Spring naar bijdragen

CCWAM

Leden
 • Aantal bijdragen

  133
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2011

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld
 • Woonplaats
  Heemstede
 1. CCWAM

  Not Found

  Jammer dat je een DNF geen favorite kan geven. Wij hebben er ook zo één: Altan Towers Persoonlijk kan ik het wel waarderen als er een DNF gelogd wordt op een cache. Het hangt er een beetje vanaf of ik er iets mee doe. Als iemand slechts 7 caches heeft gevonden en alleen maar roept dat WP zus en zo weg zijn, dan doe ik er weinig mee. Maar als het lijkt dat er echt iets weg is ga ik er achteraan. Ik realiseer me ook dat als de laatste log een DNF is van een aantal weken oud dat volgende cachers af kan schrikken. Dus ondanks dat ik weet dat er niets aan de hand is maak ik een rondje en plaats een note bij de cache.
 2. Zelf heb ik slechte ervaringen met een gaas ventilerend achterpand van een rugzak. Het gewicht kwam hierdoor te ver van mijn rug te hangen, wat bij niet eens zo heel lange tochten (halve dag of langer) een pijnlijke, vermoeide bovenrug opleverde. Het is dus erg van belang dat je goed past, met gewicht, zoals hier al eerder geschreven is. En je goed voor laat lichten, deze rugzak was duidelijk niet goed voor mijn rug, terwijl hij bij het passen prima zat. Ik heb de oplossing gevonden in een Vaude rugzak met een ventilatie tunnel langs de ruggengraat. Deze is na 7 jaar intensief gebruik versleten, alle ritsen doen het nog, maar de waterdichte coating heeft losgelaten. Sinds een half jaar heb ik de Deuter ACT Trail 20 SL. Dit is het dames model, maar hij is er ook als heren model. Erg fijne rugzak. Een groot vak dat via boven en via een rits aan de voorkant te bereiken is (handig als alles wat je nodig hebt altijd onderin zit). Een klein vak aan de zijkant, perfect voor TB's, schrijfgerei, extra baterijen en een goodie of 2. Aan de andere kant een gaas vak voor een waterfles, of stink sokken, of al het andere dat je niet in je rugzak wil hebben. In de klep een klein vak voor portemonnee oid. Oh ja, er past ook nog een cammelbag in. Op de site van Deuter staat een rugzakvinder. Ik heb hem pas doorlopen nadat ik mijn rugzak gekocht had, maar kwam precies op dit model uit! Succes met het vinden van je ideale rugzak!
 3. Als je kids oud (en gemotiveerd) genoeg zijn om een dag te wandelen zou je het volgende kunnen proberen: Wandeling van Echternach naar Berdorf aangevuld met een lus rond Berdorf. Hierbij kom je, in ieder geval, langs 5 traditionals, 2 multi's en een bonus (GC5C06, GC5F71, GC1ETJW, GC20JJQ, GC25Y7F, GC25Y1X, GC25XCK, GC25XCF), één hiervan is een grotcache. De wandeling heeft een dag geduurd. Van Berdorf kan je met de bus terug naar Echternach. Overigens ik kan alle caches van Jeannot.Berdorf aanraden. Veel plezier
 4. Bedankt voor je steun! Ik heb even gekeken en je postje staat er inmiddels 4x op...
 5. Trackables zijn wat mij betreft bedoeld om te reizen. Soms is er een reden om een trackable alleen maar te discoveren, bijvoorbeeld omdat deze op een auto zit, bij een hond om de nek hangt, in de handen is van een andere cacher of op een been getatoeëerd is. Nu zou ik graag zien dat er op het publieke profiel op geocaching.com onderscheid wordt gemaakt tussen moved en discovered. Ik had het idee om daar een topic voor aan te maken in het feedback systeem, maar dat is er al. Natuurlijk direct mijn stemmen gegeven, maar met 4 stemmen schiet het niet zo op. Als je dit idee steunt laat dat dan weten via http://feedback.geocaching.com/forums/75775-geocaching-com/suggestions/1168411-list-moved-discovered-trackables-separately . Groeten, CCWAM
 6. CCWAM

  Wat Heb Ik Nu Geladen?

