Spring naar bijdragen

Krolik

Leden
 • Aantal bijdragen

  50
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Krolik

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  ?
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 1. Hoi Krolik,

  Sylvia was het toch?

  dus jij bent ook weer van de partij.

  Heel toevallig! Heb je de puzzels al opgelost?

  We schieten behoorlijk op ermee.

  Alles goed verder?

  groeten Geert

 2. Krolik

  Nieuwe Topokaart

  Gisteren de wandelkaart wat uitgebreider kunnen testen. In de auto (50 km per uur) loopt hij steeds een straat achter. In het bos loopt hij tijdens de routering zo 10 meter achter. Automatische zoom uitgezet, maar daar merk je niet veel verschil mee. Noord boven snel weer uitgezet, want dat werkte niet prettig. Met iets minder detail ging het een stukje beter. Nadat ik de routering uitgezet had, liep de kaart wel gelijk met mij op. De details waren wel goed, kleine dwarrelpaadjes stonden er niet op. Maar die stonden ook niet op Topo-NL.
 3. Krolik

  Nieuwe Topokaart

  @shapeShifter: Op de 60CSX kan je elke kaartensets aanvinken en uitzetten (staan voor een deel van de kaart). Maar als je bij kaartinstelling op menu drukt, kan je ook in één keer de hele kaart aan of uitzetten. Normaal moet zoiets ook voor de extra vista mogelijk zijn. @Elisa1955: Om de fietskaart/wandelkaart samen met topoNL op je gps te krijgen, moet je toch eerst in mapsource zetten. Bij mij ging het vrij "automatisch". De cd-rom van wandelkaart startte zichzelf op en opende zelf mapsource en installeerde zich daar. Zelf heb ik ook een twee gb kaartje erin en daar is ruimte zat op, voor meerdere kaarten. De mogelijkheid om het op voetganger of op fiets te zetten, staat bij mij onder: - Menu ->Instellen ->Routering -> volg de weg opties ->Bereken route voor: voetganger @MCMAL misschien is de gps idd sneller met, 4 GB en minder kaarten
 4. Krolik

  Nieuwe Topokaart

  @tuurontour: Zover ik kan zien, zijn er op een aantal plekken tussen de niet al te oude huizen/woonwijken, nu wel paden/ doorgangen en op Topo NL waren ze er nog niet. Maar dit zijn er geen tientallen en de allernieuwste staan er ook niet op. Maar misschien is dat ook gezichtsbedrog, omdat er gewoon meer huizen op de wandelkaart staan, waardoor de paden tussen de huizen eerder opvallen De kaart ziet er uiterlijk zeker mooier uit, dan topo nl. Maar voor de snelheid (op mijn gpsmap 60CSx) en de kleine bospaden, die wel op topoNL staan, is topo NL beter. De wandelkaart heb ik vooral gekocht voor de routering.
 5. Krolik

  Nieuwe Topokaart

  Ik heb de volgende kaarten op mijn GPSmap 60CSx gezet: - Topo NL - Topo Duitsland - Topo België - Onroute wandelkaart - Onroute fietskaart - Gedeelte van City navigator Europa En dat werkt perfekt. Normaal gebruik ik de kaarten om de beurt. De ene keer heb ik die aan staan, de andere keer een andere kaart. Er zijn methodes om ze transpirant te maken, maar dat heb ik niet gedaan (en weet ook niet hoe het moet). Als ik Topo NL aan zet (en wandelkaart al aan heb staan), zie ik wegen van de onroute wandelkaart erdoor schijnen, maar niet de kleine details (huizen en zo). Sommige dingen worden weggelaten en andere dingen zie je. Ik denk meer dat het toeval is. En dat het toch meer de bedoeling is om ze om de kaarten om de beurten te gebruiken. Nog niet geprobeerd om met die beide kaarten aan te staan, om te navigeren. Ik bedoelde met dat de kaarten elkaar aanvulden, dat er meer paden op de wandelkaart staan in stedelijk gebied. En in de bossen meer paden staan op topo NL. (eerste indruk van stedelijk gebied Apeldoorn en een bos in de omgeving). Al heb ik ondertussen ook al wegen gezien, die op beide niet staan (dat krijg je met al die nieuwbouwwijken). Met onroute kan je wel navigeren, met Topo NL niet. Maar dat heb ik nog niet goed uitgeprobeerd. Op de weg zelf is de onroute wandelkaart een stuk langzamer dan Topo NL. Als je automatische zoom uit zet en op minder detail zet, gaat het ietsje beter. Maar is nog niet alles (ik heb nog niet alle instellingen geprobeerd). @TheRaven: ik zal de volgende keer idd met een kaartlezer proberen. Ik had het al eens eerder gehoord, maar nog nooit geprobeerd.
 6. Krolik

  Nieuwe Topokaart

  Vannacht de kaarten op mijn gps ingeladen (wat duurt dat toch altijd lang). Mijn eerste indruk: - veel meer detail dan Topo NL en heel veel meer dan de fietskaart - In stedelijk gebied zijn er paden op de Wandelkaart, die niet op Topo NL staat - In het bos zijn er paden die wel op Topo NL staan en die niet op de wandelkaart staan. Sommige paden daarvan bestaan niet meer, anderen nog wel. - Vergeleken met de fietskaart zijn er op de wandelkaart veel meer (fiets)paden bekend. Dus mijn conclusie: de kaarten vullen elkaar mooi aan.
 7. Krolik

  Forum werkt niet onder Opera?

  Bij mij werkt hij wel onder Opera, maar dat is wel een oudere versie (8.01).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...