Spring naar bijdragen
  • Mededelingen

    • Peetee

      Het nieuwe forum is online   01/23/2018

      Let op: Log op het nieuwe forum in met je forum-naam!! (dus niet meer met je vroegere inlognaam). Je vindt de aanmeldknop rechtsboven (Aanmelden).
fred01

Geocaching Voor Kinderen

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Wij oprganiseren al jaren een jeugdweek met bouwterrein voor 1700 kinderen van 6 tot en met 12 jaar. tijdens deze week kunnen ze van alles doen. Nu willen we als nieuwe atraktie de kinderen op het afgesloten terrein laten cachen. Heeft er iemand leuke iedeen.

Een cache verstoppen en iedere keer opgraven is geen optie, wij dachten zelf aan een soort speurtocht op zoek naar getallen en zo uiteindelijk bij ons de kluis te kraken.

Kunnen we kinderen in deze leeftijd alleen wegsturen met een GPS of zou er begeleiding mee moeten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind het een heel goed idee om een eigen tocht te ontwerpen. En met de gevonden gegevens kunnen ze dan bij jullie iets ophalen. Een logboek maakt het wet wat bijzonderder. Neem een mooie ringband en laat ze daarin schrijven.

 

Er zit nog al wat verschil in vaardigheden van een 6 of 12 jarige. En natuurlijk ook per individu. Maar dat weten jullie waarschijnlijk wel als je al jaren activiteiten organiseert.

Om die reden zou ik groepjes maken. Groepjes van verschillende leeftijden. En ook vragen die passen bij verschillende leeftijden. Dan heeft elk kind iets om te beantwoorden.

Met zo'n groot aantal kinderen loop je vermoedelijk grotere risico's. De kinderen kunnen na wat uitleg wel met de gps omgaan. Maar zorg er voor dat je hem heel terug krijgt...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×