Spring naar bijdragen

xenos

Leden
 • Aantal bijdragen

  35
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin gpsmap 62st
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  ZH
 1. xenos

  Wie Klimt, En Hoe?

  Volledig met TT eens maar als ik de foto`s van pinaple plus zie kan ik ook begrijpen dat dit een prachtige sport is.Maar ik denk dat dit weinig met (geo)cachen te maken heeft behalve dat er ergens onderweg iets ligt waar je je naam op kan schrijven. Ik hou het maar op mijn uitschuifladdertje wat ik toevallig toch in de schuur had staan en waar ik soms een kokertje mee uit een boom haal.
 2. Ik heb zeven ingevuld omdat de punten voor mij niet (meer) van belang zijn maar wel de lachebekjes zodat ik kan zien waar ik geweest ben.
 3. @Domi je bent goed bezig ik hoop dat je deze energie blijft houden. Maar als je als nieuwkomer (zoals ik zelf) blijft volhouden met lezen dan leer je zelfs de taal van Barny (en andere)begrijpen en ga je het zelfs soms waarderen.
 4. Met de auto van waypoint naar waypoint is veelal voor de liefhebbers van auto rijden, de fietsers zullen de fiets achterop de auto zetten waarbij het weer terug gaan naar de start om de fietsen weer op te laden misschien minder prettig is. De wandelaars zullen het heen en weer lopen naar het voertuig ook misschien niet kunnen waarderen maar alles ligt aan de omgeving waar ze heen gestuurd worden. Door de natuur zullen velen het wel waarderen maar langs een fietspad misschien iets minder,
 5. @Team Tammo ,ik denk dat je gelijk hebt dat het tijdperk van leuke goodies voorbij is en daarmee ook misschien wel het tijdperk van de grote munitie kisten. Wij proberen onze caches gevuld te houden met leuke dingen maar wat we eruit halen (als er iets uit te halen is) zijn kapotte of reklame prullen, ook plakkerige snoepjes behoren tot de inboedel. Ook de grotere formaten caches die we vinden zijn of leeg of ook met deze inhoud. misschien beter een doorreis station voor TB`s hier van maken dan waarvoor een GEOcache in opzet bedoeld was zoals Vlindertje terrecht beschrijft.
 6. @Do ook ik ben anders(positiever) naar de posters gaan kijken waar het vroeger altijd eindigde in een modder gevecht krijg ik nu begrip voor de standpunten van zowel Barny als vlinder,od en al de andere die dit forum interessant maken. Ook moet ik zeggen dat ik ook leer van deze oude rotten. Zoals dat ik nu na enige tijd als de kinderziektes uit mijn neergelegde bedenksels zijn deze member maak, en nog meer puntjes waar je over na gaat denken als je de draadjes blijft volgen
 7. @Do geweldig hé,we hebben ze nog niet allemaal dus mijn lijstje zal nog wel langer worden. Ik ben het volledig eens met degene die genieten van een mooie wandeling zonder veel denk/puzzelwerk onderweg want dat doen we ook heel graag Maar eens in de zoveel tijd willen we ook weer een uitdaging aan waarbij je weer op scherp gezet wordt wat het gebruik van je GPS betreft wat we liever doen dan plankjes tellen of telefoon nummers ontcijferen. Als je echt niet verder kunt na al uren bezig geweest te zijn dan zijn we blij als we weer op weg geholpen kunnen worden door een SMS van de co waarbij het niet zozeer aan de legger ligt maar meer aan ons omdat we ergens finaal overheen kijken of verkeerd interpreteren. Team Aragorn bedankt voor je aanbevelingen waar we zeker snel gebruik van gaan maken i
 8. Ik kom nog maar net kijken op dit forum en ook in de geo wereld, maar toch ben ik oprecht benieuwd welke (positieve) cache jullie als oude stomp is bijgebleven en waarom. Dit omdat ik steeds lees over hoe een cache eruit zou moeten zien om aan het ideaal van de schrijver te voldoen waarbij natuurlijk iedereen een eigen persoon is met zijn eigen ideaal beeld. voor mij zijn dit, GCQYCY Bedevaartcache 1 - Anton der Schijn by Orde der Schijnheiligen GC101C4 Bedevaartcache 2 - De Keurmeesters by Orde der Schijnheiligen Omdat ik hier voor het eerst ontdekte wat je allemaal met de GPS kunt doen,dus hele leerzame uren. GC25BD9 De Hel Van Loon by Team Meelhopper GC338Z5 De val van Hugo. by Team Meelhopper GC2JKA4 Hugo's Wraak (De Hel van Loon II) by Team Meelhopper Omdat hier echt alles uit de kast moest wat met GPS kennis te maken heeft wat we overigens zonder appies gedaan hebben omdat we nog niet in het bezit waren van een slimme telefoon. GC39CM6 Jumanji by The Knight Templar Omdat je bij deze na uren lopen/denken steeds weer een verrassende creatie tegen kwam waarbij je dacht dit is de laatste. GC21ZWW Lost Place: SHARK by Jan Toereloer Omdat dit onze eerste aparte multi was waarbij je met een bootje in de ondergelopen kelders van een energiecentrale de gegevens moest vinden. GC1TN2X Raiders of the lost Ark by Dukkie Omdat dit de eerste was waarbij we een cache van deze omvang tegen kwamen met mooi uitgewerkte opdrachten onderweg GC3T0R5 De 10 grootste Franse steden: 6 Nantes by twinbug Omdat er midden in de stad iets gecreëerd is waarbij je denkt dat kan niet GC3T0RF De 10 grootste Franse steden: 4 Toulouse by twinbug Omdat er midden in de stad iets gecreëerd is waarbij je denkt dat kan niet Natuurlijk zijn er nog vele andere waar je met een glimlach aan terug denkt en de rest vergeten we weer snel.
