Spring naar bijdragen

Banjer

Leden
  • Aantal bijdragen

    59
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    CF
  1. Waarmee? Het laatste site nieuws op GC.nl dateert van eind vorig jaar. Ik geloof best dat ze druk zijn, ben alleen wel benieuwt waarmee. En voor PR staat zelfs een persoon aangewezen op de site, dus lijkt dit mij gewoon een taak.
  2. pfff.. wat zijn "we" allemaal weer lekker vriendelijk en staan "we" open voor de "boze buitenwereld". En maar klagen dat "we" geen toestemming krijgen om caches te plaatsen, omdat de beheerders eigenlijk geen idee hebben wat geocaching inhoudt. Blijkbaar houden "we" dat graag zo, om als een schimmig vaag clubje door het leven te gaan. Hierin ligt een taak voor de Stichting, als vertegenwoordigers van cachend nederland zouden zij bij uitstek de juiste instantie zijn voor voorlichting naar de pers.
  3. Banjer

    Micro caches?!

    Voel je toch eens niet zo op je tenen getrapt, die link was meer bedoeld voor Hagar, om te laten zien dat men verdeeld is, en zoals je zelf al gezegt hebt zijn de positieve reacties in de meerderheid... Er is zeker geen sprake van een antipathie tegen de persoon Geopatra, ik ken je niet eens, en ik beoordeel een persoon niet op een paar posts in één of ander forum. Ik stoor me alleen af en toe aan de wijze waarop je soms reageert...
  4. Banjer

    Micro caches?!

    Als we het dan over "men" hebben, men is aardig verdeelt over microcaches: http://forum.geocaching.nl/index.php?a...=ST&f=14&t=2056 /edit Wat was het ook al weer... great minds think alike
  5. PDA is een ruim begrip, is het een Palm, PocketPC of iets anders?
  6. Ja, vooral gaan tegenwerken, daar schiet je veel mee op, je creeert alleen maar een kloof tussen de hobbiesten en de "commercielen". Als het dan toch onvermijdelijk is lijkt samenwerking me een beter plan, zodat we eea in goede banen kunnen leiden. Kijk naar de "samenwerking" tussen gc.com en Playtime. Een dergelijke "officiele" erkenning met daaraan een kwaliteitscontrolle. Dergelijke organisaties hebben ook overleg met SBB etc als ze daar evenementen organiseren, contacten die ook door geocachers benut kunnen worden. Al die angst voor de grote boze commerciele wolf en zijn miljoenen schaapjes die gaan geocachen lijkt me ongegrond, ik heb er nog geen enkel bewijs van gezien. Probeer dergelijke ontwikkelingen positief te sturen ipv. te jammeren en tegen te werken...
  7. Hebben "wij" daar dan wat over te zeggen? Geocaching.com is eigendom van Groundspeak inc, een bedrijf. Volgens mij hebben alleen zij het recht te bepalen wie er gebruik maakt van hun services.
  8. Zo vreemd vind ik het niet, Playtime doet hetzelfde in de USA, en wordt zelfs erkend door geocaching.com: http://www.geocaching.com/geoteaming/ http://www.playtimeinc.com/products_geoteaming.htm http://www.playtimeinc.com/products_geocaching101.htm Toestemming om hem op de pagina te zetten, ja.. Toestemming vragen om een cache te lopen vind ik wat ver gaan, als je een cache plaatst is hij in principe voor iedereen, of je moet hem Premium Members only maken. Misschien zit er ook wel een tiepmiep tussen die het wel leuk vind, en komt er weer een gedreven cacher bij die anders nooit in aanraking met geocaching was gekomen.Daarnaast ga ik er vanuit dat JaTi er voor zorgt dat de mensen die mee doen goede instructies krijgen, en de boel niet verstieren... iets wat Banjers zowiezo niet doen Aantal? Ik kan alleen die bewuste cache terugvinden op de site, en die wordt, in mijn ogen, niet aangeprezen als zelf gelegt.. in dat opzicht dus een "domme" uitspraak.. Misschien kan dit juist tegenovergesteld werken, doordat de landeigenaren te maken krijgen met professionele organisaties, en niet met een stel losjes georganiseerde hobbieisten.. In plaats van het afzeiken van dit soort iniatieven denk ik dat we juist een dialoog aan moeten gaan. Als een dergelijk bedrijf goede instructies geeft aan de deelnemers, rekening houdt met de rest van de cachers in Nederland en de instanties waar we mee te maken hebben kan dit bijdragen tot een positiever beeld van geocaching.
  9. Nog wat linkjes met Palm GPS/Geocaching software info: http://www.gpsinformation.org/dale/Palm/pi...otgps.htm#palmV http://members.shaw.ca/pdops/palm.html Superboppe... potentiel kan het idd veel geld opleveren, maar voor die 30 dollar kom je tegenwoordig niet eens meer binnen bij een concert van een redelijk bekende artiest, en een avondje stappen kost ook al snel meer..
  10. Of het je waard is is een persoonlijke beslissing. Maar de pocketqueries zijn niet de enige voordelen van een Premium Membership. Je hebt geen limit op de watchlist, binnenkort krijg je indien gewenst direct een mailtje als er een nieuwe cache verschijnt, en het belangrijkste punt, je steunt de organisatie die geocaching toegankelijk maakt. Op het GC.com forum vond ik deze toepasselijke post: Top of the line Maggy GPS to find caches? Check. Toyota Land Cruiser for getting to caches? Check. 181 finds and 10 hides over the last 2 years? Check. 3 pages of photos from those caches hosted? Check. Spending $30 a year to keep the website running that facilitates all that? Send a check!
  11. Aangezien je ook bereid bent voor software te betalen zou je ook kunnen overwegen om Premium Member te worden op GC.com. Als je dit bent kun je PocketQueries maken en krijg je GPX-files met alle informatie in je mailbox, en tegenwoordig kun je,net als nu met .loc files, per cache een gpx file downloaden.
  12. Kruimeldief, wat betreft commerciele software heb je misschien gelijk, maar als je kijkt naar software die door "hobbieisten" geproduceerd wordt zie je mee PalmOS software. De Palm-userbase was (en is) groter dan die van de PPC, en er zijn meer hobby-prorammeurs actief. Cachemate is bijvoorlbeeld al enige tijd verkrijgbaar, maar er is nog geen programmatuur voor de PPC die alles kan wat Cachemate kan. Pas sinds kort zijn GPXSonar en GPXview met enige vergelijkbare functionaliteit op de "markt" Ik heb het overigens wel over software speciefiek gericht op geocaching, niet over GPS software in het algemeen.
  13. Banjer

