Spring naar bijdragen

borizz

Leden
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door borizz geplaatst

  1. borizz

    WGS84 <===> Rijksdriehoek/ RFC

    Ik weet niet of het toegestaan is, maar is er een mogelijk om het te open-sourcen?
  2. borizz

    Sateliet 49?

    Alle WAAS/EGNOS satellieten zijn geostationair en staan dus altijd op dezelfde positie. Als je op een bepaalde plek eerst wel een WAAS sat ontving zou je die daar altijd moeten kunnen ontvangen, ongeacht of het nou dag of nacht is. Ik heb een plekje op het balkon waar ik sat33 kan ontvangen (toevallig gemarkeerd met vogelpoep) en daar werkt het altijd.
  3. borizz

    Sateliet 49?

    Euh nee. Het is gewoon een kwestie van in een beetje open plek gaan staan (het huis waar ik in woon heeft een dakterras op het zuiden. Er staan wel wat bomen voor, maar meestal is het goed genoeg), sat 33 ontvangen, even wachten op de D's en gaan met je banaan. Ik krijg ook alleen maar verbinding met sat33. Sat 35 staat te laag aan de horizon en sat 49...... Tjah die heb ik nog nooit ontvangen. PS: Die kleurenschermpjes zien er wel uber mooi uit... Die Legend die ik heb is mijn eerste GPS en ik dacht ik neem een instapmodelletje om te kijken of het wat voor mij is.
  4. borizz

    Sateliet 49?

    Ik krijg de D-tjes in beeld en vanmiddag heb ik een cache gevonden waar ik op minder dan 1 meter naast stond de eerste keer. Het schijnt wel te werken bij mij dus. Maar goed, ik ben nog al experimenteerderig (dat zal vast geen woord zijn) en ik 'speel' dus graag met mijn apparatuur. PS: Leuke Freudiaanse verspreking trouwens, neukeurig
  5. borizz

    Sateliet 49?

    Ik heb mn GPSr even gereset (door middel van enter en page ingedrukt houden tijdens het aanzettten) en nu switcht hij de hele tijd (zoals het hoort) tussen sateliet 35 en 49. Al een verbetering dat ie doorheeft dat er meer satelieten zijn. Nog steeds benieuwd naar wat sat49 nou eigenlijk is.
  6. borizz

    Sateliet 49?

    Allemaal leuk en aardig die info, maar er wordt met geen woord gerept over een Sat 49! Volgens mij is dat een sateliet die niks met GPS te maken heeft, maar wel op de zelfde frequenties werkt. Zou me er verder niet druk om maken. Op die prinstscreen van de topicstarter is die Sat 49 wel te zien, maar de ontvanger laat geen signaal zien van de sateliet zelf (geen balkje). <{POST_SNAPBACK}> Galileo werkt op een andere band dan GPS (ik ben laatst naar een vakbeurs geweest waar dat haarfijn werd uitgelegd). Wat ik denk dat er gebeurt is is dit: Mijn ontvanger had al een keer WAAS aan gehad. Daarna is dat weer uitgezet en is de firmware geupdated. Toen is waarschijnlijk de almanakdata verandert maar is de invulling die mijn GPS er zelf aan ontdekt had gebleven. Dus ik denk dat als ik de almanak-inhoud weggooi dat dan sat49 ook zal verdwijnen. Nu alleen nog uitzoeken hoe ik mijn almanak wegmik. Het kan volgens mij met factory defaults maar dan ben ik alles kwijt en dat is ook zo drastisch.
  7. borizz

    Sateliet 49?

    Iets duidelijkere screencap.
  8. borizz

    Sateliet 49?

    Zou je ons dan eens een foto of printscreen willen laten zien van je GPS, kan zelf ook niks vinden over een vermeende... Sat 49. <{POST_SNAPBACK}> Jahoor. Sat49 zit "achter" sat26 in het satelietscherm. PS: Wat is het trouwens stom dat je per se GIF plaatjes moet gebruiken op dit forum -- PNG is zoveel beter.
  9. borizz

    Sateliet 49?

    Nee nee nee. Ik weet wat WAAS/EGNOS is, ik weet welke satelieten erbij horen (van deze link over DGPS) en ik ken de nadelen van het systeem. Daar gaat het ook niet om. Wat ik me afvraag van wie satelliet 49 is! Sat49 staat niet in het lijstje bij bovenstaande link en nergens in mijn Google zoektocht kan ik die sat vinden. Ook op dit forum is er niks te vinden over deze mysterieuze sat49. Dus vandaar de vraag of jullie die sat ook hebben in je lijstje hebben staan en of jullie die kunnen ontvangen.
  10. borizz

    Sateliet 49?

    Sinds vandaag (ik heb WAAS aangezet in mijn eTrex Legend) zie ik sat 33 die mij de D'tjes verschaft en sat 49. Sat 49 kan ik nergens op internet vinden. Het is volgens mij een WAAS/EGNOS sateliet, want hij verschijnt alleen als ik die functie aan heb. Hij op dezelfde hoogte (ook 35 graden) gespiegeld over de zuid richting van sat 33. Sat 33 is iets westelijk van zuid te vinden, sat 49 is ongeveer evenver oostelijk van zuid te vinden. Ik heb echter nog nooit ontvangst gehad van sat 49, ook al had elke andere sateliet in de buurt wel ontvangst. Dus, wie weet wat sat 49 is? Is het misschien een hersenspinsel van mijn GPSr?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...