Jump to content

StefandD

Leden
 • Content Count

  680
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Posts posted by StefandD


 1. Geocaches worden niet zomaar gepubliceerd. Er zijn regels aan verbonden.

  Als je een cache officieel wilt plaatsen en publiceren mag deze niet binnen 161 meter van een (fysiek waypoint van een) andere cache aanwezig zijn. Je moet dus weten waar alle caches in de buurt zijn.
  Verder moet een cache minimaal drie maanden blijven bestaan en moet je toestemming hebben van de eigenaar/beheerder van de locatie.

  Als het een verrassing moet worden is het handig om even te informeren bij een van de geocache-vrienden van je zoon, liefst iemand met een paar jaar ervaring en die ook wel eens een cache heeft gemaakt. Misschien dat die je verder kan helpen.


 2. Ik heb het wel eens gehad. Als je met je muis naar de onderkant van de pop-up, net boven de onderkant van het venster, gaat zie je nog net je muisaanwijzer veranderen. Dan klikken.


 3. Ik zou me niet blind staren op die caches. Die zijn er ooit in de fabriek opgezet en lopen vele jaren achter. Velen zijn ondertussen al gearchiveerd.
  Ook kwamen ze als een ggz-bestand, wat betekent dat er geen waypoints bij zaten.
  En het waren ook nog eens caches wereldwijd, de spoeling in Nederland was sowieso relatief dun.

  Het is dus niet verwonderlijk dat ze door de vorige eigenaar zijn verwijderd.


 4. Pocket Queries: Find caches along a route (moet je wel premium voor zijn).

  Upload de route, kies een afstand en voer de pq uit zonder een dag in te vullen.
  Je kan nu een preview bekijken die je op de kaart kan bekijken.

  Wil je deze per se in GE willen zien, voer dan de pq uit met een dag ingevuld (dus als je zaterdag kiest wordt deze vandaag uitgevoerd).
  Na downloaden en uitpakken van de pq kan je de resulterende gpx-bestanden kan in GE importeren. Eén gpx-bestand bevat alleen de caches, de andere de waypoints.


 5. Ik heb er gisteren twee gelopen. Beiden hadden 5 waypoints en op elke waypoint moest een vraag worden beantwoord. Bij elk goed antwoord kreeg ik een 'puntje'. Mijn profiel zegt nu dat ik 10 labcaches heb. De tweede werd gecombineerd met een mystery cache. Bij elke vraag kreeg ik een bonusletter.

  De vergelijking met Wherigo kwam bij mij ook al op. De Adventures hebben meer mogelijkheden wat betreft multimedia (bv afspelen van een filmpje) maar zo te zien minder mogelijkheden wat spelelement betreft (bv binnen een bepaalde tijd bij de volgende zone proberen te komen). Eigenlijk vind ik het meer lijken op een intercache (voor degenen die dat niet kennen, hier een voorbeeld).

  Conclusie: leuk om een keer gedaan te hebben, maar ik ervaar dit niet als geocachen.


 6. De app had ik vorige week al gedownload en ik zie twee Adventure Lab Caches bij mij in de buurt. Een in Delft en een in Capelle a/d IJssel.
  Wat me opvalt is dat er totaal niet met coördinaten wordt gewerkt, maar alleen aan de hand van een kaart of kompas naar een waypoint kan worden genavigeerd. Het kan ook alleen met een smartphone, niet meer met een gpsr.

  Ik ben van plan om morgen (eigenlijk vandaag al) de ALC Cache in Delft doen. Als dat bevalt zal ik die in Capelle ook gaan doen.


 7. Je krijgt een mailtje als de coin wordt opgepikt of gedropt en ook bij eventuele write notes, maar niet als de coin alleen een cache heeft bezocht.

  De coin heeft een eigen pagina, daar kan je zien waar de coin is en is geweest (inclusief de mogelijkheid om dit op een kaart weer te geven). Ook logjes kan je hier inzien.

  Het feit dat je wel of geen premium bent maakt niets uit.


 8. 13 uur geleden zei Ernst:

  @StefandD ik heb een gpx bestand in de Garmin map gezet. Ik kan echter nergens de cache terugvinden. Ik gebruik een Vista hcx, een map 60 en een etrex 20 touch.

