Spring naar bijdragen

GEANTJES

Leden
  • Aantal bijdragen

    42
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

-2 Matig

Over GEANTJES

  • Verjaardag 12-01-1950

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin GPSmap 62s
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    Inmiddels 11 jaar
  • Lengtegraad
    5.23095
  • Breedtegraad
    51.24055
  • Skype
    seagulladvies

Contact Methods

  • MSN
    seagull@macuser.nl
  • Website URL
    http://www.apple4you.nl
  • ICQ
    0
  • Skype
    Seagulladvies

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Veldhoven
  • Interesse
    Al langere tijd met het idee rondgelopen om met name bij vakanties in Frankrijk en Oostenrijk te beschikken over een GPS met topo om bij wandelingen zeker niet verkeerd te lopen. Mij op zeker moment verdiept in de bijzonderheden en zo op www.geocaching com/nl terechtgekomen.
    Na de eerste korte wandelingen verkocht aan deze hobby. Je komt op plekken waar je anders nooit zou zijn gekomen.
    Ben met pre-pensioen als militair(37 dienstjaren), waarvan de laatste 12 jaar in de automatisering. Ben eigenaar van een zaak in computerartikelen (www.apple4you.nl) en ben voorzitter van een tweetal verenigingen (1x lokaal) en (1x landelijk) Heb daarnaast natuurlijk ook nog andere dingen te doen.

    Het motto “TRADE UP, TRADE EVEN, TRADE OFTEN” and “HELP KEEP CACHES TRASH FREE”.

    De 1e: Toterfout
    De 10e: Oers , placed first geocoin "Belted Kingfisher (multi)
    De 50e: Buitensporig (traditionel)
    DE 100e: De bende van Steensel
  1. GEANTJES

    Garmin Gpsmap 60Csx

    De Garmin gpsmap 60CSX is verkocht. De fietshouder is nog beschikbaar.
  2. GEANTJES

    Garmin Gpsmap 60Csx

    Te koop aangeboden wegens aankoop ander toestel: Garmin GPSmap 60CSx. Verkeert in uitstekende staat, werkt nog altijd perfect Het toestel is altijd met zorg gebruikt en is 2 jaar oud. De prijs is Inclusief broekriemhouder. Vraagprijs € 200,00. Optioneel heb ik ook nog een fietshouder.
  3. GEANTJES

