Spring naar bijdragen

DiedB

Leden
 • Aantal bijdragen

  683
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door DiedB geplaatst

 1. Precies, ik ben benieuwd of het jullie gaat lukken. Als je dit wilt gaan doen moet je op de volgende dingen letten. -Zoek caches op die vlakbij intercitystations liggen en vraag aan de maker de exacte locatie van de cache. Als je de cache niet vindt, is je hele plan namelijk verpest. -Ga niet verder dan het eerste of het tweede station in de provincies Groningen, Friesland, Zeeland, Flevoland en Limburg. -Zorg dat je planning niet te strak is en zorg dat er altijd alternatieve routes of caches zijn. -Neem een smartphone met internet mee, zodat je altijd de reisplanner en storingen kunt checken. Kijk dus vooruit (een paar uur), zodat je niet voor verassingen komt te staan. -Zorg dat er een thuisfront is, bijvoorbeeld via Twitter. Terwijl je reist kunnen die je heel goed helpen! -Zorg dat je een overdosis geluk hebt! Je bent afhankelijk van de NS, veel vertraging kun je niet hebben -Ga in de zomer (juli of augustus) en doordeweeks (ik ging op zaterdag). Doordeweeks zijn er (bijna) geen geplande werkzaamheden en rijden er meer treinen. Ook kun je vroeger beginnen en later eindigen. In de zomer zijn er geen bevroren wissels. Ik hoor wel of en wanneer jullie het gaan doen
 2. Dat was inderdaad wel spannend, als ik die trein in Breda niet gehaald had weet ik niet of ik ooit nog op schema was gekomen...
 3. Ik heb even (alhoewel, het duurde een uur) een verslagje geschreven, zodat jullie ook gelijk weten hoe die dag is verlopen Je kunt 'm vinden op http://home.deds.nl/~diedb/12provincies/12%20provincies%20in%201%20dag.htm
 4. Misschien wat leuker gezelschap meenemen? Antarctica Gezelschap meenemen was ook het plan vooraf, maar helaas moest hij op het laatste moment afzeggen
 5. Zo te zien is het niet uitgevoerd? Heb ik gedaan, zie http://www.twitter.com/diedb Inmiddels ben ik na 19 uur reizen weer terug en het is gelukt Ik zal morgenavond een uitgebreidere post maken.
 6. Ik heb onlangs het plan bedacht om in 1 dag 1 cache te vinden in elke provincie van Nederland. Nou moet ik nog 3 jaar wachten op mijn rijbewijs , dus ga ik dat met de trein doen (met een NS Dagkaart). Inmiddels is de planning al gemaakt en ik ga het morgen uitvoeren . Het is een hele strakke planning (kan ook niet anders) maar het moet gaan lukken. Planning kun je hier zien: http://home.deds.nl/~diedb/Planning%2012%20provincies%20in%201%20dag2.docx Jullie horen dus morgen of het gelukt is, veel vertraging kan ik in elk geval niet hebben... Weet iemand hier of dit al eerder is gedaan?
 7. Ik las net de Geocaching Blog en ik zag dat er een aantal mensen genomineerd zijn, waaronder Robert, wat natuurlijk erg leuk is, en hij verdient het ook wel. Maar als ik dan daaronder alle oppervlakkige votes zie van mensen die op het forum komen en op hem voten omdat het hen opgedragen wordt, terwijl ze soms niet eens weten wie het is en terwijl ze niet kijken naar de andere genomineerden, vind ik dat toch best wel triest. Ik heb het nu overigens niet over alle voters die op hem hebben gestemd. Ik zie trouwens dat ik niet de enige ben met deze mening, en ik hoop dat de titel gaat naar degene die 'm het meest verdient!
 8. Net zag ik dit idee op het Feedback-gedeelte van GC.com: Add "My Geocache Gallery" link to profile. Cache owners love when cache finders post pictures to their cache pages, but they often don't know when new pictures have been posted since the email notifications do not include photo info. It would be really cool if there was a link at the top of the profile page where you could bring up the gallery for pictures posted to owned caches, sorted in date order with newest pictures first. Lijkt me een goed idee, want als cacheowner vind ik het erg leuk om foto's te zien die bij mijn caches geplaatst worden. Met deze functie zou dat een stuk makkelijker worden. Ik ben vast niet de enige, dus ik hoop dat dit idee wordt doorgevoerd (maar dan moeten er natuurlijk wel genoeg mensen stemmen...)
 9. DiedB