  Kan iemand uitleggen hoe dit hoort te werken?

  Het moet de map \Garmin\GPX\ zijn!

  De Vista HCx is van een oudere generatie (de 60 dacht ik ook maar LL zal het wel beter weten, ik heb dit type nooit gehad). Garmin Express werkt niet bij dit type, dus lijsten gebruiken ook niet. Ook gpx-bestanden in de \Garmin\GPX\-map zetten werkt niet. De enige manier om caches in te laden is om ze via MapSource of BaseCamp of software van derden (EasyGPS, GSAK) naar de gpsr te sturen. Dus gpx downloaden, openen met MapSource of BaseCamp (eventueel meerdere gpx-bestanden verzamelen) en dan via Overdragen --> Verzenden naar apparaat versturen.


 9. Toch lukte het mij vrij eenvoudig met Google Afbeeldingen.

  Specifieke oplossing mogen inderdaad niet worden gegeven, dus hier maar een algemene oplossing:
  Sla de afbeelding op, verwijder met een foto-editor de witrand waar A-0 in staat.
  Ga dan naar Google en klik op Afbeeldingen (staat ergens rechtsboven in het scherm). Je zit nu in Google Afbeeldingen. Upload daar de foto.
  De eerste afbeelding in "Afbeeldingen van..." was meteen de juiste. Klik er op en je krijgt een link naar een website met veel informatie over dit schilderij.


 10. Als de al de lijn hebt tussen punt A en B weet je als het goed is ook de hoek van die lijn.
  Het eenvoudigst is om een een projectie te maken vanuit punt A van 3967,28 meter en de hoek van de lijn.

  Weet je de hoek niet? Gebruik http://geo.javawa.nl/coordcalc/ (optie 1). De beginrichting is de hoek die je het beste kan gebruiken. Vergeet niet om met het tandwieltje rechtsboven eerst de juiste notatie te kiezen (standaard staat deze op h dd.ddddd° en waarschijnlijk moet je h dd° mm.mmm' hebben).
  Deze methode heeft als nadeel dat twee projecties achter elkaar een kleine afwijking kunnen geven, maar op deze kleine afstanden is dat minimaal.


 11. In GSAK mis je 1 traditional en blijkbaar heb je bij een andere cache een dubbele found log staan.

  Met de macro GetAllLogsForUser kan je je found logs van geocaching.com updaten en eventuele ontbrekende caches toe laten voegen.

  Dubbele logs kan je opsporen met Ctrl+F en dan de volgende instellingen te nemen:
  Knipsel.JPG.8070e46968cc21b4f57da57a5a3b18c2.JPG


 12. Als je geocaches kan vinden met een smartphone is er grote kans dat de geocaching-app die je gebruikt ook gps-coördinaten kan weergeven. Hetzij door een soort van gps-statusscherm, hetzij door het aanmaken van een nieuw waypoint.

  Kan je dat niet vinden, kijk dan in de appstore van je smartphone naar een app die dat wel kan.

  Wil je een cache goed inmeten, voer dan verschillende metingen uit en neem daar het gemiddelde van.


 13. Gpx-bestanden zijn persoonlijk.

  Pas iemand moeten helpen die van iemand een gpx-bestand van een trail had gekregen. Ze kreeg de lijst met caches niet in haar gpsr te zien. Bleek dat degene die ze voor haar had gedownload de trail al had gevonden en daardoor de caches ook als 'gevonden' in de gpsr stonden. Daar de meeste toestellen gevonden caches standaard niet laten zien kan je aardig lopen klooien als je dat in het veld overkomt.


 14. GSAK is niet nodig als je alleen maar losse caches doet. Het is meer bedoeld als database en om grote hoeveelheden caches in je gpsr zetten. Maar dan is het handiger (niet noodzakelijk!) om premium member te worden.

  Losse caches in je gpsr zetten:
  - Klik op de GPX file knop.
  - Download de gpx naar je computer.
  - Kopieer de gpx van je computer naar de map \Garmin\GPX\ op de eTrex.

  Of:
  - Klik op de GPX file knop.
  - Download de gpx direct naar de map \Garmin\GPX\ op de eTrex.

  Vergeet niet om na elke dag cachen de map \Garmin\GPX\ op te schonen.

×
×
 • Create New...