Spring naar bijdragen

StefandD

Leden
 • Aantal bijdragen

  765
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  33

Berichten geplaatst door StefandD

 1. Aan je screenshot te zien dat de cache die wordt weergegeven geen gecorrigeerde coördinaten heeft. Ik ga er van uit dat de rest dat dan ook niet heeft.

  Klik met de rechter muisknop op een cache (in het bovenste deel) en kies Gecorrigeerde Coördinaten... . Pas daar de coördinaten aan. Doe hetzelfde met de rest.

  Je kan zien dat de cache gecorrigeerde coördinaten heeft als je in het onderste scherm (Gecorrigeerd) in rode letters achter de coördinaten ziet staan.

  Voor de macro hoef je geen filter in te stellen: de macro filtert zelf de caches die gecorrigeerde coördinaten heeft en verstuurt ze dan naar geocaching.com.

 2. 56 minuten geleden zei Mdm:

  Maar ik ga eens kijken wat we kunnen doen zo ie zo heb ik al de script al af dat je allen op die pagina kan komen als je 30 meter in beurt bent van de geocaching daar buiten kom je er niet op dus kan je ook niet loggen 

  Klinkt als een labcache.

 3. Toch groeit Waymarking langzaam maar gestaag. Ik zie in elk geval een stijging van het aantal gepubliceerde waymarks in Nederland.

  Het enige wat ik tot nu toe ben tegengekomen is een labcache adventure in Wassenaar: Waymarking Wassenaar. Hier moet je vijf waymarks bezoeken, de antwoorden op de vragen kan je in de listings van de waymarks vinden.

  Zoiets kan je natuurlijk ook gebruiken in een mystery.

   

  Overigens zijn er in Nederland ook twee waymarking-challenges: GC3RCZ4 en GC3GT1Z.

 4. Nog een paar mogelijkheden gevonden.

  Laat naar het waypoint routeren met:

  • Google Maps: de app opent en je ziet de coördinaten. Wel in ddd.dddddd-formaat en geen N en E (negatief getal voor W en S), maar daar hebben o.a. BaseCamp (met Ctrl+T) en GSAK geen moeite mee. Heel af en toe zie je geen coördinaten maar wel een naam. Door op die naam te tikken krijg je wel weer de coördinaten.
  • c:geo: de app opent met de coördinaten als waypoint.
  • Er zullen vast wel meer apps zijn die dit kunnen.
 5. In de mail die je van Goundspeak hebt gekregen staat een link waar je je ALC aan kan maken.

  Wat dan volgt is redelijk vanzelfsprekend: titel, coördinaten op de map, omschrijving, de mogelijkheid om een foto toe te voegen, enz.
  Je mag 5 (of 10, maar meestal 5 als je geen connecties hebt) waypoints aanmaken. Bij elk waypoint moet je coördinaten invoeren, de afstand vanaf de coördinaten waarin de vraag zichtbaar wordt, een omschrijving geven, een vraag stellen, het juiste antwoord aangeven, enz.

  Tip: als je een ALC hebt gemaakt, test die dan ook. Je hebt de optie om een testversie aan te maken en de link daarvan aan iemand sturen. In de testversie hoef je niet per se ter plaatse te zijn om de antwoorden in te voeren. Als alles oké is kan je de ALC op 'public' zetten.

 6. Ververs de caches in de database zodat GSAK weet welke caches je hebt gevonden. Filter de database dan op gevonden caches en verwijder alle caches in het filter. Je houdt dan de niet-gevonden caches over.

  Verversen: Geocaching.com API toegang --> Cachegegevens vernieuwen... Kies Alles in het filter en Alle details.

  Filteren: Zoeken --> Filteren... en bij Found status: Niet gevonden uitvinken zodat alleen Gevonden aangevinkt blijft.

  Verwijderen: Knop Delete en Alle caches in het filter kiezen.

 7. De richtlijnen van de RIVM zijn:

  • Binnen: maximaal 4 personen
  • Buiten: maximaal 40 personen

  Dit is na te lezen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven. Onder het kopje Maatregelen voor buiten en Regels die buiten gelden staat: "Sinds 29 september 2020 18:00 uur geldt voor alle buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is dat er maximaal 40 mensen bijeen mogen komen. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel."

  Events zijn dus gewoon toegestaan zolang ze buiten worden gehouden, het maximum aantal personen niet wordt overschreden, iedereen 1½ meter afstand houdt en er geen lokale verordening is.

  • Leuk 1
 8. Net even naar gekeken. Leuk gedaan, maar verre van compleet.

  Zo kan ik bijvoorbeeld geen T5-caches zoeken die NIET de attributen "Klimuitrusting" en "Boomklimmen" hebben.
  En ook negatieve attributen kunnen niet worden geselecteerd.

  Voor dit soort zoekacties raden ze toch weer pocket queries aan.

  Ik hou het voorlopig nog maar bij GSAK...

×
×
 • Nieuwe aanmaken...