Spring naar bijdragen

HobbyWalkers

Leden
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin eTrex Vista
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1998

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  Randstad
 • Interesse
  Kamperen, geocachen, wandelen, fietsen, natuur
 1. Wij waren afgelopen week in Twente. Ook wij hoorden het bos voortdurend ritselen. We hebben zelden op een bankjes kunnen zitten, omdat die zwart waren we van rupsen en rupsenpoepjes. Vooral eikenbomen bleken vol rupsen te zitten. En als je ze weg probeerde te vegen, ontstond een smerige bruine drabvlek. Zelfs op een terrasje was het niet leuk meer: er regende "maanzaad" op je appelgebakje. En in een van onze logjes eindigen we met: Als we voldaan in de auto zitten plukken we steeds weer rupsen uit ons haar… En wij maar denken dat het aan Twente lag!
 2. HobbyWalkers

  Metaaldetector

  Dit zou allemaal niet nodig zijn als men er eens een gewoonte van zou maken een golfvlaggetje bij caches te plaatsen.
 3. In dit geval komt er geen kompas aan te pas, maar levert de benaderende rekenwijze wel zélf de genoemde fout. Omdat de cirkels elkaar onder een "ongunstige" (kleine) hoek snijden, worden de foutjes in afstand tot de middelpunten hier uitvergroot naar een waarneembare fout ongeveer haaks daarop. Maar, zoals al eerder gezegd, ging het er hier niet om welke fout je toelaatbaar vindt in de praktijk.
 4. Bedankt voor het antwoord!
 5. Gisteren hebben we voor het eerst een GME meegemaakt. Een geweldige ervaring! We hebben de wie-ben-jij cache opgelost en meegedaan met de avond cache. Waar kan ik deze caches loggen?
 6. De topic was dacht ik de theorie achter een rekenmethode. In de praktijk bekijk je van geval tot geval wat handig is. Enne, 1000 km is behoorlijk overdreven. In het geval van GCTDYV bijvoorbeeld, hoef je echt niet rond te lopen langs de referentiepunten, die meerdere kilometers verderop liggen. Maar probeer hiervoor eens Compsys op de eerste twee cirkels en vergelijk met de Snijpunten Calculator van de Bruine Beren (vlakke berekeningen). De laatste zit er al ruim twee meter naast.
 7. Al deze "middelbare school" berekeningen werken goed in het platte vlak, maar wellicht is bekend dat de aarde eerder op een raar soort aardappel lijkt, die we in de GPS wereld voor het gemak benaderen door een afgeplatte bol (WGS84 geoïde). Bij afstanden van enige omvang gaan de fouten t.g.v. platte navigatie vervelend worden. Er kunnen nog wel exacte goniometrische formules (met sinussen en cosinussen enzo) worden afgeleid voor de benodigde berekeningen op de (zuivere) bol; zoek hiervoor op het internet onder "boldriehoeksmeting" of "grootcirkelnavigatie". Maar op de bol geldt al dat een "geodeet", de kortste verbinding tussen twee punten, via een grootcirkel loopt en niet een lijn is met constante kompaskoers! Bij het afleiden van formules voor richting- en afstandsberekeningen op een afgeplatte bol (ellipsoïde) stuit men bovendien op "elliptische integralen", waarvoor geen exacte oplossingen bestaan uitgedrukt in eenvoudige goniometrische functies. Er zijn wel nauwkeurige benaderende berekeningsmethoden voor deze "geodetische" problemen beschikbaar (T.Vincenty) Een hierop gebaseerd Windows programma dat de berekeningen voor de gevraagde en andere constructies nauwkeurig uitvoert , is te downloaden van: http://naco.faa.gov/index.asp?xml=naco/online/compsys N.B. Het rekenen met een rechthoekig coordinaten stelsel, zoals bijvoorbeeld RD of UTM, maakt de aarde nog niet plat! Alleen als de maker van een cache opgave toevallig dezelfde onnauwkeurige formules heeft gebruikt als jij, kom je wellicht toch op de door hem bedoelde plaats uit.
 8. Williii, van harte beterschap toegewenst. De lol van het geocaching is mede ontstaan toen we jouw puzzels moesten gaan oplossen! Een ware verslaving was het soms! Richt je energie nu voorlopig op het beter worden! groeten,Hobbywalkers
 9. Beste Siberhusky, Als Ma HobbyWalker geniet ik altijd van lange GPS wandelingen. Pa Hobbywalker doet het GPS werk en ik probeer de schat te vinden. We hadden ons oog laten vallen op het Groot Huisven vanwege de lengte en de te verwachten mooie natuur. En natuurlijk de ontmaagding! Net als team Eigen Huis en Weiland begrepen wij niet hoe je de uitkomst van de letters op de paddestoel moet interpreteren! Het wordt n.l. zo'n groot getal. (Zie het PS in ons log) We hebben lang gewandeld, omdat we problemen hadden met het vinden van CHC2. We hebben ijverig gezocht en diverse locaties geprobeerd ( zijn elfenbankjes rond en om op te zitten?) maar niets gevonden. Pas na een uur zoeken en niet willen opgeven zijn we via logisch nadenken , via een spannend paadje met bruggetjes en klimplanken, bij punt W terecht gekomen. Alles klopte weer en tevreden konden we onze tocht voortzetten. Nu moet ik wel zeggen dat we een cache eigenlijk extra leuk vinden als het ons lukt om, ondanks een gemiste , niet meer bestaande, of niet begrepen aanwijzing, toch de tocht te volbrengen! Toen we De Mortelen liepen, ontbraken zelfs 6 gegevens, doordat de schilder langs was geweest! Al met al hebben we genoten van een bijna 10 km lange wandeling door een schitterend gebied. Siberhusky, bedankt daarvoor! Groeten en veel geocaching-plezier, Ma HobbyWalker
×
×
 • Nieuwe aanmaken...