Spring naar bijdragen

Spider

Leden
 • Aantal bijdragen

  222
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Spider geplaatst

 1. Spider

  60csx

  Het verschil is mischien minimaal, maar kan soms wel het verschil uitmaken van een goed werkend / slecht werkend SD kaartje!
 2. Ik heb de PC al geformateerd, en back ups gemaakt van mijn belangrijkste bestanden. Nou op hulp van Waypoint hoef ik al niet meer te rekenen (het zijn welo hun produkten die ik daar gekocht hebt!), hopelijk krijg ik mapsource met jullie nu wel gewoon geinstalleerd. Aanvulling, heb CN 7,8 en topo NL opnieuw geinstallerd, werkt nu weer goed. maar die topo DE blijft moeilijkheden maken, waarschijnlijk heb ik mijn unlock codes verspeeld en zal ik een nieuwe CD moeten kopen.
 3. Heb via forums zelf in het register gerommeld, en nu krijg ik enkele mapsource onderdelen niet meer uit het menu software verwijderd, bovendien blijft CN telkens zeiken bij ''insert disc 1'' kan de instalatie niet verder voortzetten. Ik denk dat de harde schijf opnieuw geformateerd moet worden, want topo DE krijg ik nu ook niet meer geinstalleerd.
 4. Vanwege allerlij foutmeldingen heb ik besloten om alle mapsource kaarten opnieuw te instaleren, maar krijg telkens deze melding als ik mapsource wil openen. Hier heb ik echt geen verstand van! Hoe moet je in het register komen, en hoe kan ik deze melding ongedaan maken?
 5. Spider

  Vreemde foutmelding!!

  Wilde eens wat meer topo kaart delen van de Duitse topo op mijn GPS zetten, maar krijg telkens deze vreemde foutmelding, pas als ik minder dan 50 kaartdelen upload heb ik er geen last van. Het ligt echt aan de Duitse topo, want bij topo NL en CN 8 krijg ik die foutmelding niet, want heb een test gedaan en kon met gemak 940 Mb CN8 op het 1 gig kaartje krijgen, maar aleen bij topo DL gaat het behoorlijk mis. Moet ik mapsource opnieuw instaleren?
 6. Spider

  gps opsporen

  De aanschafprijs is wel goedkoper dan een 60C(S)x, maar niet als er automatisch om de 2 minuten naar een 06 GSM nummer gebeld gaat worden.
 7. Spider

  gps opsporen

  Allemaal leuk, maar je zult toch ''derden'' moeten inschakelen om daadwerkelijk een voertuig of iemand te laten tracken. Je kunt het niet zelf doen! Het Silver pakket is ontwikkeld voor de klant die de voordelen van de EasyTrace© wil hebben maar niet zelf de eigendommen wil traceren of volgen. Bij diefstal moet u zelf onze meldkamer inschakelen en de terughaalactie in gang zetten. Dit pakket is voor veel mensen zeer geschikt. Ook al kan men niet zelf via de website het voertuig volgen, wel kan gebruik gemaakt worden van alle andere diensten die RS SafetySystems aanbiedt.
 8. Dat kan ik van de Legend Cx anders niet zeggen, deze kan bijna net zoveel als de 60 serie.
 9. Spider

  gps opsporen

  En als je auto gestolen wordt, wordt het naast de advocaat ook nog eens de politie en heel veel uitleg aan het wederzijdse thuisfront.
 10. In dit verhaal kan ik mezelf herkennen, de twee topmodellen uit de 60 serie zijn inderdaad GPS toppers, maar het duurt in het begin wel even voordat deze opstandige dames (sorry GPSsen) getemt hebt, maar eenmaal de baas wil je niks anders meer!
 11. Ik weet da de GPSmap 60C(S)x soms geen allemans vriend is, maar dat ik na het verlaten van een tunnel geen ontvangst meer zou hebben is mij niet bekend. Deze tunnel is een goede test lokatie om de ontvangs van GPSsen te testen. En mijn 2 GPSsen hebben na het verlaten van deze 100 meter lange tunnel meteen weer ontvangst!
 12. Spider

