Jump to content

StefandD

Leden
 • Content Count

  668
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Posts posted by StefandD


 1. Pocket Queries: Find caches along a route (moet je wel premium voor zijn).

  Upload de route, kies een afstand en voer de pq uit zonder een dag in te vullen.
  Je kan nu een preview bekijken die je op de kaart kan bekijken.

  Wil je deze per se in GE willen zien, voer dan de pq uit met een dag ingevuld (dus als je zaterdag kiest wordt deze vandaag uitgevoerd).
  Na downloaden en uitpakken van de pq kan je de resulterende gpx-bestanden kan in GE importeren. Eén gpx-bestand bevat alleen de caches, de andere de waypoints.


 2. Ik heb er gisteren twee gelopen. Beiden hadden 5 waypoints en op elke waypoint moest een vraag worden beantwoord. Bij elk goed antwoord kreeg ik een 'puntje'. Mijn profiel zegt nu dat ik 10 labcaches heb. De tweede werd gecombineerd met een mystery cache. Bij elke vraag kreeg ik een bonusletter.

  De vergelijking met Wherigo kwam bij mij ook al op. De Adventures hebben meer mogelijkheden wat betreft multimedia (bv afspelen van een filmpje) maar zo te zien minder mogelijkheden wat spelelement betreft (bv binnen een bepaalde tijd bij de volgende zone proberen te komen). Eigenlijk vind ik het meer lijken op een intercache (voor degenen die dat niet kennen, hier een voorbeeld).

  Conclusie: leuk om een keer gedaan te hebben, maar ik ervaar dit niet als geocachen.


 3. De app had ik vorige week al gedownload en ik zie twee Adventure Lab Caches bij mij in de buurt. Een in Delft en een in Capelle a/d IJssel.
  Wat me opvalt is dat er totaal niet met coördinaten wordt gewerkt, maar alleen aan de hand van een kaart of kompas naar een waypoint kan worden genavigeerd. Het kan ook alleen met een smartphone, niet meer met een gpsr.

  Ik ben van plan om morgen (eigenlijk vandaag al) de ALC Cache in Delft doen. Als dat bevalt zal ik die in Capelle ook gaan doen.


 4. Je krijgt een mailtje als de coin wordt opgepikt of gedropt en ook bij eventuele write notes, maar niet als de coin alleen een cache heeft bezocht.

  De coin heeft een eigen pagina, daar kan je zien waar de coin is en is geweest (inclusief de mogelijkheid om dit op een kaart weer te geven). Ook logjes kan je hier inzien.

  Het feit dat je wel of geen premium bent maakt niets uit.


 5. 13 uur geleden zei Ernst:

  @StefandD ik heb een gpx bestand in de Garmin map gezet. Ik kan echter nergens de cache terugvinden. Ik gebruik een Vista hcx, een map 60 en een etrex 20 touch.

  Kan iemand uitleggen hoe dit hoort te werken?

  Het moet de map \Garmin\GPX\ zijn!

  De Vista HCx is van een oudere generatie (de 60 dacht ik ook maar LL zal het wel beter weten, ik heb dit type nooit gehad). Garmin Express werkt niet bij dit type, dus lijsten gebruiken ook niet. Ook gpx-bestanden in de \Garmin\GPX\-map zetten werkt niet. De enige manier om caches in te laden is om ze via MapSource of BaseCamp of software van derden (EasyGPS, GSAK) naar de gpsr te sturen. Dus gpx downloaden, openen met MapSource of BaseCamp (eventueel meerdere gpx-bestanden verzamelen) en dan via Overdragen --> Verzenden naar apparaat versturen.


 6. Toch lukte het mij vrij eenvoudig met Google Afbeeldingen.

  Specifieke oplossing mogen inderdaad niet worden gegeven, dus hier maar een algemene oplossing:
  Sla de afbeelding op, verwijder met een foto-editor de witrand waar A-0 in staat.
  Ga dan naar Google en klik op Afbeeldingen (staat ergens rechtsboven in het scherm). Je zit nu in Google Afbeeldingen. Upload daar de foto.
  De eerste afbeelding in "Afbeeldingen van..." was meteen de juiste. Klik er op en je krijgt een link naar een website met veel informatie over dit schilderij.


 7. Als de al de lijn hebt tussen punt A en B weet je als het goed is ook de hoek van die lijn.
  Het eenvoudigst is om een een projectie te maken vanuit punt A van 3967,28 meter en de hoek van de lijn.

  Weet je de hoek niet? Gebruik http://geo.javawa.nl/coordcalc/ (optie 1). De beginrichting is de hoek die je het beste kan gebruiken. Vergeet niet om met het tandwieltje rechtsboven eerst de juiste notatie te kiezen (standaard staat deze op h dd.ddddd° en waarschijnlijk moet je h dd° mm.mmm' hebben).
  Deze methode heeft als nadeel dat twee projecties achter elkaar een kleine afwijking kunnen geven, maar op deze kleine afstanden is dat minimaal.


