Spring naar bijdragen

Kiraon

Leden
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Kiraon geplaatst

  1. Huh? Wat bedoel je daarmee?

  2. Kiraon? De grote onbekende.

  3. Vandaag in Goedemorgen Nederland een interview over de vele rupsen momenteel in de bossen. Blijkbaar was het vorig jaar net zo erg en misschien volgend jaar weer minder. Het wisselt per jaar. Volgens de bioloog bij Sven Kockelman aan tafel komt het doordat het voorjaar laat op gang is gekomen en de blaadjes nog jong en lichtgroen zijn. Dat schijnt lekker sappig te zijn voor de rupsjes. Maar veel rupsen is ook weer gunstig voor alle kleine vogeltjes die daardoor genoeg te eten hebben.
  4. Kiraon

    Beginners Vragen

    Wij hebben ons ook rot gezocht naar onze eerste cache en niet gevonden. Gelukkig later wel, en nu snappen we niet meer waarom we die toen niet hebben gezien. Door het meer te doen wordt je er toch wel handiger in.
  5. In het verleden heb ik zelf een geocache tocht voor een kinderfeest in elkaar gezet. De kinderen zaten in groep 8 en waren dus iets ouder. Ik had het twee GPSen gehuurd en zelf een (eng) verhaal bedacht. De kinderen hebben om de beurt met een GPS gelopen, dit was geen enkel probleem. Voor het verhaal had ik me een beetje laten inspireren door "de drie zusje" en mijn verhaal heette het mysterie van Bernheze, de gemeente waar wij wonen. In beide GPSen had ik alle wp voorgeprogrammeerd en de kinderen hoefden dus alleen maar de pijl te volgen, dit bleek al moeilijk genoeg. Op ieder wp had ik een klein doosje verstopt met daarin een aanwijzing en een letter. Het zoeken naar de doosjes vonden alle kinderen leuk. De aanwijzingen lichtte steeds een tipje van de sluier op en dat gaf veel discussie, ik heb er erg om moeten lachen. De letters samen vormden het woord "het putje" een punt dat zij allemaal kenden en waar dus de eindcache verstopt lag. (Ik heb dus niet met coordinaten gewerkt). In de eindcache zat de afloop en dus ook de oplossing van het verhaal. Het kostte wel aardig wat voorbereiding maar al met al was het een zeer geslaagd feest.
  6. Het is gelukt! Waldio, Flet en Peetee nogmaals bedankt voor het meedenken. Na veel proberen op twee verschillende computers, twee verschillende browsers (Internet Explorer en Firefox) is het nu toch eindelijk gelukt om twee banners in mijn handtekening te krijgen! Een idee van Flet was om de statbar te verwijderen, daarna eerst de Hieraigobanner te plaatsen en daarna weer de statbar en dat bleek de oplossing. Meteen ook de banner van Stevig stappen erbij gezet, ben ik weer compleet.
  7. Nee dus. Maar als je hier naartoe gaat (evt. even inloggen) en je plakt de tekst uit het onderste venster in je handtekening, dan moet het lukken. Peetee heel erg bedankt, deze banner is nu wel gelukt! Ik ben er blij mee, maar eigenlijk wilde ik de onlangs gekregen banner van Hieraigo plaatsen, ik blijf proberen...
  8. Even kijken of het gelukt is.
  9. En dan kan er ook wel meteen bij November: Flet komt met nieuwe cache Hieraigo. Hieraigo is een compleet nieuwe vorm van cachen doordat er met multimedia gewerkt wordt in het veld. Ik denk dat deze dan ook zeker niet mag ontbreken!
  10. Kiraon

    Spoiler

    Spoiler is inderdaad heel leuk om te lezen. En Hieraigo is sinds vandaag ook online op Geocaching.nl.
  11. Kiraon

    Wat heb jij in je rugzak?

    Een rugzakje (van de V&D) met daarin mijn Garmin Etrex H, mobiel, flesje water, appel, pen, en paracetamol. Dat is het. Moet toegeven dat ik wel eens mispak op het een en ander. Met name plastic handschoenen en een rekenmachine zouden wel schelen. Maar och, zonder lukt het ook best.
  12. Kiraon

    Geocaching.com ligt plat

    Tja, ik was ook helemaal niet duidelijk. Ik bedoel eigenlijk de caches op google-earth, want zo zoek ik altijd de nieuwe caches die ik wil gaan doen. Maar het kan ook via google maps ontdekte ik.
  13. Kiraon

    Geocaching.com ligt plat

    Bij mij komt er steeds dit te staan: Network KML Link Disabled. Moet ik misschien ergens een instelling wijzigen?
  14. Kiraon

    Geocaching.com ligt plat

    Hier doet ie het nog steeds niet, vindt wel dat het erg lang duurt!
  15. Kiraon

    Google Earth

    Hij doet het weer! Zomaar!
  16. Kiraon

    Google Earth

    Heb op de laptop versie 4 en op de gewone computer versie 5 en het werkt beiden niet.
  17. Kiraon

    Google Earth

    Hoe kan ik zien welke versie van G.E. ik heb? En bedoel je het vinkje van Geocaching Network KLM?
  18. Kiraon

    Google Earth

    Ik heb hetzelfde probeem al sinds gisteren. Eerst is het bolletje groen, dan gaat hij zoeken en wordt ie geel om vervolgens op rood te blijven staan. En dan doet ie dus niks meer. Geen idee hoe dat zo maar ineens kan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...