  gps opsporen

  Een GPS ontvanger kun je niet opsporen of volgen omdat het apparaat zelf geen signaal uitzend. Er bestaan enkele GPS systemen die dat wel kunnen, maar deze worden hoofdzakelijk gebruikt in (dure) personen auto's en vrachtwagens, maar dan zit er wel een zender in die een GPS signaal uitzend waarmee nagegaan kan worden waar het voertuig zich bevind. Wie weet heeft jou vrouw toch een (zend) GPS laten iinbouwen in jou auto (ze zal daar wel een reden voor hebben )
 13. Deze foutmelding kan ook veroorzaakt worden als er op de achtergrond nog andere programma's open staan. Vooral (HP) printers schijnen de communicatie tussen mapsource en de GPS te verstoren, dus vooraf ALLE programma's sluiten en de GPS rechtstreeks via de USB poort aan de PC koppelen (geen USB hub gebruiken!).
 14. Spider

  60csx

  Alleen bij dat laatste (nieuw SD kaartje geven) hapert het nog wel eens bij veel verkopers!
 15. Spider

  60csx

  Bol.com is een beetje in de war :s Eerst is hij 77 Euro: http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enf...810&Section=SCE En dan is dezelfde opeens 57 Euro: http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enf...000000004125281 Kun je dus mooi 20 euro besparen <{POST_SNAPBACK}> Die prijsverschillen zijn te verklaren, volgens de GPS deskundige van Notter heeft dat prijsverschil te maken in de kwaliteit van de kaartjes. Aan de buitenkant kun je het niet zien, maar tijdens de produktie gaat er wel eens iets mis waardoor sommige SD kaartjes net niet aan de hoge kwaliteits eisen voldoen, maar toch nog goed genoeg voor verkoop. Ik praat uit eigen ervaring dat als je een goedkoop SD kaartje koopt dat je het risico loopt dat het kaartje niet goed werkt of snel kapot gaat. Het beste is bij aankoop vragen of het kaarje retour kan in geval je problemen ermee krijgt. Bij waypoint verkopen ze alleen SD kaartjes in waarvan zeker is dat ze goed door de kwaliteits controlle heen zijn komen, maar ze zijn bij hun wel iets duurder.
 16. Spider

  60csx

  Graag link.
 17. Volgens mij werd hier besproken hoe je een topokaart routable kon maken, maar dat was niet wat ik wilde. Het lijkt een heel groot probleem als je niet weet om de gewenste kaarten te zien, maar als je de logica van de instellingen eenmaal weet gaat het vanzelf, en denk je achteraf...Was dat alles. Maar een kapot SD kaartje, daar dacht ik in eerste instantie toch niet aan!
 18. Goed nieuws. Volgens mij werkt het nu, na lang telefoneren met Hans (GPS shop), om de gewenste topodelen zichtbaar te maken moet je alle overige kaarten ''hide'' verbergen. Nog even verder oefenen met de instellingen. O,ja heb een nieuw 1 gig kaartje gekregen bij de Mediamarkt, hebben ze na lang aandringen toch een nieuwe gegeven, en die kaartreader is ook retour.(geld terug) Die kaartreader (Trust ) van dit merk heb ik eens een digitale camera en optische muis van gehad, waarbij ik ook allerlij problemen hebt gehad. SD kaartje is door de reader gesneuveld, maar heb toch een nieuwe gekregen omdat ik flink stampij gemaakt hebt met mijn kassabon van dat kaartje, wilde ze eerst niet terugnemen! Er staat momenteel 633 Mb data op CN8, topo NL en een flink stuk topo DL. De rest van de geheugenruimte hou ik vrij voor topo Belgie. Zal straks eens erop uit trekken om (nog eens) de cache ''Relikt des wes'' te bezoeken, met de Duitse topokaart, de grensstreek loopt zo te zien naadloos in elkaar over. (printscreen volgt nog) Deze cache is een eenvoudige ''Traditional'' met maar één coordinaat, maar wel ploeteren met de mountainbike om er te komen. Hier fiets ik vaak met de mountainbike, die stippellijntjes komen precies overeen met de (grind paden) Het riviertje de ''Wurm'' is ook goed zichtbaar (tevens de landsgrens)
 19. Spider

  Sateliet 49?

