Spring naar bijdragen

synto

Leden
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door synto geplaatst

  1. Die scouting technieken heb ik gemerkt... Ik heb drie scouting caches gedaan. Eentje was een plastic doos die onder een bankje op een publieke plaats (soort van kruispunt bosrand) lag begraven op ca. 40/50cm diep. Resultaat: je kon alleen snachts graven, je wist niet waar je moest graven. En een gebied met straal van 20m in de omgeving was compleet vertrapt, overal kuilen, etcetera. Vervolgens het bankje letterlijk uitgegraven om de cache te vinden. Dit was in Zuid-Limburg. Andere scouting cache: drive-in. verstopt achter een boom naast het scouting terrein. Ik geloof Arnhem of Apeldoorn o.i.d. Weer een andere scouting cache (tussen Ehv en Tilburg): begraven in een gat in de grond wederom zonder duidelijke hint, ook naast scouting gebouw, verloederde cache hardstikke nat en vol pissebedden enz (als ie naast je deur ligt kun je toch wel eens vaker controleren zou je zeggen). Zoals het op mij overkomt: scouting caches - veelal traditional caches, slecht onderhouden en redelijk gemakzuchtig neergelegd (meestal begraven en wildeweg prikstok werk). Dit is i.i.g. hete beeld wat ik heb van de paar scouting caches die ik gevonden heb. Volgens mij is het meer onder het motto "laten we ook even een cache leggen" gegaan. Moraal: Van een scouting had ik juist wat meer creativiteit verwacht..... Maar uit gesprekken met scouts die ik ken gaat het tegenwoordig vooral om -> binnen de club. syntonix
  2. Geocaching logo of aanduiding op het kastje, geen ander gevaarlijk kastje in de directe omgeving...
  3. Hoe was die kast beveiligd ? Ik ken alleen die van jou (ttp). Plastic behuizing voor elektronica. Daar ergerde ik me enigzins aan het feit dat mensen de logs blijkbaar niet lezen (neem een platte schroevendraaier mee!) en gewoon met een sleutel (?) of wat dan ook de plastic schroeven proberen los te draaien (misschien nog tegen de richting in ook...) Gevolg: weg inkeping waar de volgende keer geen normale schroevendraaier meer inpast want het was immers zacht plastic en dus de doos moeilijker opengaat. Dat heb ik op meerdere plekken gezien, je kunt er blijkbaar gewoon niet vanuit gaan dat mensen met andere voorwerpen aan de haal gaan bij zo'n systeem. Ander voorbeeld: patchkast sloten (weet de naam van dit soort vergrendeling niet, kwartslag draaien) met een metalen staafje in het midden om te voorkomen dat deze niet met een andere sleutel worden opgemaakt. Een keer met een normale schroevendraaier/autosleutel erin en het metalen staafje breekt af, en de schroevendraaier/autosleutel is een perfecte sleutel. In Zuid-Limburg ligt een cachedoos met zo'n slot. Je moet de sleutel zoeken op een plek en vervolgens naar de cache. Maar de sleutel is onvindbaar en de cachedoos gaat eigenlijk ook zonder sleutel open. :S Bij een cache boven de grond (elektrakast) zonder goed slot (eurocylinder of hangslot) loop je goed kans dat de kast op een dag leeg is, en is de vooral de omgeving de bepalende factor. En dit wil ik nu juist een keertje /niet/ de bepalende factor voor de veiligheid v/d cache laten zijn.
  4. Tsja ik dacht misschien de timestamp van de plaatjes? Ik heb even geen zin om de plaatjes opnieuw te uploaden want ik was er ongeveer 20 mins mee bezig. Grmbl. Maar ik weet nog steeds niet hoe ze in de juiste volgorde te krijgen. (of waar GC.com op sorteert...)
  5. Vraagje, als ik fotos toevoeg op gc.com bij een eigen cache komen deze in willekeurige volgorde te staan. Ik heb ze in de juiste volgorde geupload, maar ze komen door elkaar. Ook lijkt het niet alfabetisch te zijn gesorteerd. Iemand een idee hoe ik de fotos WEL op de door mij gewenste volgorde krijg?
  6. Ik weet denkelijk al een openbare plek waar praktisch nooit iemand komt (ook geen wandelaars) en waar een electriciteitshuisje niet in contrast staat met de omgeving, wat wel het geval is bij de meeste plekken in een doorsnee bos. Binnenkort maar eens een keertje langswippen en zien om wat voor lokatie het precies gaat. En het kadaster raadplegen om te zien om wat voor soort eigenaar het gaat (is volgens mij gewoon van de gemeente). Enfin, ik zal het nutsbedrijf proberen voor de kast. Opbellen en vragen zal niet werken, maar ik ken iemand die daar een ingang heeft en via die weg aan 19" racks is gekomen voor een prikkie. Misschien moet ik zelf ook eens op een sloop gaan kijken o.i.d.
  7. Ik bedoel een electriciteitskastje geen electriciteitshuisje. Een munitiekist met slot bestaat al, maar ik vind het niets om objecten die meeneembaar zijn van een slot te voorzien.
  8. Weet iemand waar ik robuuste/vandalisme bestendige electriciteitskasten voor niet al te veel euros kan uithalen? Ik heb nog niet rondgekeken maar ik loop al een tijdje rond met het idee om gewoon een electriciteitskastje ergens neer te zetten en ter plekke beton te maken om deze te verankeren. Een robuuste kast met degelijk slot (eurocylinder) op een goed uitgezochte plek (niet zo een waarvan de boswachter opeens denkt... deze stond er gisteren nog niet ) lijkt me een leuke verstopplaats voor een cache. Een geocaching hoogspanningssticker wil ook wel helpen om potentiele vandalen op een ander idee te brengen. Mijn idee is om de sleutel een aantal malen te laten namaken bij de sleutelboer en deze te als hitchhikers los te laten (maar dat is al gedaan...) OF om eenvoudige lockpick setjes bestaand uit twee items (spanner en lockpick) te koppelen aan hitchhikers, zodat het een heuse lockpick cache wordt (met een relatief makkelijk te picken cylinder). Maar op zoek naar een stevige kast dus, waarvan je de deurtjes cq. het slot niet kunt ontwrichten met een platte schroevendraaier.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...