Spring naar bijdragen

Nieuw: moving sms caches - (kidding)


Gast 90-1015262279

Aanbevolen berichten

Gast 90-1015262279

Een Engels bedrijf heeft iets 'nieuws' bedacht: Kidcontact. Een GPS ontvanger, gekoppeld aan een SMS systeem. Het kind draagt een platte ontvanger bij zich, waarvan de antenne en alarmknop samen zijn ondergebracht in een bekabelde 'button' aan de buitenkant van de kleding. Voelt het kind zich onveilig, dan is een druk op die knop voldoende om een SMS-je naar de ouders te sturen met de coordinaten en het tijdstip van de melding. Werkt ook andersom: stuur je een SMS naar dat ding dan rapporteert hij zijn positie per ommegaande SMS.

 

De ontwerper speelt in op de angst voor kinderontvoeringen in de UK, onder het mom van: 'nu durft een kidnapper niets meer uit te halen, want wie weet draagt het kind een GPS!'. Helaas is de button zo opvallend (en voorzien van logo - de dombo's) dat de gemiddelde boef weinig moeite zal hebben met het opsporen en verwijderen van het apparaat. Slimmer zijn de GPS watches, polshorloges in bonte kleuren die via FRS permanent hun lokatie uitzenden, zodat pappie en mammie de positie van hun kids op een online stafkaart kunnen monitoren. Die horloges kun je alleen met een speciale sleutel afdoen. Maar ja, FRS is beperkt tot een paar kilometer en 'US-only'.

 

Terug naar Kidcontact: helaas nog vrij prijzig (500 GBP exclusief de BTW), maar dat trekt wel bij. Stel je eens voor wat voor een prachtige moving SMS cache je daarmee kunt maken!  :D

 

Zenz

 

 

 

Edited By Zenz on sept. 20 2002 at 09:31

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

  • 2 weeks later...
Gast 68-1030918519
Stel je eens voor wat voor een prachtige moving SMS cache je daarmee kunt maken!  :D

Hehehe, lees ik het goed? Wil jij een apparaat dat, inspelend op alle rottigheid wat met kinderen wordt uitgevreten,  bedoeld is om misbruik te verminderen, misbruiken als cache? :hehe:

 

Een idee misschien voor de PTT of wat voor instantie dan ook dat SMSgeld aan het apparaat verdiend. Het ding moet niet te snel moven natuurlijk, anders SMS jij je scheel  :laugh:

 

GRTZ

 

Kruimeldiefie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...