Spring naar bijdragen

StefandD

Leden
  • Aantal bijdragen

    780
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    37

Berichten geplaatst door StefandD

  1. Ik denk dat on4bam de CO van deze serie bedoelt: https://coord.info/GCA45TD
    Een nieuwe mystery trail in en om Goes in Zeeland.

    Deze komt inderdaad als Opted Out User in GSAK binnen.
    Je ziet het ook op de webpage: "A cache by GPS Roefel (§OPTOUT:88b927606a2c§)"
    Maar de rest snap ik ook niet. Logjes komen bij mij gewoon binnen - alleen de naam van de CO ontbreekt - en bij een export naar de gpsr zijn ze bij mij ook zichtbaar.

    • Leuk 1
  2. Dat kan niet.

    GSAK gebruikt een oude unicode-tabel die deze tekens niet ondersteunt.

    De maker heeft al eens aangegeven dat het niet mogelijk was om een nieuwe tabel te implementeren zonder heel het programma te herschrijven. Wegens ziekte is hij een paar jaar geleden gestopt met het ontwikkelen en momenteel wordt het programma door vrijwilligers met pleisters en plakband werkend gehouden.

  3. Plus het feit dat een ggz-bestand minder groot is dan een soortgelijk gpx-bestand. Het is in principe een gezipt bestand met gpx-bestanden er in.

    Caches laden ook sneller in omdat er gebruik wordt gemaakt van een index. Daarentegen is het opvragen van een listing iets trager omdat die eerst uitgepakt moet worden.

    Een nadeel is wel dat ggz geen waypoints kan bevatten. Maar o.a. GSAK heeft daar meerdere oplossingen voor.

    • Leuk 1
  4. Als een lijst is binnengehaald, zijn de geocaches zichtbaar op de kaart en staan ze ook in de lijst met geocaches.
    Ook eventuele waypoints zijn zichtbaar op de kaart en in de waypoint manager.

    Van daaruit kan je er naar toe navigeren.

  5. Na wat googelen zie ik wel:

    Citaat

    Let op: deze laptop draait op Windows 10 in S modus. Liever normale Windows 10? Schakel Windows 10 in S modus dan uit via de Windows Store om gebruik te maken van de volledige versie van Windows 10.

    Wat ik begrijp is dat S modus alleen apps uit de Windows Store kan installeren, maar je ook een app kan installeren die die beperking opheft.

    Dus je moet er wel eerst wat voor doen...

  6. Aan je screenshot te zien dat de cache die wordt weergegeven geen gecorrigeerde coördinaten heeft. Ik ga er van uit dat de rest dat dan ook niet heeft.

    Klik met de rechter muisknop op een cache (in het bovenste deel) en kies Gecorrigeerde Coördinaten... . Pas daar de coördinaten aan. Doe hetzelfde met de rest.

    Je kan zien dat de cache gecorrigeerde coördinaten heeft als je in het onderste scherm (Gecorrigeerd) in rode letters achter de coördinaten ziet staan.

    Voor de macro hoef je geen filter in te stellen: de macro filtert zelf de caches die gecorrigeerde coördinaten heeft en verstuurt ze dan naar geocaching.com.

  7. 56 minuten geleden zei Mdm:

    Maar ik ga eens kijken wat we kunnen doen zo ie zo heb ik al de script al af dat je allen op die pagina kan komen als je 30 meter in beurt bent van de geocaching daar buiten kom je er niet op dus kan je ook niet loggen 

    Klinkt als een labcache.

  8. Toch groeit Waymarking langzaam maar gestaag. Ik zie in elk geval een stijging van het aantal gepubliceerde waymarks in Nederland.

    Het enige wat ik tot nu toe ben tegengekomen is een labcache adventure in Wassenaar: Waymarking Wassenaar. Hier moet je vijf waymarks bezoeken, de antwoorden op de vragen kan je in de listings van de waymarks vinden.

    Zoiets kan je natuurlijk ook gebruiken in een mystery.

     

    Overigens zijn er in Nederland ook twee waymarking-challenges: GC3RCZ4 en GC3GT1Z.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...