Spring naar bijdragen

joemanve

Leden
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door joemanve geplaatst

  1. Soms doet hij het wel en soms niet. Een mooie site om even snel te checken is http://www.isitdownrightnow.com/geocaching.com.html
  2. joemanve

    Cache Maken

    Als je op geocaching.com naar de pagina "hide and seek" gaat staat er in de rechterkant een blauw vak voor "hide a cache", met een link naar het online formulier: Once you are prepared, fill out our online form to report a new cache. This is a free service. Klik op de link en je kunt de cachebeschrijving aanmaken. Groet, Auke.
  3. Via geocaching.nl naar cache-kaarten, en dan "Mijn kaart", dan kan je invoeren dat je caches wilt zien die niet gevonden zijn door jezelf en niet gevonden door een ander team. Helaas is dit momenteel in afwachting van het inlezen van de logs waarschijnlijk tot eind deze maand niet bijgewerkt, maar je kan wel vast een indicatie krijgen.
  4. joemanve

    paperless met telefoon

    Als je geen smartphone gebruikt maar een standaard toestel dat wel java ondersteund zijn er ook voldoende mogelijkheden om offline een aantal pocket-queries te downloaden. Voor het maken van een pocket-query moet je premium member van gc.com zijn, maar kijk dan ook eens op http://ppquery.com Hier kan je een bestand aanmaken dat je op je GSM kan zetten, en waar alle gegevens offline te bekijken zijn (alleen de foto's mis je).
  5. joemanve

    Probleempjes op gc.nl

    Om 23:07 heb ik dezelfde problemen: first find ranking geeft geen lijst. Andere problemen ben ik nog niet tegengekomen.
  6. Onderdeel 1: je ontmoet in de lift een oude schoolvriend, aan wie je in één minuut moet uitleggen wat geocaching inhoudt. Wat vertel je hem/haar? Wij gaan graag wandelen, maar als ik mijn dochters van 7, 9 en 10 op een mooie zondag vraag "zullen we 5 km gaan wandelen" terwijl ze zitten te computeren weet ik al wat voor antwoord ik krijg. Vraag ik ze echter "zullen we weer een schat gaan zoeken" dan willen ze de pc wel laten staan. Geocachen is voor ons dan ook een middel om elke keer in een ander gebied een wandeling te gaan maken. Onderdeel 2: wat spreekt jou bij geocaching het meest aan en waar loop je absoluut niet warm voor? Naast het wandelen vind ik ook de puzzels een uitdaging, 's-avonds wil ik hier nog wel een aantal uurtjes aan besteden. Je komt weer een hoop uitdagingen tegen. Als ik de puzzels opgelost heb wil ik ze ook wel gaan loggen, en dan is de plaats waar de logrolletjes verstopt zijn voor mij minder belangrijk. Het minst spreken mij de "oppikkertjes" aan, behalve als deze echt op speciale plaatsen liggen. De laatste tijd heb ik er hiervan echter toch een aantal gedaan , omdat ik de First Find ranking heb ondekt, en ik het wel leuk vind om hier wat punten te scoren. Ik heb inmiddels een kleine 100 caches gedaan, waarvan ongeveer 1/3 puzzels, 1/3 multi en 1/3 "traditionals" Wat ik wel jammer vind is als we bij een cache aankomen waar alleen rommel in zit. Als mijn dochters een aantal keren achter elkaar na een wandeling bij een cache aankomen waar geen leuke goodies inzitten, gaan ze een volgende keer minder snel mee. Heb je zelf geen leuke goodies bij je, haal er dan ook niets uit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...