    Oregon 300

    Te koop wegens overcompleet, Garmin Oregon 300. Slechts enkele malen gebruikt. Incl. 2 GB micro SD-kaart met o.a. topo NL. Fabrikantinformatie en specificaties. Dit robuuste toestel met hoog-gevoelige GPS-ontvanger biedt innovatieve kenmerken zoals een in zonlicht afleesbaar aanraakscherm voor een vlotte bediening en de mogelijkheid om waypoints, tracks, routes en geocaches draadloos uit te wisselen tussen toestellen. Gebruikers kunnen de Oregon instellen op één van de vijf profielen: automotive, watersport, recreatief, fitness of geocache. De microSD™ geheugenkaart uitsparing maakt het mogelijk om optionele Mapsource (compatibele) kaarten te laden voor verschillende avonturen. De gedetailleerde kaartweergave en het hoge-resolutie kleurenscherm van de Oregon zijn een aanvulling voor ieder avontuur te land of ter zee. De Oregon 300 beschikt over een voorgeladen wereldwijde basiskaart met schaduw relief. Vraagprijs € 225,-
  4. Een heel ander update-probleempje. Nadat ik 2 weken geleden de update naar 3.9 had uitgevoerd leek alles normaal te werken. Echter na het uitzetten van de 60csx bleef er een vrij hoge pieptoon hoorbaar. Nadat ik even de batterij had losgehaald was het verschijnsel weg. Ditzelfde doet zich nu telkens voor. Vanmorgen nog een keer de update gedraaid, maar het verschijnsel blijft. Ik heb hier verder nog niets over gevonden op de NL-fora, dus mogelijk ligt het niet aan de update, maar wordt het ergens anders door veroorzaakt. Iemand van de medegebruikers van een 60csx enig idee?
  5. Inmiddels de versie 1.1.1 geinstalleerd zonder enig probleem. In de beschrijving in de appstore staat nu ook dat de applicatie niet goed werkt met winterboard op een jailbroken iphone. Maar wat nog belangrijker is dat ook al een volgende update is aangekondigd, waarbij het mogelijk is je founds te loggen.
  6. Wij hebben als navigatie op de weg een Route 66 navigatiesysteem en voor het fijnere werk een Garmin 60csx, die trouwens met met metroguide, enz. ook vaak goed te gebruiken is. De iphone dient tegenwoordig als paperless verbinding met geocaching.com. Nu de Nuvi 550 beschikbaar lijkt te zijn overwegen we deze ook aan te schaffen, omdat we volgend jaar Zweden/Noorwegen willen bezoeken en dan in ieder geval een apparaat hebben, die voor meerdere doeleinden geschikt is. Ja en voor zo'n langere tocht hebben we ook een Apple notebook met roadtrip, google earth en maccaching bij ons, zodat we van te voren goed een route kunnen verkennen en uitstippelen.
  7. Kijk eens op dit geocaching.com forum. Het blijkt in de meeste gevallen te liggen aan het feit dat de iphone een jailbreak heeft. Bovenstaande klopte. De nieuwe versie werkte niet goed op mijn iphone met een jailbreak. Na een herstel uitgevoerd te hebben (Helaas was het noodzakeleijk de iphone als nieuw in te richten) werkt de groundspeak applicatie bijna perfect. Er blijven natuurlijk wensen, zoals ik het prettig zou vinden om een cachebeschrijving te kunnen in-/uitzoomen, logjes verwerken, enz. Je kunt niet alles hebben, misschien in de toekomst? Het is duidelijk een meer volwassen applicatie dan de 1.0 uitvoering. De investering van €8,- vind ik het zeker waard.
  8. Ja, ik heb inmiddels deze nieuwe versie. De eerste ervaringen zijn niet bemoedigend. Na het opstarten vraagt de applicatie naar de lokatie. Welke mogelijkheid ik ook kies., daarna springt ie terug naar de springboard (hoofdmenu van de iphone). Anderen soortgelijke ervaringen of werkt het bij anderen wel?
  9. Voor al degenen die wel een reactie van mij hadden verwacht. Deze is er dus. Bewust heb ik ruim 20 uur figuurlijk mijn vingers stil gehouden. Met alle respect voor de vrijwilligers, alleen maar mijn hoedje af. Daar was mijn kritiek dus echt niet op gericht. Ik ben zelf vrijwilliger bij een aantal verenigingen, dus ik weet hoe dat voelt. Ik had uitvoeriger in mijn reactie moeten zijn, dan hadden er in ieder geval een aantal forumleden ook genuanceerder gereageerd. Waar reageerde ik dan wel op? In feite omdat verschillende mensen in verschillende draadjes reageerden op een aantal functies, die de laatste week/anderhalve week niet meer werken of niet worden bijgewerkt. Ik kan echter niet direct een opvallend bericht op het forum ontdekken van het stichtingsbestuur b.v in een draadje " Laatste nieuws van het stichtingsbestuur", waarin duidelijk wordt aangegeven wat wel en niet meer functioneert en met welke reden. Of ik heb erover heen gelezen. Als dat wel opvallend was gebeurd dan waren er minder vragen geweest op verschillende gebieden. De kritische noot is gericht aan het stichtingsbestuur. Ook dit zou je als vrijwilligerswerk kunnen beschouwen, maar dat is het m.i. niet geheel het geval. Want wie zoals in dit geval een stichting runt, heeft op zeker moment een "maatschappelijke" verantwoordelijkheid naar de geocache-gemeenschap om het geheel aan aangeboden diensten zo goed mogelijk te runnen. De website biedt aan een groot aantal gebruikers meerwaarde, dus informeer tijdig de gebruikers. Ook het vroegtijdig inspelen op gebrek aan vrijwilligers hoort daarbij. Ja, ik weet dat een stichtingsbestuur een eigen beleid kan voeren, maar een stichting kan ook open zijn naar de donateurs en/of members. Alhoewel het geen vereniging is, kan een stichting wel min of meer als zodanig functioneren. Wel is er de nieuwsbrief verschenen en dat is gewoon goed. P.S. 1. Ja, ik heb vandaag extra veel op het forum in allerlei draadjes gezocht, maar ik heb geen statuten kunnen vinden. Wie helpt? 2. Het is geen persoonlijke kritiek op Geoman of Hawkeyes. 3. Met het doorlezen van de draadjes ben ik er ook weer aan herinnert dat ik de donatie voor dit jaar nog moet overmaken. 4. Ik ben geconfronteerd met de 161 meter guideline.
  10. Ik wordt er een beetje ziek van. GC.nl is klaarblijkelijk niet in staat door personele problemen de website goed in de lucht te houden. Een goed business- plan helpt misschien.? Wat wil ik op welke manier realiseren?. Het is toch vreemd, dat dit niet lukt op dit moment? Mensen inschakelen met voldoende tijd en tegen een stootje kunnen. Zie de nieuwsbrief?.
  11. Ja, ik ben er tot op heden best tevreden over. De km's worden bij mij wel weergeven. Het saven is wel makkelijk, omdat je dan 1 of meerdere cacheroutes direct beschikbaar hebt en dus niet iedere keer de applicatie weer moet laten zoeken als je aan het verplaatsen bent of wat dan ook. Wat ik wel mis, dat je niet kan inzoomen/uitzoomen, als de beschrijving geladen is. Dat zou makkelijk zijn bij sommige cachebeschrijvingen. Het begint op de iphone in ieder geval al ergens op te lijken om paperless te lopen. Ik hoop dat groundspeak snel met wat verbeteringen komt.
  12. http://forum.geocaching.nl/style_emoticons...ault/cheers.gif Als beginnende maker van caches ben ik tegen allerlei uitdagingen aangelopen. Xaa is proefloper geweest voor een cache, die onlangs gepubliceerd is. Dus ik weet de waarde van een proefloper in te schatten. Heb ook bij andere caches hiervan gebruik gemaakt. Ik zal een paar fouten noemen, die ik gemaakt heb. - de gedachte dat doe ik wel even. Nee, dus het koste je uren, dagen, tig-keer controleren voordat je denkt het ziet er fatsoenlijk uit ( en dan achteraf nog fouten maken). - versiebeheer van je cache-beschrijvingen - kennis van andere programma's, zoals b.v. dreamweaver, photoshop e.a. - niet weten welke andere hulpprogramma's er zijn - na publicatie allerlei opmerkingen krijgen, waarin een keuze gemaakt moet worden: doe ik er wel iets mee of niets - mailtjes ter verduidelijking of als hulplijntje - WP's achteraf toch moeten verplaatsen, omdat er anderen zijn, die ook een mini-cache in de directe omgeving van een WP geplaatst hebben. Deze waren nog nergens bekend. - Een bonuscache met een schitterend idee, waarvan je denkt dat heeft nog niemand toegepast. Dus wel, omdat je na publicatie van je eigen bonuscache erachter komt na een andere bonuscache zelf gelopen te hebben. Het idee is al gebruikt. Wat nu? - Nieuwe caches kosten een hoop geld wil je ze aantrekkelijk maken voor een breed publiek. TB's en Coins en andere spullen. Niet erg want een hobby kost wat. Dat zijn een aantal ervaringen. Natuurlijk kun je door het forum een aantal vragen en/of fouten voorkomen, maar desondanks heb je denk ik voor publicatie de hulp van ervaren medegeocachers nodig. Als je kwaliteit nastreeft, dan is m.i. proeflopen een "must". Je hebt er niets aan om naderhand medegeocachers je excuses aan te bieden omdat je toch nog een foutje in de cachebeschrijving hebt staan. Ja, een FTF, STF, TTF is leuk. Je ziet dat mensen daar op "kicken". Nou voorzover ik nu heb ondervonden en als ongeschreven regel heb genoteerd een proefloper logt als vierde. Zo wordt niemand tekort gedaan. Oh ja, als cache-eigenaar zie je allerlei TB's en coins voorbijkomen. De afweging log je deze in je eigen cache. Ik vind dus van niet. Conclusie: Een proefloper is m.i. noodzakelijk voor multi-caches. Houdt contact met ervaren geocachers. Ja, ik stel me beschikbaar als proefloper.
  13. GEANTJES

