Spring naar bijdragen

Arwens Queste

Leden
 • Aantal bijdragen

  14
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Arwens Queste

 • Rang
  Forum Newby
 • Verjaardag 10-02-1967

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex Venture
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  mei 2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Even een tip van een ex-boswachter (Kareltje want Co is nog steeds boswachter): het is inderdaad uitkijken met wilde zwijnen en vooral de zeugen. In de tijd dat er biggen zijn kunnen ze zich behoorlijk aggressief gedragen ter bescherming van hun kroost. Altijd uitkijken dus. Mocht de nood aan de man (of vrouw) komen ze zien echt vreselijk slecht dus stap op het laatste moment achter een boom of opzij en ze rennen je voorbij. Maar voorkomen is toch beter.
 2. Mijn eigen cache "Missie Speulderbos" is prima te doen met een gewone fiets. Daarna kun je zo door fietsen naar "Zwaarte". Al met al een mooie tocht denk ik.
 3. Ja nu hoe wij geocachen hebben ontdekt: Voor inventarisatiewerk in het bos kregen we van Staatsbosbeheer een GPS, dat was al een erg leuke manier om gegevens te verzamelen en toen al verslaafd geraakt aan de GPS , overigens een Garmin Etrex Venture. Een vriend kwam een keer langs in het weekend maar wilde iets leuks doen. Hij had gehoord van schatzoeken met een GPS. Dus het internet op en na wat zoeken bleek dit geocaching te zijn. Beschrijving uitgeprint van een cache in de buurt, het mysterie van de drie zusjes. We waren gelijk verslaafd ondanks dat we gelijk een erg leuke te pakken hadden. Inderdaad kijk je wel even argwanend bij zo'n kist in de grond wij verwachtte bijna de lijken van de drie zusjes daadwerkelijk te vinden . Kareltje & Co: Die door de bomen nog steeds het bos zien!
 4. Kareltje & Co is ontstaan omdat ik vroeger al door vrienden Kareltje werd genoemd ook al is het eigenlijk Karin. Dat -tje begrijp ik nog steeds niet zo want ik ben 1.90 lang maar ik ben eraan gewend. Ik ga veel met boswachters op stap die gezien de discussies een beetje anoniem willen blijven en we zijn ook wel bekend als Ko de boswachter dus ...is Co wel voor de hand liggend nietwaar. Leuk idee trouwens om te vragen waar de nicknames vanaan komen.
 5. Ik heb hele andere ervaringen met SBB. Als ex-boswachter weet ik dat je niet overal kan struinen en iets in de grond kan stoppen. Ik heb zelf een route uitgezet, zeer binnenkort te zien op de site (missie Speulderbos) en heb dit in goed overleg gedaan met de opzichter van SBB. Hij heeft samen met mij een goede lokatie gezocht en we mogen zelfs van het pad af. Kan het nog beter?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...