  Echt waar, want deze printscreen kon ik niet buiten maken omdat ik hiervoor geen computer bij de hand hebt. Gisteren heb ik (buiten) 12 satelieten op het scherm gezien, met D-tjes en 2 meter nauwkeurigheid.
 20. Dat weet ik ook, zo staat er onder het gedeelte CN8 (Eindhoven en omstreken) de topodelen Maastricht, Heerlen en Sittard. Maar bij deze 4 of 5 kaartdelen werken alle kaartjes zowel de 64 Mb alsook de 1 gig, maar zoals ik al schreef als ik meer kaartdelen wil overzetten lijkt het wel alsof de maximaal aantalkaartdelen overschreden wordt die de GPS kan weergeven , tenminste dat gevoel heb ik . [Edit] ben nu bezig met 375 Mb data en minder kaartdelen, kijken wat er gebeurd. Als blijkt dat het inderdaad aan het aantal kaartdelen ligt, dan kun je toch niet het hele kaartgeheugen benutten, maar dat ga ik nu de komende uren uitproberen. Deze foutmelding krijg ik te zien bij de 1 gig kaart. Oorzaak gevonden, 1 gig kaartje is toch stuk! (morgen ga ik deze toch ruilen bij de Mediamarkt voor een nieuwe!, kassabon nog in bezit) Deze foutmelding krijg ik zowel op de Legend Cx alsook op de GPSmap 60CSx, lijkt mij geen toeval! Op de twee 64 Mb kaartjes werkt het allemaal perfect!
 21. dat klopt, maar wat ik ook doe, topo NL en DL worden NIET zichtbaar op de 1 gig kaartje wel op de 64 Mb kaart. je bedoeld dit scherm. [Edit] de 1 gig kaart is niet stuk, en het heeft ook niks te maken met mappen of bestanden hernoemen, ik heb toch sterk het vermoeden dat het aantal kaarten dat geladen gaat worden boven een bepaald aantal voor problemen gaat zorgen, eerst had ik iets van 475 Mb erop staan (topo nl en CN8) en toen had ik eigenlijk het zelfde probleem als ik boven de 500 Mb ging zitten, ga nu proberen wat er gebeurd bij bv 350 Mb.
 22. Boedoel je soms dit (heb ik al als eerste gedaan) Hier kan ik bij alle kaartdelen vinkjes zetten of weghalen, maar zoals ik al schreef bij kleinere uploads werkt het, maar niet bij 500/600 Mb. Hier een stukje topo waar ik woon, en kan ik probleemloos overschakelen naar CN8 ,maar niet bij meerdere kaart uploads
 23. Krijg inderdaad de CN kaarten te zien, maar geen enkel topo deel! [Edit/aanvulling] Vreemd dat als ik een paar kaartdelen CN8 met topo NL/DL op de GPS zet, dan werkt het wel, het lijkt wel alsof het aantal kaartdelen van invloed is. Heb nu ongeveer 30 mb data erop gezet, en nu krijg ik wel topo NL/DL en CN8 te zien, maar bij grotere bestanden gaat het mis!
 24. Alles staat erop, maar topo is niet oproepbaar, nu wil ik het SD kaartje nakijken, wat moet ik nu doen? Hem 'm al aangesloten op de reader
 25. Over 8 minuten is de data overdracht voorbij, en zal ik die SD kaartje eens aan de reader hangen om te zien wat er nou allemaal opstaat. maar eerst even de laatste minuten afwachten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...