    Proeflopen

    Nou, niet helemaal. De AKW's liggen op afstand. Je kunt natuurlijk wel de verbinding leggen met de Dommel en de Run.
  14. GEANTJES

    Proeflopen

    Ach, ik kan er eventueel wel eente doen, maar dan bij voorkeur niet de stadsdingen natuurlijk VELDHOVEN 5 is langs de Run(een riviertje). Persoonlijk vind ik dat de mooiste. Niet echt moeilijk, maar wel de rustgevenste.Ik ben benieuwd of je het voormalig openluchttheater ontdekt?
  15. GEANTJES

    Proeflopen

    Wie heeft er in Veldhoven of de directe omgeving zin om een cache proef te lopen. Voordat ik de rest van de serie ter goedkeuring aanbiedt, wil ik toch met een redelijke zekerheid weten of ik het allemaal goed heb uitgezet. Misschien hebben Synoman, Tijgetje, Jins, Aardbei of anderen wel zin. Een aantal routes zijn al proefgelopen door Wizzys, echter er zijn nog een paar te gaan voordat de hele serie ter goedkeuring kan worden aangeboden. Van de hele serie VELDHOVEN 1 t/m 5 is 1 gepubliceerd en 4 en 6 worden al proefgelopen. Dus 2 en 3 (door Veldhoven) en 5 in het buitengebied moeten nog gecontroleerd worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...