 9. Mijn ervaring met het leggen is dat je steeds voor verrassingen komt te staan wat de mensen doen om de cache te kunnen vinden waarbij het niet echt uitmaakt of het pm is of niet en ook de ervaring is geen garantie voor het bewust of onbedoeld vernielen van de cache of de omgeving. waar je denkt dat het voor iedereen duidelijk zou moeten wezen d.m.v. een hint o.i.d blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn. Het gevolg is dat je je bedenksel steeds meer probeert te verbeteren en hufterproef te maken maar ook steeds mooier te maken waardoor je als co nooit klaar bent met het onderhouden en verbeteren. Dat is misschien een reden dat veel caches vervallen tot een schaduw van wat de legger in eerste instantie bedacht heeft.
 10. Dat er teveel prullen liggen is een feit , wat zolang het puntensysteem er is niet te vermijden is en enkel maar zal toenemen. Natuurlijk kan je je hier aan ergeren of je kan er voor kiezen om via de caches met een aantal favorieten een route uit te zetten waarbij er aan de persoonlijke wensen voldaan wordt en in ons geval aan het einde een mooie wandeling of fietstocht is gepland,ongeacht of ik een munitiekist of een pvc doosje vindt waar ik een krabbel inzet. Bij veel mede hobbyisten zal de verzadiging van minder interssante plaatsen/ caches met de gevonden hoeveelheid toenemen waardoor je steeds meer kiest voor kwaliteit boven kwantiteit.
 11. Voor mij is het cachen ontstaan uit nieuwgierigheid. In een of ander blaadje las ik in 2009 iets over een gps dus verder zoekend een beetje de achtergrond van het spel proberen te begrijpen. met deze wetenschap was mijn nieuwsgierigheid bevredigd en niet meer aan gedacht tot ik voor een gelegenheid een kado voor mezelf moest verzinnen en ik spontaan een GPS apparaat vroeg en een etrex10 (of zoiets)kreeg. Hiermee mijn eerste cache gedaan.Dit was de multi plainspotting waarbij ik voor de gegevens diverse voor mij toen verrassende dingen zag zoals een bout in een hek waar deze gegevens op stonden. Hierna ging het in een langzaam tempo van af en toe eens een cache vinden verder, waarbij in die tijd ook een kokertje vinden al een belevenis was maar waarbij het ontdekken van prachtige stukjes Nederland de grootste schat was, ongeacht wat er op het einde van een prachtige wandeling of een bijzonder plekje verstopt was. Na in 2012 de 100e cache gevonden te hebben toch maar eens proberen er zelf een te maken. Dit werd de carpool plaats (deze is er nog steeds) . Dus na 500 gevonden caches een serie gemaakt (ook deze zijn er nog) met als resultaat leuke logjes en enthousiaste mensen. Tijdens het zoeken,bedenken van locaties en verschillende verstopmethodes hebben we zoveel plezier dat er bij de 1000e found een multi gemaakt werd in het enige stukje bos wat er in de wijde omgeving te vinden is met de in de loop der tijd verworven wijsheden er een stukje in verwerkt. ook het cachen werd in een flink tempo opgevoerd waarbij we proberen als het hoofddoel van een cachedag een uitdagende multi of een bijzondere tradi te vinden en een route te maken waarbij we langs mooie wegen komen. Als er langs deze wegen kokertjes liggen rapen we deze gewoon op en gaan weer verder naar het hoofddoel. Ondanks dat dit geen grote dozen zijn zorgen ze er wel voor dat we op mooie wegen en aparte plaatsen komen waar we anders zeker niet waren geweest en daar gaat het bij ons in hoofdzaak om. Het geocachen is voor ons een leuk spel waarbij we soms verrast worden door geweldige creaties en soms een wat minder creatieve uiting maar wat ons wel naar verrassende plekjes brengt en we zeker niet zouden willen missen.
 12. Ik heb altijd enige ruilmiddelen bij me en ik zorg dat er in onze caches leuk gevuld zijn maar als je ziet wat er voor bagger er soms in gedropt wordt vraag je jezelf toch wel eens af of het de moeite waard is. Als je dan toevallig er bij bent als kinderen je cache open maken en zie dat ze plezier hebben denk je wel ja we gaan door
 13. ook ik ben een kijker en geen koper op dit forum en telkens verbaas ik me weer hoe elk draadje verzand in een oeverloos modder gevecht. en ja ook ik maak een groot deel van mijn caches PM omdat ik het leuk vind om te zien wie er gekeken hebben en ja ook ik ben PM maar ook dat is een keus die een ieder voor zich maakt om wat voor reden ook. Misschien als iedereen in zijn waarde gelaten wordt kan dit een interessant forum worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...