Jump to content

BKE

Leden
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About BKE

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  3 jaar

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  Lieshout
 1. De nauwkeurigheid heeft te maken met het aantal satellieten dat de GPSr kan ontvangen i.c.m. verstorende objecten zoals bebouwing, hoogspanningsmasten of begroeiing. In het open veld zal de afwijking een stuk geringer zijn dan in dicht begroeid bos. Een afwijking van 3 meter is de maximale nauwkeurigheid die je met een GPSr kan bereiken. Wil je nauwkeuriger dan zul je een abonnement moeten afsluiten op dGPS (http://nl.wikipedia.org/wiki/DGPS). Hiermee kun je tot ca. 1 cm nauwkeurig meten.
 2. Voor de BB heb je deze app voor het geocachen: http://www.cachesense.com/ Heb het zelf nooit geprobeerd, maar schijnt best aardig te werken. Als is de nauwkeurigheid natuurlijk wel minder dan met een 'echte' GPSr.
 3. Cachen met een kinderwagen blijft een uitdaging. Een goede selectie op terrain is al het halve werk. Goed verharde zandpaden zijn nog te doen, maar zodra je echt in mul zand komt dan loop je met elke kinderwagen vast. Wij hebben ons tot nu toe overal gered met een Bugaboo. Zelfs in de bergen in Oostenrijk kom je een heel eind. Later hebben we wel de sneeuw en modderwielen (http://www.gardo.nl/catalogus/bugaboo-sneeuwwielen-p-1643/) erbij gekocht. Dat loopt m.n. in de bossen een stuk prettiger en stabieler. Succes.
 4. Heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies.
 5. Je zou ook deze website daar voor kunnen gebruiken: http://gebweb.net/optimap/
 6. Kruimeldief en Kralenfee, heel veel dank en waardering voor al het werk dat jullie hebben verzet ! Geniet lekker van de vrije tijd.
 7. Heb al jaren een Deuter rugzak. Deze zit niet direct tegen je rug aan, maar heeft een frame waardoor er ventilatie is tussen de rugzak en de rug. Een natte rug is daarmee verleden tijd (of het moet wel heel warm zijn). De rugzak bevalt heel erg goed. Zeer stevig en al de hele wereld over geweest. Na vele jaren van intensief gebruik is de rugzak nog in zeer goede staat en kan nog vele jaren mee. De inhoud is 25 liter en dat is ruim voldoende voor het geocachen. Meestal zijn er mogelijkheden voor een camelbag (waterzak). Ideaal tijdens het cachen. Een Deuter rugzak is niet goedkoop, maar je hebt er jaren plezier van en je hebt een echt goede rugzak die niet zomaar kapot gaat.
 8. Bedankt, handige link als we weer eens een lekkere wandeling willen maken. Maar dan moet het wel wat beter weer zijn dan nu
 9. Het komt wel vaker voor dat mails van Groundspeak niet doorkomen. In het verleden ook regelmatig meegemaakt dat logs van mijn eigen caches niet binnenkwamen. Aangezien geocaching.com er weer eens uit ligt, zou het best zo kunnen zijn dat de e-mail problemen daarna weer opgelost zijn.
 10. Gefeliciteerd met de tweeling, we zijn ook een paar weken geleden de trotse ouders geworden van een kleine geocacher. Unieke ervaring! Afgelopen zondag voor het eerst met onze kleine man in de bugaboo gecached. Moet zeggen dat het niet tegenviel in het bos. Soms even wat heen en weer over de paden vanwege de boomstronken. Maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind.
 11. Ik heb het ook een keer gehad op mijn Oregon300, schijnt een probleem te zijn met Mapsource. Probeer dit tooltje eens: http://www.gpscenter.be/garmin/html/mapsource_repareren.html Hier werkt het en bij een aantal vrienden ook, maar jammer genoeg niet altijd. Dus gewoon zelf even proberen. Voor een uitleg kun je ook nog hier terecht: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1357665 Succes!
×
×
 • Create New...