en was ik als Utrechter juist heel verbaasd hier in me stadsie onlangs óók zo'n schijtlog aan te treffen! Zijn de caches in Utrecht dan zo veel interessanter dan in Veenendaal? Of trekt zo'n plaatselijke klotentrail in Veenendaal alleen maar ongeintersseerden aan die ook niet de moeite nemen om de ter plekke gelegde originele caches wel met een individueel verhaal te beoordelen?
 9. Ik heb niks tegen "TFTC'' mits het maar als een extra onder een log wordt gezet. Letterlijk gezien zegt TFTC natuurlijk niets, maar als je een cache iets leuker dan gemiddeld vindt, maar nog net geen favo geeft, is TFTC voor mij een middel als extra complimentje (onder je log). Ik begreep ook altijd dat TFTC daarvoor bedoeld was. Ik zie het tegenwoordig inderdaad overal wel vaker TFTC als enige vorm van loggen verschijnen, en eigenlijk voornamelijk door newbees. alléén TFTC bij een log zetten vind ik ook nogal hol. Dat je dan moeite doet om en tijd stopt in iets te vinden, en niet iets meer tijd in waardering kan geven (al is t maar voor jezelf om later je log terug te lezen van; O,ja, die!)
 10. Ik kreeg ooit een reaktie van de gemeente Utrecht dat je een stukkie grond moet pachten voor een bepaalde tijd. Kleinste stukkie; één bij één meter. (das toch wel een flinke cache) Leg daar voor vijf jaar een cache neer, en dan krijg je via een tooltje een berekening met uikomst dik 5.000 pleuro!!!!!! Gekke Henkie?
 11. Askikker

  Peiling Neerzetten

  Zoals ik het nu zie, en in de praktijk ook gelukt is, zie je op je electronische kompas natuurlijk meteen de afstand (als je die functie in hebt gesteld) en is het heeft het kompas om de 15 graden een streepje, zodat je de graden ook redelijk nauwkeurig kunt benaderen.
 12. Askikker

  Peiling Neerzetten

  Dat leek ,me ook wel de makkelijkste manier. Alleen vind ik dan wel de afstand, maar niet het aantal graden, verder dan de koers als NO of ZW of zo kom ik niet.
 13. Askikker

  Peiling Neerzetten

  t al beslist een ''domme'' vraag zijn, en t moet heel makkelijk zijn, maar..... hoe zet je een peiling uit als je een cache legt? Ik kan prima projecteren als ik caches loop, maar nu wil ik zelf een cache met een projectie leggen, en ik vraag me af hoe je het aantal graden bepaalt. Moet natuurlijk iets ''omgekeerds'' van een projectie zijn, maar ik kan t nergens vinden, en kan t ook ff niet verzinnen.
 14. Askikker

  Magneet

  Ik ga vast googelen op ''diepe gaten in en rond Utrecht"; kan ik de volgende BFM meteen kraken!
 15. Askikker

  Smilies In Logs

  Je hebt een bericht geplaatst met meer emoticons dan toegelaten door de community. Verminder het aantal emoticons die je hebt toegevoegd in het bericht. Er is een fout opgetreden Je hebt een bericht geplaatst met meer emoticons dan toegelaten door de community. Verminder het aantal emoticons die je hebt toegevoegd in het bericht. Hahaha, tuurlijk ben je welkom. (ben alleen wel t halve weekend aan t cachen in N.H.) Had voor de gein een overkill aan smilies toegevoegd, en kijk nu eens wat ik voor officiele reaktie kreeg
 16. Askikker

  Smilies In Logs

  Af en toe een smilie oké (al hoeft t helemaal niet van mij), maar soms wordt text gewoon onleesbaar. Of een naam van boven en onder door wel dertig smilies omgeven, zodat ie maar opvalt; dan lees ik gewoon niet meer. Ik wist niet dat je kan uitschakelen, dat ga ik es ff nakijken.....
 17. Askikker

  Smilies In Logs

  Mensen, ik word af en toe horendol van die kinderlijke smilies en aanverwanten in logs. Text wordt totaal onleesbaar, en bepaalde figuren markeren hun naam er zelfs mee, zodat ze blijkbaar snel hun eigen log terug kunnen vinden. Logs vol met die kinderdingen sla ik meteen al over, kan platte text niet gewoon standaard worden? Dat bedoel ik dus. Je kan zoon stom ding ook via platte text maken tenslotte; :-( t blijft kinderlijk, maar is niet zo hinderlijk.
 18. Askikker

  Gps Of Telefoon

  Kan je op een mobiele telefoon net zo goed cachen als met een gps? Ik ben erg tevreden over de Garmin Oregon 550, maar die is gejat, en vraag ik me af of ik niet beter een moderne foon met geo app kan aaschaffen.
 19. Is dit slim? Het is (was)juist leuk als newbie de boel zelf n beetje te ontdekken, zeker omdat alles lekker geheim is. En mensen die niks weten van cachen (dreuzels dus) moet je niet alles gaan vertellen. En volgens mij is er bij mij in de buurt ook zoiets gestart, waarna ik de meest achterlijke logs krijg.
 20. Jij bent vast een Apple-gebruiker. De wapperende versie van de vier gekleurde vierkantjes (een raam) verschijnt al zo'n twintig jaar tijdens het starten van Windows. Ook op de PC van Jeremy Irish. Laat de wereld maar niet ontdekken waar Microsoft mee bezig is ... Nee joh, ik heb het over het nieuwe vereenvoudigde (niet wapperende) logo dat vandaag is gepresenteerd.
 21. Dat nieuwe Microsoft logo lijkt giga veel te veel op ons Geocaching logo!!!!! Helaas kunnen we nooit een zaak aanspannen zonder dat de hele wereld gaat ontdekken waar we mee bezig zijn.....
 22. Paperless........... Ik heb een Oregon 550, en daar gaat het goed mee. Althans voor tradis, en earths met een niet al te lange beschrijving Maar t kostte me veel te veel tijd en kilometers om zonder papier te vertrekken; je moet toch echt van te voren een route uikienen die je op papier zet.
 23. Tsjaaa........... een goed artikel, dat wel. Maar ik houd alles veel liever buiten de publiciteit. Slechts betrapt door een dreuzel geef ik wat open. Ik zou zelf ten alle tijden een artikel weigeren, maar misschien werkt dat juist weer negatief, t blijft een moeilijk vraagstuk natuurlijk.
 24. Jaja, die serie Houtense bos is heel leuk, maar in mn logs heb ik al vermeld dat dr van de aanduiding van de formaten geen hol klopt. "klein voormaat nano"........... das lachen natuurlijk. De meeste jongens in de serie bleken ook nog es overvol, zodat ik me kan voorstellen dat cachers (uit nood) zelf ff een stash maken; zo vond ik bv een puntenslijper waar een echte nano moest zitten..... Ofwel; die dingen groeien inderdaad, maar das omdat ze onderhoud/vervanging nodig hebben, en goedwillende cachers de legger helpen met noodoplossingen! Loop de serie met wat hulp nog es kritisch door, vervang de logrollen, en pas de beschrijvingen over het formaat aan, en je zal zien dat dr niks meer groeit.............. het blijft overigens een hele leuke serie!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...