    Alle begin is moeilijk

    Ook zonder een projectie-feature is dit vrij simpel op te lossen. Je laat je GPS op het huidige waypoint ingesteld staan, loopt ongeveer in de richting die je op moet, en houd daarbij de afstand en richting op je GPS in de gaten (bij een richting van 36º moet dit op je GPS dus het tegenovergestelde zijn (36+180=216º)) Voor de enkele keer dat je projectie nodig hebt voldoet dit meestal goed, vooral omdat de afstanden in tegenstelling tot je voorbeeld meestal vrij kort zijn. Deze oplossing heb ik zelf tijdens het lopen van een multi moeten verzinnen, en is voor mij een wezelijk onderdeel van geocachen, het dwingt je soms tot creatief denken om een probleem op te lossen. Wat betreft de driehoeks meting, in dit draadje over cirkel-technieken staan wat manieren om dit in het veld met diverse soorten GPSr's te doen, ook simpele als de plain eTrex. Natuurlijk blijven het hele handige features die het cachen makkelijker maken, en ieder moet voor zichzelf bepalen hoe makkelijk hij of zij het voor zichzelf wil maken.
  14. Cetus GPS Cachemate GSAK (een PC applicatie die oa. direct naar Cachemate kan exporteren) Er is waarschijnlijk meer geocaching-software voor de Palm als voor de PPC, te meer omdat Palm al er lang bestaat, en erg geliefd is bij (hobby) ontwikkelaars.
  15. Banjer

    Alle begin is moeilijk

    Een reden is het feit dat jij niet even kan kijken of hij er nog ligt als iemand een did not find logt. Controlle door jou of de bewuste cacher niet goed gezocht heeft of dat de cache verdwenen is wordt door de afstand vrij lastig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...