Spring naar bijdragen

Saffier666

Leden
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Saffier666

  • Verjaardag 31-03-1945

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin - eTrex-H / GPSmap-60CSx / Colorado-300 / GPSmap-62s / Oregon-400t
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    1990
  • Lengtegraad
    5.53464
  • Breedtegraad
    51.34028

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.gps-cursus.eu

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Eindhoven
  1. De nieuwe Chirp getest…

    1. Saffier666

      Saffier666

      Bevindingen in de GPS-Totaal cursus. www.GPS-cursus.eu

  2. Saffier666

    Trip & waypoint manager

    De Trip & WPT is 'n wereldkaart, hetzelfde als de basiskaart die al in de GPS zit, verder kun je leuk gegevens met de GPS uitwisselen, door het programma MapSource dat er bij zit. Later kun je kaarten, zoals Topo-NL bij kopen, die ook in MapSource werken, en hiermee in de GPS gezet kunnen worden.
  3. Ik ging eens in 'n bos 'n schat begraven, ('n beetje uit de kluiten gewassen) zat in 'n grote zwarte vuilniszak met 'n touw er om. Dus liep door bos met vuilniszak en schop. Er keken wel onderweg veel mensen vreemd naar mij. Later hoorde ik dat op die dag ook 'n bankroof had plaatsgevonden.... Zo zie je maar, het verstoppen van schatten is toch riskant.
  4. Saffier666

    Nuvifone,

    Tja.... Erg leuk, maar is tie ook te krijgen met ingebouwde magnetron ???
  5. Saffier666

    Zaklamp met groot vermogen

    Ik heb al heel wat Maglite's, maar gebruik ze zo weinig dat ik niet eens meer weet waar ze liggen. Op 'n enkele na dan, die mee mag als ik moet timmeren... Nee geef mij dan maar 'n Petzl, de Tikka XP heb ik altijd bij me, kein, maar veel licht. En voor als het echt licht moet zijn zoek ik dan nog die aanhanger, dus wil graag weten waar die te koop is. 'n leuke zaklamp waar ik ook op wacht is de Magellan Triton 2000. Maar voorlopig dus de Petzl, heb ik ook nog eens m'n handen vrij voor leuke dingen...
  6. Het maakt voor de plaatsbepaling van de GPS niet uit waar je de instelling op hebt staan. Handig is het wel dat je de instelling zo zet dat het overeen komt met je papieren kaart. Buiten de NL topo kaarten met RD, gebruiken de meeste kaarten WGS84.
  7. Beste Angela, het pijltje op de weg, betekend dat je bij de kaartinstellingen de plaats op de weg hebt AAN staan, zet deze dus UIT en het pijltje staat dan waar je loopt. Met de andere instellingen is het zo dat deze moet overeenstemmen met het soort coördinaat. 100 dollar is ook geen 100 euro, de waarde is anders zo ook met het WPT. is het WPT in Graden en delen van graden, dan je GPS op ddd,dddddd Het WPT in graden en minuten, dan ddd.mm,mmm WPT in graden min. en seconden, dan ddd.mm.ss,ss. Zet je deze verkeerd dan klopt de plaats niet. Afhankelijk van de kwaliteit van je GPS gebruikt hij meer getallen achter de komma, Dus afronden mag.
  8. De (nu nog) beste GPS te koop, is de Garmin GPSmap 60CSx of de 60Cx. Deze ontvangers hebben de beste ontvangst, wat in bosgebieden nodig is, (beter dan de nieuwe Garmin Colorado) En beschikken over 'n belangrijke functie, de gemiddelde positie. Ga eens naar 'n goede GPS-workshop, Bever Eindhoven, dan weet je zelf de beste GPS voor jou te kiezen !!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...