Spring naar bijdragen

Woven

Leden
  • Aantal bijdragen

    49
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Woven

  1. KarelKraak Bedankt! :thumbup:

     

    De beschrijving klopt met wat we gezien hebben.

    Leuke informatie levert dat op. Wij hebben er inderdaad meer gezien.

    Nu nog uitzoeken waar we de afslag gemist hebben en op wants terecht zijn gekomen....

  2. Om een groter lettertype te krijgen kan je eens proberen als je een scroll muis hebt, om de CTRL toets ingedrukt te houden en dan te scrollen met je muis. Ik kan hiermee het lettertype van de hele pagina vergroten en daarna ook weer verkleinen. Erg prettig bij pagina's met kleine lettertypes.

     

    Als je geen scrollmuis hebt werkt het ook met CTRL-toets en '+'-toets (voor vergroten) of '-' -toets (voor verkleinen).

  3. Op TOPOkaarten kun je inderdaad niet routeren. Ik ken de etrex niet, maar we hebben een 60cx gehad (nu een Co) maar we hebben altijd de citynavigator erin om op te routeren (routeplanning) en de TOPO om vanaf de bestemming te gaan cachen. We konden ze, zoals er velen doen gezien de draadjes, aan en uitvinken. Beiden tegelijk laden via Mapsource en in de GPS de gewenste actieve kaart kiezen.

     

    De kaarten zien er inderdaad verschillend uit op verschillende GPS-en. Maar daar is ook al weer een oplossing voor als je handig bent. Zie dit draadje

     

    De Garminkaarten zijn goed maar prijzig. Losse wandelkaarten ook.

    OpenStreetmap ken ik niet goed. Weet wel dat dit nog in ontwikkeling is. Maar wel gratis.

    Dat is natuurlijk een overweging die iedereen zelf moet maken.

     

    Hopelijk helpt je dit wat.

  4. Da's klare taal, haha ! :thumbup:

    En misschien mogen mensen ook andere dingen in hun leven hebben naast geocaching,

    zonder dat ze daar verantwoording voor af hoeven te leggen op het forum ?

    :lamo:

     

    ....en zonder dat ze zich zelf steeds moeten verdedigen.

    Helaas (maar misschien ook gelukkig ;) ) staan er altijd veel meer scheidsrechters en coaches langs de lijn. En zijn er veel minder die ook de betreffende cursus voor uitoefenen van dat vak gaan volgen.

     

    Het valt me op en het gaat me langzaam storen dat de revieuwers zich steeds moeten verdedigen. Uitleggen OK, maar het gaat veelal om meningen. En die verschillen nu eenmaal. Daar kun je eindeloos over blijven emmeren. Lijkt me zonde van de tijd. Laat de reviewers gewoon rustig hun werk doen.

  5. Wacht even....

     

    Natuurlijk is het handig als je eerst wat hebt gecached voordat je je eigen cache maakt. En op geocaching.nl staat een prima link om je cache te maken, Maar...

     

    Ik herinner me nog de moeilijkheid om alles goed in te vullen in het formulier, toen we onze eerste (en nog enige) cache maakten zo'n jaar geleden. Met goed lezen en nog eens lezen (van de handleiding van Kapitein Haak, de handleidingkjes op .nl) kwamen we vast met -wat nu genoemd wordt- gerommel. Er stond veel impliciet genoemd in het formulier en toelichting, maar dat hadden we niet door de eerste keer. Ja, achteraf natuurlijk wel. :eek:

    En op het forum waren we nog niet vaak geweest...

     

    Het is soms als ervaren legger moeilijk te zien dat een newbee die vanzelfsprekende dingen niet weet of ziet.

     

    Staat die handige checklist ook op geocaching.nl? Als die handige dingen nu bij elkaar staan, wordt het voor de beginner wat gemakkelijker vinden. En dus beter voor te bereiden. :lamo:

  6. Wij hebben sinds een maand ook een Colorado. Na het installeren van de update kunnen we de waypoints niet meer verwijderen.

    Wel in het menu gevonden, maar als ik op de ' weet u het zeker?' ja-knop druk gaat de Colorado steeds uit.

     

    Herkent iemand dit? En zo ja, is er een alternatief (ommetje)?

  7. Hallo allemaal!

     

    Ik heb nog niet veel caches gedaan. Enkel 2 met een groepje... Nu vraag ik mij af wat ik zelf, als ik alleen ga cachen het beste kan kiezen als eerste cache... Iemand tips?

    Thanks!

     

    Het ligt eraan wat je leuk vindt :rolleyes: . Als je van wandelen en een beetje puzzelen houdt kun je rustig een multi doen. Als je daar niet van houdt neem je een traditional. Zoek eerst lekker die met moeilijkheidsgraad 1 of 2 sterren. Dan kun je oefenen en een beter idee krijgen hoe het werkt. Als je van puzzelen houdt los je thuis eerst wat mysteries op, die je dan gaat zoeken. En dan lekker opbouwen in moeilijkheidsgraad. Of als je ontdekt wat je echt leuk vindt, kies je die caches die dat in zich hebben.

     

    Veel cacheplezier

  8. Met het Duitse "Anlieger Frei" zit het volgens mij anders, "Anlieger" zijn letterlijk aanwonenden dan wel eigenaren van een perceel aan zo'n weg (een boer die daar een stuk land heeft liggen of zo). daarbij is het in het Duits een stuk lastiger je onder een bekeuring uit te kletsen. (" Ach so Herr Polizeibeambte ich bin ja an es... ehhh Geo... ehh Welt... ehhh")

     

    Volgens mijn logica is een cache net zoveel ' anliegend' als het perceel van de boer. Zo naief hebben wij het tot nu toe gezien in Duitsland en/maar we zijn nog niet tegen de Polizei ' aangereden' . :thumbdown::thumbup:

  9. Wij hebben onze GPS ook In Notter gekocht.

    We zochten een GPS die op de motor moest kunnen: waterdicht enigzins schokvrij, grote display, goede weergave in de zon en we wilden er ook nog mee kunnen wandelen :blush::angry:

    We zijn zeer goed voorgelicht over de verschillende (on)mogelijkheden. We zijn nog elke dag uitermate tevreden met onze aankoop. En we kunnen er nog hartstikke goed mee geocachen ook (daar zijn we later mee begonnen).:beerchug:

    Voor een nieuwe gaan we zeker terug (ondanks een prijsverschil van een paar tientjes).

  10. En als jullie denken dat dat de enige plek in Amsterdam is waar je ze kunt tegenkomen...? :D

    Bijgaand heb ik een stukje opgezocht over dieren (o.a.)ringslangen in Amsterdam. De volgende info komt uit het boekje: Haring in het IJ.

    De stippen op het bijgaande kaartje geven aan waar je nog meer ringslangen kunt tegenkomen als je door Amsterdam struint. :D

    Ringslang Info

     

    Groet,

    Jeannette

×
×
  • Nieuwe aanmaken...