  Hoi Dwaalgastjes, Het maakt niet uit of je het kistje in het waypoint menu of in het geocache menu kiest. Je kan er bij beide naar toe navigeren en als je de cache gevonden hebt op vind drukken, het kistje veranderd dan in een open kistje. Het voordeel van het geocache menu is dat je alle andere waypoints niet ziet. That's all! Veel plezier!
 7. Daar heb ik geen last van gehad. Ook onze caches zijn aangepast!
 8. CC zijn de voorletters van het vrouwelijke deel (Corine) en WAM die van het mannelijke deel van ons team (Wout). Onze eerste keus was Loo (WC), maar die was al weg!
 9. Dan moet je toch echt eens deze cache gaan lopen!
 10. Wij gaan alleen als het vlakbij is (als in lopend of op de fiets bereikbaar) op pad en dan ook alleen maar als het past. Dus niet om 3 uur 's nachts, we racen ook niet ineens van ons werk weg. Maar als we thuis zijn en wat we aan het doen zijn kan ook later en het is droog en het tijdstip is nog enigszins christelijk, dan gaan we ervoor! De spanning die het toevoegd vindt vooral CC toch wel leuk, WAM interesseert het niet zoveel.
 11. Tja, onze eerste keus "The Loo" omdat onze eerste letters van onze voornamen WC vormen, maar die naam was al geclaimed. Daarna liet onze inspiratie ons in de steek en werd het de combinatie CC (voornaam initialen van teamlid Corine) en (idem van Wout). Een vriend van ons bedacht ooit nog stratus cumulus, een combinatie van onze achternamen. Maar CCWAM is toch wel zo handig, zeker bij micro's en nano's [:-)].
 12. CCWAM

  Nieuw Record

  Deze mag van mij op een tegeltje
 13. Ik heb de flagcounter in mijn profiel gezet, werkt erg makkelijk!
 14. Ik vond onderstaand bericht op een Amerikaans forum. Misschien het je er wat aan. Follow the steps below to add .img Map Files To MapSource: 1. Create a subdirectory in C:Garmin directory called “California”, and copy “5674563.img” (for example) file there. Note: MapSet Toolkit will only recognize .img files with a numerical filename. If you rename the file with a non-numerical name, it won’t show up. 2. In Mapset Toolkit, chose that file with “Select IMG files”. 3. Highlighted that file, and “Add”ed it to the selected IMG files. You can add multiple .img files as part of a single set of files. 4. Chose the same directory that contained the .img file as the “Mapset directory” to be used 5. Assign a name to the mapset, “California” 6. Chose a 4-digit “Product Code” number (”8765? in this example); the only limitation is that it not conflict with any other product codes (which are displayed in the “Uninstall Mapset” box at the right). 7. You can enter copyright info if appropriate, but it’s not required here 8. At lower left, chose the directory where cgpsmapper.exe is located (usually the C:Program FilescGPSmapper directory), and selected the cgpsmapper.exe file 9. The “Convert (Product>Families)” section was left blank; more information about Family ID and TYP files is available in the cgpsmapper manual. 10. Checked the box marked “Install in MapSource”. Checking “Blank overview maps” will eliminate the map preview in MapSource. For some mapsets, leaving this box unchecked will result in a crash of cgpsmapper, and a failure of the installation; in that case, check the box and try again. 11. Clicked “Start”, and shortly thereafter got a message box saying “Convert termined” (sic). 12. In the “Uninstall Mapset” section, there’s now a new listing for the added map. Now open Mapsource, the dropdown at the upper left will have a selection for “California”.
 15. Ik ga er vanuit dat je per kaart het bestand "gmapsupp.img" op de cd hebt staan. Mocht dat niet zo zijn dan weet ik het ook niet. Er zijn op dit forum verschillende draadjes over hoe je kaarten in je Garmin krijgt, daar kan je ook eens kijken. Maar mocht je al wel deze bestanden hebben dan kan je ze volgens mij op de volgende manier (1 tegelijk) op de SD kaart van de vista zetten. Sluit hem aan op je PC met de USB kabel en zet aan Ga naar het hoofdmenu (2x kort drukken op knop links onder) Ga naar instellen Ga naar interface Selecteer USB massa opslag Je Vista is nu zichtbaar als externe schijf in de verkenner In de map Garmin kan je nu het bestand gmapsupp.img van de kaart die je wilt hebben neer zetten. Succes!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...