Spring naar bijdragen

Martin-1955

Leden
 • Aantal bijdragen

  109
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Martin-1955

 • Verjaardag 03-06-1955

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  maart 2008
 • Lengtegraad
  4.44625
 • Breedtegraad
  52.56437

Contact Methods

 • MSN
  martin_1955@live.nl
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Den Helder
 • Interesse
  Graag Wandelen in de natuur tegenwoordig ook fietsen en als aanvulling op bovengenoemde Geocaching.
 1. Ik heb de meeste caches uit mijn buurt op de watchlist en krijg dus ontzettend veel logjes per dag. De Multi's krijgen doorgaans betere logs maar mindere bezoekers maar die bezoekers schrijven ook betere logs voor de Traditionals (zijn dus een ander type geocachers). Traditionals is voor alle type geocachers dus je krijgt ook allerlei soorten logs. (niet zeggende logs schrappen en wat overblijft geeft aan of de cache goed is). Als een geocacher kritiek heeft op een cache wordt dat niet altijd verteld in een log, dat is niet het probleem van de cacheowner. Mijn zoon had een Flutcache 3x geript in de logs kreeg hij veel kritiek op hangjongeren, alcoholisten en druggsgebruikers (midden in de stad) en met mooi weer stonk het naar de urine. en nu zal die cache wel in het archief gaan. Dus de logs gaven duidelijk aan dat dit een flutcache was. lees die logjes maar eens GC1CHKQ
 2. Zou ik nu echt loggies junk zijn ? of zal het zo zijn dat ik bezoekers naar Den Helder wil lokken om de mooie plekjes te laten zien en dan patat te verkopen. Den Helder is een mooie stad, en toeristen kijken hun oogjes uit en je kan ook nog speedcachen en puntjesjagen tja Den Helder perfect toch ? in augustus weer Sail 2008 prachtig toch al die windjammers ? Kom je dan wel effe een cola-tje halen Barny ? of durf je niet hahaha kan je effe uitleggen hoe dat quote werkt snap er weer niets van.
 3. ach er gaan ongeveer 36 logs op een Nano rolletje dus kan dat wel even duren voordat hij vol is. Een hek om een defensie terrein daar kan ik dus niets anders kwijt, Ik pas de cache aan de locatie aan een minutiekist waar het kan en een nano als het niet anders kan. En ja een Nano als tussen punt van een multi is natuurlijk ook perfect.(had ik nog niet aan gedacht) De beheerder kan wel toestemming geven maar om de weg open te breken dat gaat zelfs hun te ver. Het mooiste zijn minutiekisten helaas niet altijd realiseerbaar, maar ik gebruik zo groot mogelijke cache's en stop ze constant vol met goodies helaas wordt er vaak wel uitgehaald maar niet ingedaan zodat ik goodies blijf kopen. Maar ach zo blijven de caches intressant voor de kinderen die meegaan. Weer 20 bellenblaasdingen gekocht lol
 4. Kruimel ik geef je gelijk op bijna alles wat je schrijft en ga niet kisebise op waar ik het niet mee eens ben. Wat ik vind is dat meningen verschillen over flutcache's en dat flutcache's niet individueel bekeken zou moeten worden. Als ik een multi ga doen, weet ik bijna zeker dat het mij niet lukt dus bijna alle multi's zijn flutcache's. Lees ik dan de logs zie ik heel wat anders en tjee zijn er toch een paar 90 tot 100% die het heel mooi vinden. Tja .... wie heeft er dan gelijk ik of de logs van die multi. Smaken verschillen zeker met geocaching en dat is dus niet erg, maakt het extra intressant. Sommige houden van snel de cache's afwerken en helaas ook snel de logjes, maar die geocachers vinden daar hun plezier in. Ik met mijn paar founds heb dat gelukkig niet maar dat is weer mijn eigen mening. En als een cache op de grond geplaatst is kan het dus voorkomen dat er een hond op poept en tegen een boom op de grond zou er een hond tegen kunnen piesen. (tip Regeltje verbieden op de grond te plaatsen?). Gelukkig zijn de niet flutcaches allemaal boven de grond zodat dat niet voorkomt....toch ? Ik als slimme cachelegger plaatste zijn cache in een koker in de grond, gecamoufleerd, gaan er soms geocachers op staan pffff 2x gesloopt dus slim als ik ben heb er een kunst drol op vast gemaakt.... tja nu een flutcache maar het eerste logje is binnen en gaf aan dat er veel "lol om een drol" was, en dat vind ik dus heel leuk en tja dan maar een flutcache bij een antieke brug uit 1800. En ja ik weet zeker dat er ook caches zijn'die waardeloos lijken of zelfs zijn, maar de puntenjager en speedcacher heeft zijn plezier daaraan, is het dan een flutcache omdat wij een andere mening hebben ? Kruimel geeft zijn mening dat is zijn mening waarom zou ik dat tegenspreken met mijn mening hem overhalen om het op mijn manier te zien ? discussie helaas win je die nooit, je blij zijn als er enkele dingentjes zijn waarvan hij denkt tjeee daar heeft hij wel gelijk in, had ik nooit aan gedacht.Maar zijn mening zal niet veranderen waarchijnlijk anders geformuleerd. Dus respecteer Kruimel zijn mening, ook als je het niet helemaal met hem eens bent. Tja... mijn mening staat hierboven snik, ......... Je kan ook denken die vent is gestoord laat hem maar carambalen. 1000 mensen 1000 andere meningen. En ik kan niet eens een multi tot een goed einde brengen pffff die flutmulti's.