  Batterij Laders

  Dan bestel ik deze en dan vergelijk ik ze met mijn Varta en Duracell batterijen (die eerst tot leven gewekt moeten worden ). Ben benieuwd!
 10. DiedB

  Batterij Laders

  Wat is het voordeel van die Eneloop batterijen?
 11. Gewoon needs archived loggen, sommige owners komen dan opeens wel in actie. Gebeurt dat niet dan wordt de cache na een maand of twee gearchiveerd.
 12. Ik heb het een paar maanden geleden ook al eens geprobeerd, precies dezelfde vraag (nog op de oude GC.com-feedback site, hier). Antwoord van Jeremy: The problem with this is that the geocacher who placed the cache is unlikely to choose an attribute since it increases the chance you will filter out their listing. By looking at a map it is pretty obvious whether it is in a residential area or a park anyway. Instead of treating the symptom we should try to figure out better ways to encourage better cache placement, like a peer award system for good hides.
 13. Iets als GCVote werkt ook niet goed. Ga maar eens kijken, bij bijna elke cache heeft er iemand 1 ster gestemd, waardoor de waardering flink omlaag gaat. Cache-eigenaren kunnen ook gewoon op hun eigen caches stemmen (en zo kan ik nog wel even doorgaan...)
 14. Gefeliciteerd! Mogen er nog vele caches volgen en nog veel cache plezier!
 15. DiedB

  Skypenaam in profiel?

  Skype is alweer verouderd, tegenwoordig is Twitter het medium van de cachers
 16. Helaas, je kunt het lezen in de onderste comment, er komt geen attribuut voor voortuincaches Klik!
 17. Dan hebben we er nu twee: Klik! Hans Hoe meer hoe beter!
 18. Ik heb vanmorgen op het nieuwe feedback-deel van GC.com voorgesteld dat er een attribuut voor voortuincaches zou moeten komen, zodat je ze kunt selecteren en ook uit je PQ's kunt laten. Lijkt mij een goede oplossing en dan houdt het gezeur erover op. Klik!
 19. Ik had dit probleem al een paar maanden geleden, ging ook vanzelf weer over
 20. DiedB

  Vreemde Cache Taal Vertalen

  Ga naar Google Translate en voer in het vak de URL van de cachepagina in en stel Duits > Nederlands in. Als het goed is krijg je nu een vertaalde cachepagina. De vertaling is niet heel erg goed maar je kunt het er meestal mee doen. Als je ook nog op je Oregon de beschrijving in het Nederlands wilt moet je dat met GSAK doen, kopieer de Nederlandse tekst en zet hem bij 'Edit' over de Duitse versie heen.
 21. DiedB

  Oregon Beta Firmware 3.82

  Even testen, ziet er handig uit Bugs: Bij mij staan mystery-caches onder mega-event icoontjes. Earthcaches krijgen WebCam icoontjes. Virtuals krijgen juist de mystery-icoontjes. Als ik bugs ontdek zal ik ze erbij zetten.
 22. Je moet juist wel de tags gebruiken op dit forum. Maar het werkt inderdaad ook via de <img> tags. Dit komt door dit: Als je iets intyped -bijv. dik- dan wordt dat door een programma'tje op deze website omgezet naar de html-tags. In dit geval word het dan <strong></strong> Maar als je al die tags typed hoeft hij het niet om te zetten en werkt het ook. Als ik -tags gebruik zegt GC.nl dat beweegbare afbeeldingen niet zijn toegestaan ofzo. Ik krijg alles er wel in met normale HTML. En het wordt vervolgens inderdaad geconverteerd.
 23. Een paar 100 meter van de Stoker en de Machinist (ook een hele leuke trouwens) ligt Raiders of the Lost Ark en dat is toch wel een van de mooiste caches van NL (en dus ook de eindstash).
 24. als je nu snel gaat loggen krijg je er ook 123 punten bij ! Nee, het gebeurt (voor zover ik weet) alleen bij published notes en alle reviewers hebben er last van.
 25. Deze cache heeft er trouwens op dit moment 119. Hoop niet dat de eigenaar ook 119 mailtjes krijgt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...