Spring naar bijdragen

Binkie

Leden
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Binkie geplaatst

  1. Binkie

    Ozi en .gpx files

    Ik ben de auteur van Ozi-GPX-Tools, het programmaatje dat je vond op geocaching.BE. Kan je het GPX-bestand waar je problemen mee ondervindt, doorsturen naar 'contact dot geocaching dot be AT gmail dot com', zodat ik kan nagaan wat er precies fout gaat. Overigens, in OziExplorer kan je al sinds enkele versies rechtstreeks een GPX-bestand inlezen, met het commando 'Bestand - Openen - Import GPX File'. Wellicht heb je dus zelfs geen omzetting nodig.
  2. Deze instelling speelt enkel mee als je de richting die je GPS aangeeft (of die je hebt berekend vanaf een stafkaart), wilt overbrengen op een kompas. Bij sommige kompassen (lees: duurdere) kan men de afwijking tussen het ware en magnetische noorden instellen (met een klein schroefje), zodat die "declinatie" is weg te werken en je met het ware noorden kunt werken. De afwijking is, zoals al eerder gezegd, zo klein in Nederland en België dat het in de praktijk weinig verschil uitmaakt. Maar op vakantie in een ander land, kan het wel degelijk belangrijk zijn. In sommige cachebeschrijvingen wordt je gevraagd om een waypoint te projecteren. Als het een grote afstand betreft, dan schrijft de auteur er best bij of bij zich baseerde op het ware of het magnetische noorden, zodat je er bij het berekenen ook rekening mee kunt houden.
  3. Ik heb bij de auteurs van het programma geïnformeerd of zij een delay gebruiken tussen het ophalen van de verschillende pagina's. NIET DUS. Enige voorzichtigheid blijft dus geboden bij het opvragen van vele pagina's tegelijk. Voor een volgende versie zou zo'n delay overwogen worden.
  4. Binkie

    Coordinaten in TomT 3

    In een pocketquery kan je ook aangeven dat je enkel interesse hebt in de caches die de laatste 7 dagen zijn aangepast (= nieuwe caches, of pagina van een bestaande cache gewijzigd), of de laatste 7 dagen gelogd. Op die manier krijg je wellicht minder dan 500 caches per query binnen en kan je toch je GSAK database stelselmatig uitbreiden zonder steeds ALLE caches te moeten vragen in een straal rond een aantal vaste plaatsen.
  5. Binkie

    GC in "Trip"

    Laten we het erop houden dat de interesse zowel uit Vlaanderen als Nederland komt, want het artikel werd ook aangekondigd op de Belgische site en het Belgische forum. Niet verwonderlijk, die interesse, want het is inderdaad een erg vlot geschreven artikel dat de achtergrondinformatie rond cachen, een paar leuke anecdotes en een verslagje van de gelopen cache op speelse wijze met elkaar combineert. Zo, dat levert vast weer een aantal extra downloads op...
  6. Binkie

    GC in "Trip"

    Op een weekje tijd werd het artikel 126 maal gedownload. Ik zou toch al maar beginnen queue'en aan de nummertjesautomaat...
  7. Ik gebruik al een tijdje Gartrax om m'n logs door te sturen. Je kunt ze rustig off-line voorbereiden (en tussendoor regelmatig bewaren als Gartrax output, of course...) en daarna met 1 commando allemaal tegelijk doorsturen naar geocaching.com. Het bespaart je alvast het 1-voor-1 oproepen van de caches (typisch op een zondagavond, wanneer half Nederland aan't loggen is) en bespaart op die manier nog tijd ook.
  8. Als je zoekt rond bepaalde coordinaten, of alle caches van Nederland (of een ander land), kan krijg je zo'n 20 tot 25 caches per blad, die je allemaal ineens kunt aankruisen en downloaden (met de knoppen onderaan de lijst). Ik bewaar de aangekruiste caches niet, maar ik OPEN ze. Je kunt op deze manier meerdere downloads na elkaar OPENEN, en die komen telkens als een nieuw bestandje binnen in EasyGPS. Om ze samen in 1 bestand te stoppen ga je als volgt te werk: - voer op de menubalk in EasyGPS "Window - Tile" uit. - kies welke bestandje je als "verzamelbestand" wilt gebruiken. - vanuit al de overige vensters voer je een Select All uit (Ctrl+A) en je versleept die waypoint(s) naar je verzamelbestandje. Op die manier plaats je alles in 1 venster. - Tenslotte bewaar je je verzamelbestand. Niks geen 10-tallen individuele bestandjes of hernoemen van gedownloade bestanden. Voor mij werkt dit prima. Een voordeel van EasyGPS is dat een waypoint dat reeds aanwezig zou zijn in je verzamelbestand, niet wordt gedupliceerd of overschreven als je het er nadien nog eens in zou slepen. Je eigen commentaar voor een waypoint blijkt dus ook netjes behouden.
  9. Hartelijk dank aan iedereen die privé of via het forum op mijn vraag reageerde. Ondertussen kunnen ook mijn Belgische collega's een kaart van Nederland downloaden vanaf geocache.BE Naast een "normale" kaart is er ook een "uitgebleekte" kaart voorzien, zodat de symbolen van de caches goed contrasteren met de achtergrond en op die manier beter opvallen.
  10. Onlangs werden op de website van het Belgische NGI (Nationaal Geographisch Instituut) 2 gecallibreerde kaarten gepubliceerd welke perfect bruikbaar zijn (mits enkele bewerkingen) als indexkaarten in OziExplorer. Die "behandelde" kaarten kunnen inmiddels ook gedownload worden vanaf geocaching.BE (menu: Geocaching - Downloads) en zijn rechtstreeks bruikbaar in OziExplorer. Welke indexkaarten gebruiken jullie in Nederland (ik bedoel dan: een gecallibreerde kaart van gans Nederland, met de belangrijkste steden, (water)wegen etc.). Zelf woon ik vlak bij de Nederlandse grens (Turnhout) en zo'n kaart zou erg handig zijn.
  11. OziExplorer heeft die mogelijkheid. Je kunt manueel trackpoints bijmaken, punten verwijderen, tracks "aan elkaar plakken" (wanneer door slechte ontvangst een stukje track is weggevallen heb je meerdere segmenten, je kunt die segmenten terug tot 1 track maken).
  12. Thanks Kruimeldief en BigBird. Ik heb al wat testjes gedaan met Watcher, en dat voldoet prima! Maar er is blijkbaar nog meer bruikbare software. Werk aan de winkel dus. Maar voorlopig is m'n initiele vraag al meer dan opgelost. Groetjes, Binkie
  13. Ik heb me deze week getracteerd op een Premium Membership bij geocaching.com, om eens met die pocket queries te kunnen stoeien. Erg handig, dat je met b.v. 1 muisklik alle caches van een land kunt downloaden, inclusief beschijvingen en logs, netjes in 1 GPX bestand (ong. 1.2 Mb). Op een PocketPC is dat vlot te bekijken met GPXVIEW, maar het openen ervan duurt wel even, omdat het bestand zo groot is. Bij een poging om een selectie te maken uit die GPX-file met EasyGPS of ExpertGPS, blijkt dat verslepen van de gewenste caches naar een nieuw bestandje wel lukt, maar dat daarin enkel de "gewone" informatie terecht komt (naam, auteur, waypoint e.d.) en dat de beschrijving en de logs verloren gaan . Bestaat er een mogelijkheid (andere software) om vlot een selectie te kunnen maken met behoud van de beschrijving en logs? De file te lijf gaan met NotePad is natuurlijk altijd een allerlaatste optie...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...