 5. ehhh begrijp ik het nu goed uit bovenstaande reakties Kwaliteit ligt aan de grote van de cache ? Goh zat ik er dus helemaal naast. Geen Nano en Micro meer ? dat zou jammer zijn, soms kan je niet anders dan een Nano of een Micro plaatsen, dus minder mooie of bijzondere plaatsen.
 6. Tja een flutcache is een cache waarvan de alle logs zeggen, dat het een flutcache is. Zolang er een enkel logje is is het dan een flutcache ? of 10 logjes van de 100 , of laten we dan zeggen 55% maar dat betekend ook dat 45% dat geen flutcache vind. Zijn er eigenlijk wel flutcaches ? die aan dit criteria voldoen ?
 7. Smaken verschillen. Ik heb geen problemen met flutcaches, waar het mij omgaat is dat ik een schat zoek met een GPS, en dat hoeft niet altijd een pot met goud te zijn. Dus van Nano tot Zeecontainer is mij allemaal even goed.
 8. Helaas werk dat zo ook weer niet. Een aantal (teveel) geocachers kunnen of willen geen logsjes schrijven. Daarom is het belangrijk dat men schrijft hoe men de cache vindt. Uit de wel goed geschreven logjes kan je al heel wat halen. Puntenjagers jagen de logjes er ook door dus daar kan je ook niets van verwachten, ze hebben gewoon haast.
 9. Goh wat een heerlijk onderwerp, leuke en positive reakties en geen gezever over caches.
 10. De voorwaarden voor een cache zijn mooie plaats of iets bijzonders toch ? Voorwaarden zou aangevuld kunnen worden met een goede en duidelijke cachepagina dat zien de Reviewers ook. Dus van mij mogen er wat meer regels komen over de cachepagina, probleem is dat niet iedereen HTML kent, Maar dan hou je ook nog flutcaches, want smaken verschillen wat ik mooi vind vind een ander walgelijk. Ik doe graag iets bijzonders, een uitzichtpunt waar geen uitzicht is, Ik vind dat leuk en andere zeggen een flutcache. Een cache van mij is nu tweemaal vernield, waarschijnlijk per ongeluk, ligt op de grond dus oplossing een namaak drol erop tja is het gelijk een flutcache jakkes wat een stom idee om een drol op je cache te leggen. Maar ik vind het dus wel leuk en wacht vol spanning op de logs die komen gaan.
 11. Een logje is best moeilijk, en niet iedereen wil negatief zijn of zo overkomen. De geoDor lijst zegt mij helemaal niets. 10 bezoekers 1 geodor is een schoolvoorbeeld van een 1. Dus ik vind de logs belangrijker dat verteld mij of een cache de kwaliteit heeft om hem te bezoeken. Een Geodor kan mij wel geintresseerd maken om de logs van een bepaalde cache te gaan lezen. en dan blijkt dat de reakties (logs) wel heel positief zijn, en weet ik dat ik kan cachen en een gezellige middag in een prachtige omgeving zal hebben.
 12. Je heb het prachtig gezegd en ik ben het met jou eens Multi's vind ik mooier dan Traditionals maar het zijn twee verschillende type cache's Maar we zijn niet allemaal puntenjagers, en toch zie je dat veel geocachers liever Traditionals doen, dus de vraag kan gesteld worden waarom ? Heeft men geen zin om 5 km te wandelen of zijn multi's toch soms te lastig om te doen. Kan ik 1 Traditional niet vinden ga ik naar de volgende. Kan ik een waypoint niet vinden kan ik weer terug wandelen en misschien baal ik dan wel omdat ik hem niet gevonden heb. Dus doe ik de volgende keer dan maar Traditionals...... toch ?
 13. Goh ik heb weer een paar goede dingen gelezen Als je een cache logt zet je er gewoon wat je ervan vind. Dan weet de eigenaar dat ook. 1000 mensen, 1000 meningen. Toch wel leuk een forum als ik zeg blauw zegt een ander rood enz. Cache onder een brievenbus, hint rood, tjeee in menig logje hoor ik dat hij oranje is. Dat is toch Prachtig en ze vinden hem ook.
 14. Ik kocht een Gps omdat ik graag in de natuur ben. En doordat ik een beetje aan het surfen was op internet kwam in in contact met geocaching tja beide passen heel goed bijelkaar. Dus ik dacht leuk om samen met mijjn zoon te doen, en die werd weer eens verliefd. Goh en meisje ging voor dus ga ik niet zo snel meer Maar er is goede hoop, ik ben nu ook verliefd en mijn meisje vind het heel leuk, wel te hopen dat ze dit niet ziet door de rozewolken. Dus lijkt het mij slim om een paar prachtige multi's te laten zien
 15. Nu zijn we weer rond! Want heeft Kruimeldief niet in ZIJN posts verteld dat daarin het probleem zit: natuurbeheerders geven minder gemakkelijk toestemming voor caches op hun grondgebied omdat zij moeite hebben met geocaching zoals het tegenwoordig gespeeld wordt. Juist, en het enigste om dat uit te voeren is dus geen cache's meer in natuurgebieden toe te staan. Dus een enkeling die zich misdraagd verpest het voor alle ? Je kan dus onmogelijk de kwaliteit van een cache koppelen aan misdragingen van enkele. Een traditional weren uit een natuurgebied ? en een multi toestaan ? ja lees maar bovenstaande reacties. Traditionals worden meer bezocht dan multi's hahaha dus zijn degene die zich misdragen multi geocachers ... toch ? kunnen we de multicache's verbieden dan moeten de problemen over zijn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...