Spring naar bijdragen

Bert aka DAV

Leden
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Bert aka DAV geplaatst

  1. De reviewers zijn natuurlijk bekend met het verschijnsel dat in NL caches veelvuldig onder het maaiveld geplaatst worden en uiteraard zijn ze er ook mee bekend dat dat bij verschillende natuurorganisaties een voorkeurmethode is (en soms zelfs een voorwaarde is). Het is voor hen al lastig genoeg dat een wens van een Nederlandse gebieds-eigenaar/-beheerder tegen een 'officiële spelregel' indruist. Er werd/wordt dus een gedoogbeleid gevoerd door de reviewers, totdat er daadwerkelijk een melding cq klacht komt dat een cache niet conform de regels geplaatst is. Sivota heeft gelijk, dan rest de reviewer weinig keus en moet deze wel reageren. Je kan dat de reviewer onmogelijk aanrekenen.
  2. Nog even een saillante aanvulling op mijn eerdere post.... Mijn bron, zelf ook slachtoffer met een disabled cache vanwege vermeende ingraving, attendeerde mij er nog even op dat er nog iets in de mail staat... Dat wil ik hier dan ook nog wel even melden. Letterlijk uit de email overgenomen: er is nu vanuit de community een klacht binnengekomen over deze cache: Met de melding dat deze (semi-)begraven zou zijn Er is dus geen sprake van controle door de reviewer, maar de betreffende caches zijn kennelijk gewoon door iemand 'verlinkt'. Opvallend.
  3. Het betreft in elk geval zeker een aantal caches in de omgeving van Hilversum. Onder andere deze (ik ga ze niet allemaal noemen) http://coord.info/GC5H2D7 http://coord.info/GC66E9M http://coord.info/GC4KP7Y http://coord.info/GC57VVM http://coord.info/GC45MX3 Ik ken de inhoud van de mail en deze doelt op vermeende ingraving. En het betreft dus meer caches in Het Gooi en direct aangrenzende omgeving, niet alleen bovengenoemde.
  4. Kennelijk is DAT dus niet zo. Een aantal oudere, ingegraven caches is afgelopen dagen door de reviewer op disabled gezet omdat deze ingegraven zouden zijn !
  5. Ik denk dat je hiermee de spijker op de kop slaat. In NL en BE liggen 'tig' caches ingegraven, dus onder het maaiveld. Zelfs voor PETlings en fotocontainertjes worden nog kuiltjes gemaakt.... ik bedoel.... graven is graven. Maar bij grotere caches is dat veelal JUIST op verzoek van organisaties als SBB, NM, GNR enzovoort, die liever niet hebben dat het in het zicht ligt of dat er 'weinig kieskeurige dieren' aan kunnen gaan vreten. Eea ongetwijfeld bij de reviewers bekend, en daarom -vermoed ik- in NL en BE nooit zo'n issue geweest. Echter.... strikt volgens de regeltjes van Groundspeak zou het niet toegestaan zijn. Ergo, veel caches liggen er dankzij een 'zekere tolerantie' en acceptatie door de geocachers. En wat zitten er in die categorie 'ingegraven caches' echt supermooie, oude juweeltjes bij. Laten we daar gewoon heel blij mee zijn zolang dat mogelijk is . Daar ergens boven op die hoge berg, aan de westkust van de USA, willen ze regeltjes nog wel 'ns aanscherpen, strenger naleven. Reviewers kunnen dan -denk ik- weinig anders dan zich daaraan committeren en wellicht kritischer kijken bij publicatie van nieuwe caches. Maar het zou toch wel verdomd triest zijn als al die ingegraven bestaande caches ineens niet meer zouden mogen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...