Spring naar bijdragen

Foto Invoegen In Gsak


spirits

Aanbevolen berichten

Hello iedereen

 

 

Ik heb met gsak een lijst aangemaakt van de gevonden caches,nu wil ik mijn foto's die ik gemaakt hebt toevoegen of linken aan de caches.

 

Nu moet ik elke foto gaan zoeken die bij een bepaalde cache horen en das een omslachtig werkje.

 

Het zou dus handiger zijn als ik de cache aanklik in gsak de foto ergens in bijlage zouden staan.

 

Is zo iets mogelijk of zijn er mensen die dit op een andere manier doen

 

Wachtend op reactie's

 

Alvast bedankt

 

A

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Je kunt ze bij de notities toevoegen. Vind je dat wat? Ga naar Add/Edit notes en klik op de vierde knop (Picture). Je kunt dan een foto selecteren om toe te voegen. Vervolgens komen ze dus bij je notities te staan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je hem invoegt verschijnt alleen de tekst, maar als je vervolgens de logs bekijkt staan de foto's bij de eerste log (als je gsak tenminste zo instelt dat de eerste log de notities bevat).

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan het even niet vinden.

Staan je aantekeningen niet standaard al bij de eerste log?

 

Je eigen logt toevoegen aan gsak kan heel gemakkelijk. Maak een My Finds Query en laad die in in gsak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai,

 

ik kijk al heel erg lang mee en denk nu ook maar eens iets op het forum te gooien.

 

GSAK heeft een macro 'Photo to cache' die foto's (als ze een geotag hebben) in GSAK plaats bij de bijbehorende cache.

http://gsak.net/board/index.php?showtopic=16480&st=0entry114726

De foto's worden geplaatst in de informatie-pagina van de betreffende cache in de onderste helft van het GSAK wind­ow (‘Split Screen View’).

Je hoeft dus niets meer uit te zoeken, het duurt alleen wel even bij een groot bestand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik heb die macro bekeken maar dan moeten je foto's dus een geotag hebben,en dat hebben mijn foto's nog niet.

Ik denk niet dat er een digitaal fototoestel is die dat kan,ik weet wel dat sommige garmin gps dat hebben.

Dus ik zal het op de andere manier moeten proberen vermoed ik

 

grtz

 

a

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is niet zo moeilijk hoor...

 

In je notities plaats je de volgende tekst:

 

<img src="file:///N:\Geocaching\Foto\foto01.jpg" alt="picture"><br> <font color = red><b>N 51° 51.789 E 4° 36.194</font></b> Een PVC doosje in een houder met deksel.

 

De coördinaten zijn gefingeerd. In de notities komt dan dus een foto, waaronder de coördinaten (gewijzigd indien het om een mystery of multi gaat) en vervolgens een opmerking waar wij de cache gevonden hebben. De filelocatie is uiteraard de plek waar je foto's zich op jouw harde schijf bevinden. Uiteraard kun je dit uitbreiden tot meer informatie, die jij per cache wil of juist minder. Dat mag je zelf bepalen.

 

Eerst selecteer je de foto's, die je wilt plaatsen. Vervolgens heb ik ze verkleind tot 360 x 240. Vervolgens rename ik ze tot 111106 1213.jpg 111106 1214.jpg etc. etc. Oftewel de 1213ste en 1214e cache die gevonden is op 6 november 2011. Met een programma als Faststone Image Viewer (gratis en meer dan geweldig!!!) gaat dat heel gemakkelijk) En daar verwijs je dus naar via de " img scr " optie zoals boven aangegeven.

De notities heb ik rechts van het scherm, niet aan de onderzijde. Als je het aan de onderzijde doet, dan kun je je foto's wat groter maken, maar het neemt dan natuurlijk ook allemaal wat meer ruimte in beslag. Experimenteren leidt tot de door jouw gewenste oplossing.

 

Als je van 0 af aan moet beginnen heb je er wel wat werk aan, maar als het eenmaal op orde is, dan hou je het bij tijdens het loggen. Ik heb zodoende een database van een kleine 3000 vondsten, die allemaal voorzien zijn van een foto van de cachelokatie. Reuze handig om later anderen nog te kunnen helpen en zelf herinneringen op te halen. Beslist doen!!!

bewerkt door Snapernixvan
Link naar opmerking
Deel via andere websites

<img src="file:///N:\Geocaching\Foto\foto01.jpg" alt="picture"><br> <font color = red><b>N 51° 51.789 E 4° 36.194</font></b> Een PVC doosje in een houder met deksel.

 

deze tekst plaats ik dus in de notities,en dan per cache pas ik deze aan en moet ik de coördinaten zoeken allemaal vermoed ik dan,of denk ik verkeerd.

Ik vermoed dat dit een werk van lange duur zal worden .

 

met notities bedoel je toch dat blad icoontje denk ik,waar je ook gewone foto's kan in plaatsen

 

grtz

 

A

 

bedankt voor de hint

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hoeft geen coördinaten te zoeken, want die heb je immers al in gsak staan. Het enige dat je moet aanpassen is de bestandsnaam van de foto. Die moet uiteraard verwijzen naar de directory op je harde schijf, waar de foto's staan.

 

Ik heb alleen een voorbeeld willen geven. Als het je uitsluitend om de foto gaat, dan laat je alles achter <br> gewoon weg. Dus geen coördinaten en geen plaatsaanwijzing voor de cache. Ik vind het leuk, om deze gegevens onder de foto te vermelden, maar dat hoeft een ander niet leuk te vinden. Dat is een kwestie van ieders persoonlijke smaak.

 

Waar het om gaat is dat je uiteraard het formaat van de foto moet aanpassen. Ik heb als voorbeeld 360 x 240 gegeven, maar het kan natuurlijk ook iets groter of juist iets kleiner, als jou dat beter uitkomt. Dat moet je gewoon uitproberen.

 

 

Bij mij is de procedure:

 

1. eerst alle foto's zoeken, die je wilt gebruiken. Per cache 1 foto. Die kopieer je allemaal in een speciaal voor dit doel aangemaakte directory.

 

2. De foto's herbenoemen. Het makkelijkste is de datum plus het nummer van je vondst. Dus bijv: 110422 0001.jpg 110612 0002.jpg en 111106 0003.jpg (als voorbeeld en dan ben je een cacher, die slechts bij gelegenheid uit zijn luie stoel komt.....) Dat is snel genoeg gebeurd.

 

3. De foto's converteren naar 360 of 240 pixels (of wat dan ook). Via Faststone Image viewer kan dat in een batch, dus dat gaat ontzettend snel.

 

4. Eenmalig mijn zin ingeven in het vak van de usernote van de eerste cache en vervolgens doe je dat uiteraard met Ctrl C Ctrl V naar de overige usernote vakjes. Zelfs hier HOEF je die zin met CTRL A Ctrl V niet over te zetten. Je kunt het ook met de optie binnen de usernotes doen door op het fotoicoontje te drukken. Dan kun je direkt naar je foto verwijzen. Gaat net zo snel denk ik. En dan kun je stap 5 overslaan.

 

5. Het juiste pad naar je foto invoeren.

 

En vervolgens staat de foto keurig in de user notes. Uiteraard moet je in GSAK aangeven dat je de usernotes wilt zien, maar dat zal een bekend gegeven zijn.

 

Zo moet het lukken. Succes!

bewerkt door Snapernixvan
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...