Spring naar bijdragen

adewinkel

Leden
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over adewinkel

  • Verjaardag 10-02-1968

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin Etrex Legend Hcx
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    01-04-2009

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Zul je net zien; morgen naar Lissabon. Ik had al een selectie gemaakt maar wil alleen nog de beschrijvingen op de PDA zetten.. Ik hoop dat het niet weer een brandje of zo is.. Maar dat zal wel niet. Bing Travel werkt nog wel ;-) We wachten het maar even af.. edit: 17:56 uur : Hij doet het nu weer. En dan maar snel aan de gang
  2. Als je het startscherm bekijkt dan word het volgende getoond: Het type-icoon De naam van de cache De moeilijkheidsgraad de afstand en richting Ik zou het mooi vinden als het GC nummer ook getoond wordt. Al is het kleiner. Hier een schermafdruk van mijn scherm zoals ik het zie. Ik begrijp dat het opsommige PDA's anders kan zijn: Op mijn Garmin zie ik dus alleen de GC nummers. Zie ik op mijn Garmin een cache op de kaart dan moet ik in Gatecacher eerst in de menu's op zoek naar de GC naam voordat ik de bijpassende cache gevonden heb.
  3. Vandaag nogmaals even mee gespeeld. En dan met name de GPS die niet vanzelf start, bij de start van het programma. Hij start pas als je een cache selecteert en navigatie kiest. Je ziet na verloop van een aantal seconden dat de GPS de juiste afstand naar de cache weergeeft. Als je nu terug gaat naar de lijst dan is alles weer bijgewerkt. Anders gezegd: de GPS werkt nu en de afstanden kloppen. Is het misschien een idee om dat scherm van de Radar bijvoorbeeld als eerste weer te geven zodat de GPS start (aka wakker wordt) en je begin positie goed weergegeven wordt voordat je naar de lijst gaat? Desnoods met een bekende "press any key". Die zal er bij de meeste wel opzitten Just my two cents.. Nog steeds niets dan lof..
  4. Afgelopen weekend even "life" geprobeerd. Ik merk dat de GPS niet direct de afstanden update zodra je het programma geladen hebt. Er is hierover al veel geschreven in dit onderwerp. Ik denk misschien te simpel maar misschien direct de hardware aan laten spreken (compoort en baudrate). Of moet je hiervoor ook veel werk verzetten? Ik wil je geen weken aan werk aanpraten ;-) Aangezien mijn GPS niet zijn status kan laten zien ga ik opzoek naar een kleien snelle applicatie die de GPS aan zet.. Daarnaast mis ik enorm de Geocaching naamgeving. Op mijn Garmin zie ik die wel en aan de hand van de namen op mijn PDA moet ik dus een match zien te vinden. Ik was in Gent en daar heb je iemand die alle namen met CB laat beginnen. alles lijkt dus op elkaar. Uiteraard is het wel te vinden maar dan zit je ver in het menu. Met alle verschillende types is het misschien instelbaar te maken. Voor alle duidelijkheid: Cachen doe ik nog steeds het liefst met mijn Garmin. Ook als we met zijn tweeën op pad gaan wil ik wel dat we dezelfde cache gaan zoeken ;-) Ik zie dat er support is voor TomTom, nu gebruik ik een andere (MC Guider) die ook gebruik kan maken van de bestanden die je voor TomTom genereert. Maar ik kan nergens een bestand vinden als ik die mogelijkheid gebruik. Blijkbaar wordt er geen bestand geschreven als je geen TomTom hebt. Is het mogelijk om in een toekomstige versie het bestand ergens neer te laten zetten? Dan kan ik hem zelf naar mijn MCGuider directory kopiëren. Ik hebt trouwens wel TomTom Look-a-like mappen aangemaakt maar dat hielp niks. Misschien dat de naamgeving anders moet. Ik heb de naamgevingen uit deze post gebruikt. Verder niks dat lof.. Nee geen witlof. Ga zo door !
  5. Als beginnende geocacher ben ik op zoek geweest naar een programma waarmee je "paperless" kan cachen. Ik heb nog niet alle programma's op deze aardkloot gezien maar bij dit programma ben ik echt verbaasd van de mogelijkheden. Enige feedback lijkt me wel op zijn plaats: Alles lijkt te werken op WM6 Classic. Ik gebruik naast een Garmin GPS een ASUS A696 (zonder GSM). In eerste instantie was ik iets te enthousiast om meteen 30 KM "near me" te kiezen en alles te preloaden maar na twintig minuten had ik alles binnen. Super! Ik zie mezelf al op een terras in Frankrijk deze optie gebruiken. [Off-topic]Nu nog een mooie site vinden met alle publieke accespoints als Poi's [/Off-topic] Mocht je nog op zoek zijn naar functionaliteiten voor het toch al zeer complete programma dan zou het misschien helpen als men cache wil toevoegen via : "add => near Location" dat je daar dan een plaats en land op kan geven zoals dat gebruikelijk is in Google. Ik bedenk me tegelijkertijd dat als dit eenvoudig was, dat je zoiets meteen mee genomen had in de ontwikkeling maar ik denk ik noem toch maar. Een ander "klein probleempje"wat ik heb dat ik wel de taal op dutch heb gezet maar dat alles engels blijft. Voor mijn geen probleem. Ik kan met beiden uit de voeten. Ik heb overigens het programma op de SD-kaart geinstalleerd. Bedankt voor het mooie werk dat je heb geleverd. Binnenkort ga ik het in het veld proberen. TFTP
×
×
  • Nieuwe aanmaken...