 8. In GSAK mis je 1 traditional en blijkbaar heb je bij een andere cache een dubbele found log staan.

  Met de macro GetAllLogsForUser kan je je found logs van geocaching.com updaten en eventuele ontbrekende caches toe laten voegen.

  Dubbele logs kan je opsporen met Ctrl+F en dan de volgende instellingen te nemen:
  Knipsel.JPG.8070e46968cc21b4f57da57a5a3b18c2.JPG


 9. Als je geocaches kan vinden met een smartphone is er grote kans dat de geocaching-app die je gebruikt ook gps-coördinaten kan weergeven. Hetzij door een soort van gps-statusscherm, hetzij door het aanmaken van een nieuw waypoint.

  Kan je dat niet vinden, kijk dan in de appstore van je smartphone naar een app die dat wel kan.

  Wil je een cache goed inmeten, voer dan verschillende metingen uit en neem daar het gemiddelde van.


 10. Gpx-bestanden zijn persoonlijk.

  Pas iemand moeten helpen die van iemand een gpx-bestand van een trail had gekregen. Ze kreeg de lijst met caches niet in haar gpsr te zien. Bleek dat degene die ze voor haar had gedownload de trail al had gevonden en daardoor de caches ook als 'gevonden' in de gpsr stonden. Daar de meeste toestellen gevonden caches standaard niet laten zien kan je aardig lopen klooien als je dat in het veld overkomt.


 11. GSAK is niet nodig als je alleen maar losse caches doet. Het is meer bedoeld als database en om grote hoeveelheden caches in je gpsr zetten. Maar dan is het handiger (niet noodzakelijk!) om premium member te worden.

  Losse caches in je gpsr zetten:
  - Klik op de GPX file knop.
  - Download de gpx naar je computer.
  - Kopieer de gpx van je computer naar de map \Garmin\GPX\ op de eTrex.

  Of:
  - Klik op de GPX file knop.
  - Download de gpx direct naar de map \Garmin\GPX\ op de eTrex.

  Vergeet niet om na elke dag cachen de map \Garmin\GPX\ op te schonen.


 12. Ik heb geen GPSMap, maar in het algemeen:
  In de lijst met geocaches heb je de optie om een filter in te stellen. Als dat ingesteld is en je dat filter bekijkt zie je een aantal opties. Zorg dat alle cachetypes worden weergegeven. Ook alle moeilijkheid- en terreinsterren (van 1.0 t/m 5.0). De optie caches die je niet hebt gevonden mag niet aangevinkt staan.


 13. Het aantal favorietpunten staat niet standaard in een gpx-bestand of pocket query. Deze zal je dus zelf moeten updaten.

  Dat kan door je database te refreshen: Geocaching.com API toegang --> Cachegegevens vernieuwen. Het maakt niet uit of je voor Alle details of licht kiest.


 14. 12 uur geleden zei regenboog2:

  kalkendotters, kan je iets in de GPS instellen zodat je de caches die ver weg liggen wel kunt zien? Ik kan bijvoorbeeld op mijn eTrex wel caches op de lijst zien die ruim honderd kilometer ver weg liggen. Dat is gewoon een kwestie van scrollen. Dezelfde caches kunnen we echter niet zien op de lijst van de Garmin 650. MEt wp’ s op grote afstand heeft de 650 dan weer geen probleem.

  Ja, dat kan wel.

  Je kan je gpsr een positie laten simuleren (demomodus). Kijk even in je gebruikershandleiding (pagina 34) hoe dat moet.
  Als je een positie in de buurt van die verre caches simuleert zie je die caches alsof je daadwerkelijk in de buurt bent.

   

  28 minuten geleden zei regenboog2:

  Ik zou dus graag willen weten hoe we thuis de caches op de kaart kunnen zien (zie vier of vijf postjes terug het antwoord van de kalkendotters)

  Niet naar de cachelijst gaan, maar vanaf het hoofdmenu de kaart selecteren en naar de buurt van die caches scrollen.


 15. 11 uur geleden zei barny:

  een bedrijf dat miljoenen omzet kunnen het nog geen eens voor elkaar krijgen, en 0 wisselwerking met hun klanten

  Er wordt al tijden gevraagd op het forum van geocaching.com om die knop te verwijderen en aan die verzoeken is eindelijk voldaan. Dus er is wel degelijk wisselwerking.

   

  11 uur geleden zei Flo van Co:

  Maar een berichtje had misschien wel zo netjes geweest ja.

  Is er ook.

  • Like 1
×
×
 • Create New...