Spring naar bijdragen

biolerares

Leden
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    -
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    1 dag
  1. mijn ervaring met spreekbeurten op de basisschool is dat de kinderen zelf als ze weten waar ze mee bezig zijn en zelfstandig kunnen geocachen, ze dit ook goed uit kunnen leggen aan hun klasgenootjes. Een goede juf of meester ziet bijv. aan het enthousiasme van het kind of het de spreekbeurt zelf heeft geschreven of niet.
  2. Een tijdje terug is er ook een oproep gedaan op dit forum voor mensen die zich beschikbaar stelden voor bioschat. Dit is speciaal voor het onderwijs in leven geroepen, en goed bruikbaar bij een spreekbeurt. Inmiddels is er een klein team van begeleiders, die in heel Nederland ingezet kunnen worden. Hierbij gaat de klas in groepjes met een begeleider mee op GPS-jacht. Dit gaat dan gewoon in de stad, en het complete regelgedeelte ligt bij de redactie (hoef je dus geen toestemming te vragen bij de gemeente, dat doen wij.) De kinderen gaan hierbij op zoek naar een speciale cache, die daar alleen komt te liggen tijdens de excursie, (dus geen uithaal van een bestaande cache). Per kind zit er in die cache ook een aardigheidje. Als je als docent dit wilt zijn in het voortgezet onderwijs de kosten een euro per leerling. Dit is voor het aardigheidje, reiskosten en regelkosten. Hier wordt dus geen winst op gemaakt. Voor leerlingen van de basisschool is het tarief 80 eurocent per leerling. Voor ouders/kinderen met een spreekbeurt, neem even contact op via de mail: biolerares@hotmail.com met als onderwerp: bioschat spreekbeurt. groeten team Biolerares en Merkava, orginisators van bioschat.
  3. biolerares

    Biologiecaches

    Op dit punt ben ik het niet met je eens en Geocaching.com heeft daar duidelijke regels over. In principe is de cache natuurlijk niet online op het moment dat je de kinderen (betaald) begeleid. Maar toch.... Persoonlijk zou ik er niets voor willen hebben, het ruikt toch aardig naar commercie. Er zijn genoeg cachers die dit voor hun lol en (natuurlijk ook) gratis voor je willen doen. Het is dus helemaal niet de bedoeling om dit commercieel te gaan maken! Ik wil er geen cent aan verdienen, ik doe het zelf puur voor mn lol. Maar ik wil proberen om dit in het hele land op te zetten, en omdat je per groepje kinderen een begeleider nodig hebt, en er ook een les gegeven gaat worden, zal er voor de onkosten en eventuele reiskosten wel iets berekend worden. Ook omdat er in principe maatwerk voor een school geleverd zal worden (hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld contact opnemen met de gemeente etc. ). Als een school de GPS zou moeten huren zouden ze veel duurder uit zijn. Ik ben zelf biologiedocent, en weet van mijn opleiding uit dat hier best veel interesse in is, maar dat het huren van een GPS buiten budget valt. De caches zijn trouwens gratis voor gebruikers van geochaching, op het moment dat ze op geocaching.nl verschijnen, en alleen voor de voorlichting en de begeleiding zal dus betaald worden. Volgens mij is dat volledig volgens de regels. Iedere begeleider is dus van harte welkom, en hoe meer mensen ik weet die uit de omgeving van een school komen (dus uit het hele land!), hoe minder er gevraagd hoeft te worden!
  4. biolerares

    Biologiecaches

    Hoi allemaal, een tijdje geleden heb ik een topic gelezen over het cachen met schoolkinderen. Hier komen niet altijd even goede reactie's op. Vandaar dat ik begonnen ben met een eigen optie, speciaal voor schoolkinderen. Ik wil dit fenomeen Bioschat noemen.... (weet niet of dat zomaar mag, maar vooruit.) Het is de bedoeling dat er een aantal ijsdozen als cache worden gebruikt, die speciaal geschikt zijn voor schoolkinderen. Deze caches worden alleen neergelegd als een school van te voren de cache reserveert, in combi met begeleiding. Bij deze begeleiding gaat het er dan om dat elk groepje kids ook begeleid word door iemand met een gps. Vooraf wordt dan een standaardles in de klas gegeven, met uitleg over het gebied, de GPS, en misschien nog iets anders wat de school vraagt. Vraagprijs voor deze dienst is één euro per kind. Eventueel in overleg een vergoeding voor de begeleiding. (dit mag toch, als er een dienst wordt verleend?) De caches komen een halfjaar na uitvoering met de school als geocache beschikbaar. Mijn vraag is, zijn er mensen die belangstelling hebben om dit werk te doen. Je wordt dan opgenomen in het databestand, en zodra een aanvraag van een school binnen is, wordt er dan contact opgenomen. De les geeft ik zelf, maar voor de begeleiding zijn dus mensen nodig. Het liefst mensen die ervaring hebben met kinderen. Spreekt dit je aan, stuur dan een mailtje naar biolerares@hotmail.com
×
×
  • Nieuwe aanmaken...